Students ceļo: TOP 10 vietas, ko redzēt Mančestrā

Jau pavisam drīz students un nu jau bijušais “Travelnews.lv” praktikants Dāvids Krišs Perunovs dosies divu dienu ilgā braucienā uz Mančestru. Students ir un paliek students – zinātkārs, bet ne bagāts. Tādēļ jau laikus sagatavoju savu “must see” vācelīti. Aplūkosim TOP 10 lietas, kuras tiešām būtu vērts pilsētā redzēt.

1) “Machester United” mājas - vecais Trafordas stadions un futbola klubs

Mančestra, šķiet, visvairāk zināma, jo te ir mājas futbola klubam “Manchester United”. Šeit tūrists var uz pilnu klapi izbaudīt kluba treniņu bāzi – proti, Veco Trafordas stadionu jeb muzeju. Starp citu, “Manchester United” sastāvā vairākas sezonas ir aizvadījis viens no pasaules labākajiem futbolistiem – portugālis Krištianu Ronaldu.

2) Mančestras katedrāle

Katedrāle atklāta 1215. gadā un piedāvā labu atelpu no pilsētas kņadas. Nenoliedzami šī ir viena no apbrīnojamākajām Mančestras celtnēm, sevišķi pateicoties tās apbrīnojamajai arhitektūrai.

3) Džona Railendsa bibliotēka

Džona Railendsa bibliotēka – grāmatu tārpa sapnis! Īpaša baudījuma vērta ir tās gotiskā interjera lasītava, ko lasītāji joprojām izmanto arī šobaltdien. Bibliotēka veltīta Džonam Railendsam, kokvilnas tirgotājam, kurš daudz ieguldījis Mančestras agrākajā attīstībā.

4) Mančestras Mākslas galerija

Piestaigā Mančestras Mākslas galerijā, kas atrodas viegli sasniedzamā vietā pilsētas centrā. Šeit var apskatīt īpašas Mančestras mākslas mantojuma liecības, sākot jau ar pirmsrenesanses mākslas darbiem - un pat izbaudīt Mančestras skatus mākslinieka Lorensa Stīvena Laurija  gleznās.

5) Nacionālais Futbola muzejs

Šeit Tu uzzināsi visu par Mančestras diviem futbola klubiem – “Manchester City” un “Manchester United”. Muzejā var atrast neskaitāmas interaktīvas ekspozīcijas. Šeit var uzlādēt zināšanu un emociju baterijas ikviens, kuru kaut nedaudz interesē futbols.

6) Ievērojamā Mančestras mākslinieka Laurija kultūrtelpa

Lorenss Stīvens Laurijs bija prominentākais mākslinieks Mančestrā.  Kultūrtelpā atrodami labākie viņa darbi. Kultūrtelpas galvenajā galerijā var atrast mākslinieka gleznas. Laiku pa laikam šeit arī notiek citi pasākumi, tostarp mūziķu uzstāšanās un teātra izrādes.

7) Britu impērijas kara muzejs

Kā jau var noprast pēc nosaukuma, Britu impērijas kara muzejā atrodamas neskaitāmas lietas par kara vēsturi sākot jau ar Pirmo pasaules karu un beidzot ar mūsdienām, tostarp interesantas interaktīvās ekspozīcijas. Muzejs atrodas “The Quays” apkārtnē, kas ir vēl viens gleznains Mančestras apvidus.

8) Tūre pa Mančestras pilsētas stadionu

Stadionā mājo otrs Mančestras futbola klubs – “Manchester City”. Šeit Tev ir iespēja apskatīt stadionu un noskaidrot visu par komandas vēsturi. Tūrē Tu tapsi iepazīstināts ar komandas aizkulisēm un varēsi redzēt pat spēlētāju ģērbtuves.

9) Alberta laukums

Alberta laukumā atrodas vēsturiskā un iespaidīgā Mančestras pilsētas domes ēka, ko gandrīz vien var uzskatīt par iemeslu laukuma apskatei. Turklāt laukumā var apskatīt neskaitāmas gleznainas celtnes, kuras piešķir Mančestrai sevišķu vēsturisku gaisotni.

10) Hītonas parks

Ceļotājam, kurš vēlas rast kādu zaļumu vai atpūsties pie saules, ap 80 hektāru platais Hītonas parks ir tam ideāli piemērots. Turklāt šeit var atrast arī šādus tādus aizraujošus pilsētas orientierus – noteikti apskati tos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54843903sec.