Stāsti no Norvēģijas (8.daļa). Punktiņš uz "i" jeb Erasmus nobeigums

Vēl pirms visi no apmaiņas studentiem dodas kurš nu kurais uz savu Eiropas stūrīti, devāmies vēl vienā kopīgā ekskursijā, kas bija kā ķirsītis uz saldējuma. Četru dienu laikā paspējām apskatīt Vēringa ūdenskritumu, Preikestolenes klinti gan no augšas pārgājiena laikā, gan lejas, dodoties izbraucienā ar kuģīti un vēlāk nobaudot bagātīgas un gardas vakariņas kādā īpašā restorānā, kas atrodas uz tādas kā pussalas fjorda vidū, paspējām iepazīt Stavangeru un Kristiansannu un šo pilsētu naktsdzīvi, izbaudīt bērnības priekus Kristiansannas Zooloģiskajā dārzā un atrakciju parkā un, protams, patīksmināt acis ar skaistajiem un daudzveidīgajiem dabas skatiem ceļā uz un no mūsu galamērķiem. Bija paredzēts doties arī uz plaši zināmo Kjēraga akmeni, bet plānus nācās mainīt, kad tuvojoties šai vietai saskārāmies ar necaurredzamu miglu un redzamību vien pāris metro attālumā. Norvēģijas laikapstākļi ir patiešām neparedzami, ar to jārēķinās, šeit plānojot ceļojumu. Izdevumi par degvielu, nakšņošana hosteļos, ieejas biļete Zooloģiskajā dārzā un ēdināšana bija iekļauta kopējā cenā, kas jau atkal, zinot Norvēģijas dārdzību, bija vienkārši smieklīga – Ls 80 par šīm četrām foršajām dienām, kas ļāva vairāk iepazīt šīs zemes skaisto dabu.

Un tā gandrīz pusgads jau ir pagājis. Sākuma bailes no neziņas ir sevi atmaksājušas simtkārtīgi – jauni iespaidi, jauni draugi un paziņas un kontakti ārzemēs, iespējas piepelnīties, vietējās kultūras iepazīšana, ballītes, valodu nostiprināšana, ceļošana un kopumā – labas atmiņas un neaizmirstama pieredze. Negatīvā, pavisam godīgi sakot, tikpat kā nav, izņemot Norvēģijas dārdzību un garo ziemu, bet ar abiem var aprast un sadzīvot. Tāpēc tiem, kas šobrīd vēl šaubās par iespēju piedalīties Erasmus programmā, iesaku negaidīt vairs ne mirkli un pieteikties – Tu to nenožēlosi! Arī mani paziņas, kas ir atgriezušies no Erasmus apmaiņas studijām ārzemēs, visi kā viens apgalvo, ka tas ir bijis viens no lieliskākajiem piedzīvojumiem viņu dzīvē. Bet kāpēc izvēlēties Norvēģiju? Es teiktu, skaistās dabas, interesantās kultūras un Norvēģijas kā labklājības valsts dēļ. Un kāpēc Lillehammeri? Tā ir apaļu pakalnu ieskauta, nedaudz miegaina, taču nedēļas nogalēs pietiekami jaudīga pilsēta, kas paliks tev atmiņā ar šeit iepriekš notikušo olimpisko spēļu vēsmām, rosīgajām ieliņām un tūkstošiem mirdzošu gaismiņu nakts tumsā, ko sniedz pie māju durvīm esošās lampas. Jauka vieta, kur dzīvot, patīkama vide, kur studēt.

Paldies visiem lasītājiem par ieinteresētību un pacietību, ar šo nu es pielieku punktu saviem ierakstiem no Norvēģijas un ceru, ka man izdevās kādu no jums iedvesmot doties atklāt šo vilinošo zemi.

01.06.2013.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36998296sec.