5 jautājumi par ceļošanu FTB Latvia vadītājai Antai Jokstei

Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv sarunājās ar ceļojumu aģentūras FTB Latvia vadītāju Antu Joksti, kura dalījās ar savu ceļojumu pieredzi, atbildot uz jautājumiem, kas raksturīgi katram aizrautīgam ceļotājam.

Fotogrāfijas no Antas Jokstes personīgā arhīva.

Apmeklēto valstu skaits

Anta Jokste: Apmeklētās valstis nemaz nevar izskaitīti, noteikti esmu pabijusi vairāk nekā 100 valstīs - Eiropa, Dienvidamerika, Ziemeļamerika, Āzija, vienīgi vēl nav gadījies pabūt Austrālijā.

Kā iemūžina ceļojumu atmiņas

Anta Jokste: Ja dodos uz īpaši neparastiem galamērķiem, aizņemos profesionālo fotokameru, citos ceļojumos bildēju ar savu mobilo telefonu, ar ko arī ir iespējams uzņemt kvalitatīvas bildes. Esmu aizrāvusies ar dažādu interesantu momentu, darbību iemūžināšanu bildēs, piemēram, bildēju tipiskas šaurās ieliņas ar izkārtu veļu Itālijā, cilvēkus Peru, dzīvniekus. Uzņemtās bildes izmantoju klientiem kā uzskates materiālu, publicēju dažādos aprakstos. Agrāk mēdzu sūtīt pastkartes no dažādām valstīm uz mājām. Suvenīrus gan parasti nepērku, bet cenšos tos atrast pati, staigājot gar jūras malu lasu akmentiņus, gliemežvākus. Runājot par pārtikas produktiem, no eksotiskām valstīm pārvedu konkrētajai zemei raksturīgus augļus, no Īslandes esmu vedusi dažādus gaļas izstrādājumus.

Iespaidiem bagātākais galamērķis

Anta Jokste: Tie ir divi ceļojumi - uz Namībiju Āfrikā un uz Peru, kur devos pārgājienā pa kalniem.

Sapņu galamērķis

Anta Jokste: Ļoti vēlētos atgriezties Namībijā Āfrikā, bet no galamērķiem, kur vēl nav būts, vēlos doties uz Jaunzēlandi. Šī valsts man saistās ar skaistu, atšķirīgu dabu un augstu attīstības līmeni.

Labākais ceļabiedrs

Anta Jokste: Labākais ceļabiedrs man joprojām ir meita Šarlote. Pēdējais ceļojums kopā bija uz ASV šī gada pavasarī. Darba darīšanās dodos viena. Atpūtas ceļojumos, kas ir drošs galamērķis bez ceļabiedra blakus, varu doties arī viena pati. Ceļojot vienai, ceļojums kļūst mazliet savādāks, šādos ceļojumos patīk parunāties ar vietējiem iedzīvotājiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66667891sec.