Georgia Travel RSP: Pie gruzīnu zobārsta [1]

Iepriekšējie raksti par Gruziju ir pieejami - šeit.

Katra cilvēka dzīvē pienāk brīdis, kad tam jāiet pie zobārsta, un mans brīdis pienāk Gruzijā. Pēc visiem iepriekšējiem gruzīnu stāstiem pavadu vairākas sliktu sapņu pilnas naktis, kur līksms zobārsts paziņo, ka drusku sajaucis un izurbis nepareizo zobu, bet nekas, tūlīt ķersimies klāt pareizajam.

Ap stūri pa kreisi, tad labajā pusē būs mazas trepītes, nekāda uzraksta, vienkārši ej iekšā un saki, ka meklē zobārstu. Tā man izstāsta ceļu.

Un tā nu tas bija šodien, kad iepazinos ar dzīvespriecīgu un runātīgu gruzīnu meiteni Tatunu. Apskatījusi zobu, Tatuna viegli novaidas, novelk ārsta masku un noliek malā instrumentus, lai paskaidrotu, ko tur ieraudzījusi. Proti, ka tas ir gudrības zobs, un zobs ir bojāts. Un ka šo zobu viņa nelabos. Un šo zobu nelabos neviens zobārsts Gruzijā. Jo ārstniecība te ir progresējusi un patlaban konstatē, ka šis mans zobs ir lieks un nevajadzīgs, turklāt bojāts izaugums. Tāpat viņa teiktu, ja es būtu nākusi un lūgusi, lai man ārstē pēkšņi izaugušu asti vai ziloņa snuķi. Un tā šim zobam ir tikai viens tālākais liktenis, proti, izraušana.

No vilka bēgu, uz lāci kritu. Jo tagad man ir nākamais pieraksts - pie tēvoča Tengiza - gruzīnu ķirurga! Un šobrīd jau mani pārdzīvojumi ir kļuvuši neviltoti.

Sarmīte

Georgia Travel RSP

Citus Travel RSP rakstus par Gruziju variet lasīt arī - šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Oļegs 06/06/2014 19:28 Nav ko baidīties! Bijām ar draugiem Gruzijā, draudzenei izkrita Rīgā liktā pagaidu plombe. Protams, sākās neciešamās sāpes. Taču vietējie aizveda pie zobārsta. Vienkārša privātmāja, tāpat bez uzrakstiem, nu nekas neliecina, ka te kāds vispār ar medicīnu nodarbojas. Bet re, saimnieci izdzirdot problēmu, ieved draudzeni istabā, kur ir iekārtots mūdienīgs stomotoloģijas kabinets. Pēc visu procedūru izdarīšanas izrakstīja arī pretsāpju zāles, ko mūsu pavadonis arī nopirka vietējā aptiekā. Un visi dzīvoja laimīgi. Nu nevajag domāt, ka Gruzijā nav civilizācijas! ;) Varu tikai pateikt lielu PALDIES gan izpalīdzīgajiem namatēviem, gan mūsu pavadoņiem, gan arī profesionālajai zobārstei!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Nikos Travel
,


Novatours
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44906688sec.