Ceļotāja stāsts: Skaistā paradīzes sala Horvātijā

Savu stāstu konkursam pieteica Viktors Neverovskis, kas pats saviem spēkiem izveidoja ceļojuma maršrutu skaistajā Korčula salā Horvātijā, ko silti iesaka apmeklēt ikvienam.

Pagājušā gada sākumā man izdevās piepildīt savu sapni par došanos ceļojumā. Mana izvēle krita par labu Horvātijai. Jau sākotnēji izlēmu, ka ceļojumu organizēšu pats saviem spēkiem, lai gan pieredze šāda veida plānošanā man nebija, tādēļ krietni vien nācās papūlēties lai posmu pa posmam atrastu visa veida interesējošās lietas un ziņas – gan internetā, gan aptaujājot savus draugus, kam manis plānotais ceļojums arī izvērtās par patīkamu piedzīvojumu!

Lidojumam izvēlējos airBaltic lidsabiedrību, izvēloties labākās akcijas cenas, savukārt naktsmītņu atrašana man neizdevās tik ātra. Centos atrast labāko piedāvājumu, līdz akcijā iegādājos apartamentu īri par labāko cenu.

Nākamais posms bija auto īres izdevīgākā varianta atrašana. Šajā uzdevumā man lieliski noderēja pagājušā gada tūrisma izstādes laikā iegūtā zelta karte, kas sniedz izdevīgas iespējas nomas darījumu gadījumā. Tādēļ, atrisinājis arī šo jautājumu, biju gatavs doties ceļā.

Izvēlējos doties ceļojumā septembra otrajā pusē, ņemot vērā, ka Latvijā temperatūra ir 17-19 grādi, bet Horvātijā šai laikā ir 24 – 30 grādus silts.

Lidojums ilga aptuveni trīs stundas, kas kopā ar manu ceļojuma pavadoni paskrēja nemanāmi ātri. Ļoti veiksmīgi pieradām arī pie jaunajiem laika apstākļiem, īpatnējo Vidusjūras gaisu un silto vidi. Izbaudījām arī braukšanu serpentīnos, baudot skaistos klinšu krastus un dabas ainavas. Ar auto veiksmīgi nokļuvām uz Korčula salas, kas ir maza, bet ļoti gleznaina un daudzveidīga ar dažādiem dabas skatiem. Te atradās arī mūsu izvēlētā četrzvaigžņu viesnīca Feral, kas nodrošināja mūs ar visām ēdienreizēm. Meklējot šādu servisu, konstatējām, ka Horvātijā tāds nav īpaši izplatīts, tādēļ priecājāmies par savu atradumu.

Viesnīca atradās ļoti tuvu jūrai. Radās sajūta, ka varam tajā nirt, lecot ūdenī tieši no balkona. Izbaudījām iespēju gulēt ar atvērtu balkonu un klausīties jūras šalcošajās skaņās. Svaigais un tīrais gaiss, kas te valdīja, īsā laikā jūtami uzlaboja mūsu pašsajūtu, uzlādējot to ar spēku, enerģiju un, protams, labu noskaņojumu.

Ēdināšana bija ļoti laba. Pamatā izbaudījām Vidusjūras virtuvi, apvienojumā ar Itāļu un Grieķu, kā arī Eiropas garšu noslēpumiem. Esmu īsts zivju mīļotājs, tādēļ izbaudīju plašo jūras velšu piedāvājumu. Tā kā visas ēdienreizes bija iekļautas viesnīcas sniegtajos pakalpojumos, doties citur mums nevajadzēja, tomēr… ļāvāmies kārdinājumam un apmeklējām arī citas kafejnīcas, restorānus un picērijas, pēc kuru apmeklējumiem secinājām, ka viesnīcas restorānā pasniegtā ēdiena līmenis ir krietni augstāks par citur esošajiem. Iespējams, nenokļuvām īstajā vietā, bet secinājums ir šāds. Papildus augstākā līmeņa pusdienām, neierobežotā daudzumā varēja mieloties arī ar vieglajiem alkoholiskajiem dzērieniem – alu un vīnu.

Papildus horvātu valodā runājošajiem, uz salas satikām arī vācu un angļu mēlē runājošos. Pamatā salu apmeklē tūristi no Vācijas un Austrijas, kā arī čehi, slovāki, poļi un lietuvieši.

Apkalpošanas servisu vērtējām kā ļoti augstu – mūs apkalpoja ļoti pieklājīgi un laipni, uzturot tīrību un kārtību vietā, kur apmetāmies. Manuprāt, šī sala piemērota cilvēkiem, kas vēlas atpūsties no pilsētas burzmas, daudzām ekskursijām. Te iespējams būt tuvu dabai, jūrai, kā arī izbaudīt tuvo horvātu klātbūtni un viesmīlību. Apskatīt, kā tie spēj lietderīgi izmantot katru zemes gabaliņu, pielāgojoties klinšainajai videi.

Daudz sarunājāmies ar vietējiem ļaudīm, kas mūs cienāja ar vīnogām. Kopā apmeklējām mazos krodziņus, nogaršojot un degustējot vietējos vīnus. Baudījām arī kvalitatīvo olīveļļu, kas tiek izmantota arī teju visos Vidusjūras ēdienos. Vienīgi secinājām, ka viņu alus mums tā īsti pie sirds negāja.

Uzteicami darbojās arī vietēji zvejnieki, pie kuriem bija iespēja iegādāties svaigākos jūras lomus.

Sala ir patiesi neliela un ar auto to apbraukājām krustu šķērsu. Arī velosipēdu cienītajiem ir lieliskas iespējas izpausties, jo te atrodama velonoma.

Savu ceļojuma stāstu beidzot, vēlos izteikt sajūsmu par Adrijas jūru. Tās ūdens ir pilnīgi dzidrs, caurspīdīgs, mēreni sāļš, bet vienmēr silts. Tā patiks ikvienam – gan nirējiem, gan zvejniekiem. No sirds iesakām šo paradīzes izskata salu, kas atrodas vien 3 stundu lidojumā un 160 kilometru brauciena attālumā no Latvijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47917891sec.