Viedoklis: Kā izveidot mūsdienu apmeklētājiem interesantu piedāvājumu?

Mūsdienu cilvēki attiecībā uz brīvā laika pavadīšanas iespējām ir diezgan izlutināti – katru dienu informācijas telpā parādās teju nebeidzams daudzums aizraujošu izklaides, izziņas un aktivitāšu piedāvājumu, visām gaumēm. Vecmodīgā, statiskā muzejā apmeklētājs vairs nav nemaz tik viegli ievilināms. Muzejiem un izzinošu pasākumu organizatoriem stipri vien jāpiepūlas, lai izveidotu saistošu piedāvājumu mūslaiku labi informētajam un daudz redzējušajam apmeklētājam. Un viņiem tas arī izdodas.

Liena Skadiņa, Laimas šokolādes muzeja vadītāja

Saviem apmeklētājiem esam izveidojuši daudzveidīgu in interesantu piedāvājumu dažādām klientu grupām – mums ir gan regulārā muzeja ekspozīcija, gan gidu vadītas tūres, gan iespēja sarīkot tematiskas ballītes, korporatīvus pasākumus, skolu klašu ekskursijas. Īpaši vēlētos ieteikt “Radošās šokolādes darbnīcas” – tas ir piedzīvojums visām maņām – šokolādi tā laikā var iepazīt, izpētīt, izsmaržot, nogaršot, izveidot pašam veidot savas konfektes ar neatkārtojamu garšu. Nav obligāti jābūt grupā, lai to izbaudītu, arī individuāli interesenti var mājas lapā apskatīties, kad radošās darbnīcas notiek, un pieteikties. Par apmeklētāju trūkumu nevaram sūdzēties nevienā gadalaikā. No rudens līdz pavasarim darba dienās daudz nāk skolēnu grupas, brīvdienās – individuāli apmeklētāji, ģimenes ar bērniem, arī daudz ārvalstu viesi mūs atrod. Daudzi informāciju par mūsu muzeju iegūst Laimas šokolādes veikalos, arī ļoti veiksmīgi strādā šis pasaulē plaši izreklamētais Miera ielas apkaimes fenomens – ārzemnieki nāk to brīnumu meklēt, un ierodas arī pie mums, iespējams, arī smaržas vilināti. Starp citu, 30 grami tumšās šokolādes dienā ir pat ļoti ieteicami jūsu veselībai kā enerģijas un laimes hormonu avots!

Rimants Lūsis, Minhauzena muzeja direktors

Ziemas periodā strādājām tikai nedēļas nogalēs, bet pamazām pārejam uz vasaras režīmu, aprīlī būsim slēgti tikai pirmdienās un otrdienās, vasarā jau strādāsim katru dienu. Apmeklētājiem piedāvājam muzeja ekspozīciju, kā arī aktīvākas atpūtas iespējas – Alus taku, Meža taku, Atrakciju kuģi, pastaigu un piknikošanas iespēju. Vasaras sezonā darbosies arī kafejnīca. Ziemas sezona ir klusāka, kā jau daudziem Latvijas tūrisma objektiem, bet nav tā apmeklētāju nebūtu. Esam arī piestrādājuši pie sava tēla popularizēšanas – piedalījušies vairākās tūrisma izstādēs, publicējamies sociālajos tīklos, tā ka vasarā vēl lielāku apmeklētāju pieplūdumu. Mums ir arī izdevīga atrašanās vieta pie rosīgās Tallinas šosejas – daudzi cilvēki iegriežas vienkārši garāmbraucot. Labos laika apstākļos mūsu aktivitātes var papildināt ar jūras baudīšanu. Ir arī ilgstoša sadarbība ar diviem tūroperatoriem, tāpēc vasaras sezonā bieži ierodas ārzemnieku grupas. Aptuveni rēķinam, ka vietējo un ārzemju viesu proporcija varētu būt 60:40. Visvairāk viesu tradicionāli ir no Lietuvas, Igaunijas un Krievijas. Ļoti palīdz arī tas, ka Minhauzens ir diezgan populārs tēls arī starptautiskā mērogā.

Jūlija Erdmane, maizes ceptuves “Lāči” Sabiedriskās ēdināšanas un izklaides daļas vadītāja

Piedāvājam apmeklētājiem dažādas pasākumu programmas saistībā ar maizītes cepšanu. Tās nav vienkārši ekskursijas, bet gan interesantas, aktīvas izzinoši izklaidējošas programmas, kuru laikā var  gan pabūt reāli strādājošā ceptuvē, gan izcept pašiem savu kukulīti vai citu gardumu, gan nogaršot produkciju. Piedāvājumi ir dažādi, pielāgoti dažādām klientu grupām – ģimenēm ar mazākiem vai lielākiem bērniem, skolu klasēm, ārvalstu viesiem; ir arī īpašas programmas kāzām, kur jaunais pāris izcep savu pirmo kopīgo maizes klaipiņu, arī vecpuišu/vecmeitu ballītēm, arī korporatīvajiem pasākumiem – ļoti dažādi. “Lāčus” ļoti iecienījuši arī ārzemnieki – ir daudz viesu no Lietuvas un Igaunijas, bet kopumā viesu ģeogrāfija ir ļoti plaša – Vācija, Gruzija, Japāna, daudz citu valstu. Ārzemniekiem mūsu aktivitātes ļoti patīk, jo tā ir iespēja ļoti tieši, caur paša pieredzēto, iepazīt latvisko mantojumu, dzīvesveidu. Ļoti patīk arī tas, ka te nav iestudēta teātra – ceptuve nepārtraukti reāli strādā, un viesi var iet tur iekšā un paši pa īstam piedalīties maizītes tapšanas procesā. Informāciju par mums visi iegūst no tūrisma aģentūrām, vēstniecībām, daudzi ārzemnieki ierodas pēc personīga ieteikuma – kāds jau pie mums ir bijis un šo vietu ieteicis. Viesu mums pietiek, rosība neapsīkst visu gadu. Rīkojam arī tematiskos pasākums saistībā ar lielākajiem gadskārtu svētkiem, tie ir ļoti labi apmeklēti.    


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64655614sec.