Viedoklis: Kas ir pieprasītākie saldie ēdieni Rīgas restorānos?

Travelnews.lv redakcija ir novērojuši, ka saldo ēdienu klāsts dažādos restorānos ir visai plašs - tomēr, cik tas ir pieprasīts no klientu puses un ko konkrēti dažādi restorāni piedāvā? Kas ir pieprasītākie saldie ēdieni un vai tiem ir sezonalitāte? Kā tiek veidots saldo ēdienu piedāvājums? Lai rastu atbildes, taujājām restorānu pārstāvjus par to piedāvājumu, kā arī par klientu vēlmi pēc pamatēdiena arī mieloties ar ko uz "kārā zoba" liekamu.

Elīna Kaktiņa, restorāna "Bellevue" Ēdienu un dzērienu nodaļas vadītāja

Visas ēdienkartes, tostarp saldo ēdienu piedāvājumu, pie mums veido šefpavārs. Bet tā kā mums ir atsevišķi arī pašiem sava konditoreja, tad lielāko artavu desertu piedāvājuma veidošanā ieliek konditori.

Ar jaunajiem piedāvājumiem, pirms ko pasniedzam klientiem, eksperimentējam paši. Tiek atrastas vai izdomātas kādas jaunas idejas, tās tiek realizētas un tad mēs, kas esam tieši restorāna cilvēki, garšojam un degustējam. Tad nu kas lielākajai daļai patīk, to liekam ēdienkartē. No klientu puses vispieprasītākie ir šokolādes fondants un siera kūka!

Jāsaka, ka pamatēdiens un salāti ir pieprasītāki nekā saldie ēdieni, bet, ja, piemēram, viesmīlis piedāvā viesim nobaudīt kādu saldo ēdienu, tad labprāt izvēlās arī desertu. Ar pirmo jūniju mums pavasara ēdienkarti nomainīs vasaras ēdienkarte, līdz ar to tas ir kā viesmīļu darbs, lai šī ēdienkarte "aizietu". Vasaras sezonā klientiem, piemēram, piedāvāsim nobaudīt paštaisītu saldējuma kūku!

Artūrs Arnicāns, restorāna "Astor" šefpavārs

No desertiem mums piedāvājumā vairāk ir tortes un kūkas. Tagad mums būs marcipāna kūka, siera kūka, arī šokolādes kūka! Protams, cenšamies ņemt vērā sezonalitāti un kā izejvielās maksimāli cenšamies izmantot vietējos produktus!

Vasaras sezonā aktuālākais piedāvājumā būs melleņu-siera kūka no Latvijā gatavota krēmsiera. Arī šokolādes kūka ar makadāmijas riekstiem un marcipāna kūka, kur iekšā ir trīs krēmi – Latvijas meža ogu krēms, vaniļas krēms un mango krēms. Un, protams, piedāvāsim klientiem arī paštaisītu saldējumu izlasi!

Var novērot, ka pieprasītāki ir pamatēdieni, savukārt starteri un deserti varētu teikt, ka ir vienādi pieprasīti. Bet nu cilvēkiem patīk arī deserti, protams!

Ilze Ķirkuma, restorāna "Konvents" vadītāja

Veidojot saldo ēdienu piedāvājumu, viena no svarīgākajām lietām ir sezonalitāte. Piemēram, ja ir rabarberu laiks, tad to sastāvā iekļaujam rabarberus, ja ir ogu laiks, tad ogas. Tāpat svarīgi ir tas, ka saldos ēdienus gatavojam no dabīgām sastāvdaļām! Mums ir pašiem savs konditors, līdz ar to gatavu produkciju mēs vispār neņemam – viss ir pašu taisīts.

Vēl runājot par sezonalitāti, tad, piemēram, vasarā piedāvājam vieglākus desertus, ziemā – sātīgākus un treknākus, arī "školoādīgākus". Protams, skatāmies, kas ir tas, ko vēlās viesi!

Patiesībā, lielā mērā tas vai viesi pēc pamatēdiena izvēlēsies nobaudīt arī desertu, ir atkarīgs tieši no viesmīļa! Pastāvīgie mūsu restorāna viesi, protams, zina, kas viņiem garšo pie mums un ko nobaudīt pēc maltītes. Bet cenšamies informēt klientus par mūsu piedāvājumu arī sociālajos tīklos - Facebook. Un cilvēki arī labprāt izvēlas nobaudīt saldo ēdienu – kā biznesa pusdienu laikā, tā arī no ēdienkartes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45495701sec.