Viedoklis: Ģimenes brīvdienas vasarā – ko piedāvā ceļojuma aģentūras?

Bērniem ir sācies skolēnu brīvlaiks, bet daudziem pieaugušajiem jau sācies, vai, iespējams, tūlīt sāksies ilgi gaidītais atvaļinājums! Vasara ir laiks, kas noteikti jāizmanto lietderīgi  - un ar to daudzi saprot ģimeniski pavadītu laiku. Arī ceļošana ģimenes lokā parasti iekrīt vai nu ziemas vai vasaras brīvdienās, tāpēc Travelnews.lv vēlējās uzzināt kādi ir aktuālākie piedāvājumi ģimenēm šovasar, kur visvairāk Latvijas ģimenes dodas baudīt vasaru - un beigu beigās - cik izdevīgi (vai neizdevīgi) ir ceļot ģimenēm.

Ilona Daugste, ceļojumu aģentūras "Laimtūre" valdes priekšsēdētāja

Ceļojumiem ģimenēm piedāvājam diezgan lielu izvēles klāstu, piemēram, uz atrakciju parkiem, kas ir piemēroti dažāda vecuma bērniem! Starp piedāvājumiem varu minēt atrakciju parku Polijā, kas būs vairāk piemērots gados jaunākajiem, jo tur ir dažādi miniatūru parki. Savukārt Eiropā lielākais atrakciju parks "Europa-Park", kas atrodas Vācijā, būs interesants ne tikai maziem bērniem, bet arī pusaudžiem, jauniešiem un arī viņu vecākiem!

Tāpat arī braucot uz Krieviju, ir vietas ko apskatīt visai ģimenei! Sanktpēterburgā ir ne tikai vēsturiskās pilis, bet ir arī iespējams apmeklēt šovu ar haizivīm, apskatīt izzinošus maketus un citas lietas, līdz ar to bērni pilsētu iepazīst vairāk no tādas jautras un interesantas puses!

Runājot par izdevīgākām cenām bērniem, tad tas ir atkarīgs, piemēram, uz kādu atrakciju parku dodas, vai ceļojums ir uz Eiropas valstīm - jo Eiropā cena bērniem un vecākiem atšķiras, proti, bērniem cena ir zemāka. Tas ir arī atkarīgs kāda vecuma bērns, ja bērnam, piemēram, ir jau 15 gadi, tad nu, diemžēl, atlaides ir mazākas vai pat nav vispār. Atlaides un cenas ir ļoti specifiskas, tās jāskatās pēc katra maršruta!

Linda Možeiko, tūrisma aģentūras "Kolumbs" mārketinga nodaļas vadītāja

Tūrisma aģentūra "Kolumbs" piedāvā dažādu veidu ceļojumus, kas piemēroti ģimenēm ar bērniem. Vispieprasītākie ir čarterceļojumi uz siltajām zemēm un braucieni uz Eiropas atrakciju parkiem! Šobrīd populārākie galamērķi ir Bulgārija, Grieķija, Krēta, Spānija un Turcija, savukārt ziemā – Kanāriju salas, Ēģipte un Taizeme.

Atpūta kūrortos joprojām ir pieprasīts pakalpojums, jo klientiem ir ļoti būtiski saņemt augstas kvalitātes pakalpojumus par samērīgu cenu - tiešo reisu uz galamērķi, kur pieejams gan ēdināšanas serviss, gan ūdens atrakciju parki un apsildāmie baseini ar animācijas programmām visas dienas garumā!

Ceļojumi ģimenēm tiek īpaši izstrādāti, jo ir jāpiemeklē bērniem piemērotas viesnīcas vai apartamenti. "Kolumbs" ceļojumu konsultanti vienmēr piedāvā piemērotākos variantus arī daudzbērnu ģimenēm, kam ir īpaši svarīgi apmesties ģimenes numuros vai apartamentos.

Katrā situācijā šis ieteikums ir individuāls, viss atkarīgs no izvēlētā galamērķa un tā brīža vietu pieejamības naktsmītnēs. Savukārt, kas attiecas uz ģimenes ceļojuma plānošanu, tad jāpadomā par lidojuma laiku un attālumu no lidostas līdz viesnīcai – tam jābūt pēc iespējas īsākam, lai bērni un vecāki nejustos noguruši jau ceļojuma sākumā.

Runājot par iespējamām atlaidēm ģimenes ceļojumiem, tad bērniem līdz 2 gadu vecumam par čarterceļojumu nav jāmaksā, savukārt no 2 gadu līdz 12 gadu vecumam tiek piemērotas atlaides.

Izvēloties ceļot individuāli, jāņem vērā, ka aviokompānijas bērniem līdz 2 gadu vecumam lielākoties piedāvā iespēju iegādāties aviobiļetes, kuru izmaksas sastāda tikai lidostu nodokļi, ar nosacījumu, ka mazulis lidojuma laikā sēdēs klēpī kādam no vecākiem. Bērniem no 2 līdz 12 gadu vecumam aviokompānijas piešķir aptuveni 75% atlaidi no aviobiļetes pamatvērtības (atlaides netiek piemērotas lidostu nodokļiem). Tiklīdz bērns sasniedz 12 gadu vecumu, atlaides, lielākoties, netiek piemērotas. Dažkārt atkarībā no izvēlētā galamērķa un brauciena ilguma, aviokompānijas piedāvā jauniešu/studentu cenas. Tās ne vienmēr ir lētākas, taču tām ir izdevīgāki aviobiļetes maiņas un anulācijas nosacījumi, kas gadījumos, kad jaunietis ir devies mācībās ārpus valsts robežām, ir īpaši svarīgi.

Tūrisma aģentūra "Novatours"

Ģimenēm nemainīgi vispieprasītākie galamērķi ir Turcija, arī Grieķija! Tas iespējams ir tāpēc, ka šajās valstīs ir ļoti labs viesnīcu piedāvājums – tur ir apvienota gan atpūta bērniem, gan dažādas izklaides iespējas. Līdz ar to ģimenēm šie būt galamērķi numur viens!

Mēs bieži vien saņemam pieprasījumus pēc ceļojumiem ģimenēm, bet tas galvenokārt ir ne galamērķa dēļ, bet vairāk tieši kādu viesnīcu izvēlēties. Piemēram, vai tur ir slidkalniņi vai baseini, kas domāti tieši bērniem.

Runājot par cenām, kas ir draudzīgākas ceļotājiem ar bērniem - tas vairāk ir atkarīgs no bērnu vecuma. Tomēr tas ir jāskatās atsevišķi pēc galamērķiem, un pat no viesnīcas, kur plāno apmesties. Jo tieši viesnīcas nosaka, līdz kādam vecumam bērniem piemērojamas atlaides apmešanās vietā! Parasti ir novērots, ka par bērnu līdz diviem gadiem gandrīz nekur nav jāmaksā - bet tas ir jāskatās ļoti individuāli.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.92492199sec.