Viedokļi: Kur tūrisma speciālisti iesaka doties Ziemassvētku periodā? (Papildināts - 5 viedokļi!)

Ziemassvētki strauji tuvojas un tā vien gribas izbaudīt ik dienu, tverot burvību, kas tik ļoti raksturīga šiem gada visgaišākajiem svētkiem. Pirmssvētku laikā vēlējāmies noskaidrot, kur tūrisma nozares profesionāļi iesaka doties un baudīt Ziemassvētku sajūtas.

Ilze Alksne, tūroperatora "Jēkaba ceļojumi"  direktore

Noteikti vienmēr ceļotāju Ziemassvētku top galamērķu augšpusē būs Lapzeme, jo kur gan vēl, ja ne šeit, var pilnībā izjust Ziemassvētku maģiju, satiekot Santa Klausu un ziemeļbriežu pajūgā izbraucot cauri balti un biezi sasnigušiem mežiem.  Daudzi mūsu ceļotāju izmanto garās ziemas brīvdienas, lai dotos uz eksotiskākiem un siltākiem galamērķiem – jau kuro gadu pēc kārtas šajā periodā pieprasīti ir ceļojumi uz Āzijas valstīm – uz Vjetnamu, Taizemi un Šrilanku. Savukārt, laiskās atpūtas cienītāji izmanto ērtos čarterlidojumus, lai baudītu siltumu Ēģiptē, Kanāriju salās un izsmalcinātajos Apvienoto Arābu Emirātos.

Inga Freiberga, tūrisma aģentūras "Latvia Tours" atpūtas sektora vadītāja

Latvia Tours konsultanti iesaka tūristu interesēm un iespējām piemērotus ceļojumus, kas vienlaikus arī raksturo šīs sezonas Ziemassvētku tendences - tiem, kuri izvēlas sauli un siltu jūru, piedāvājam atpūtu Kanāriju salās, Ēģiptē, Arābu Emirātos, arī Taizemē, Šrilankā, Maldīvu salās. Tradicionāli populārs ir arī Santaklaus apmeklējums Lapzemē un aktīva svētku sagaidīšana uz slēpēm kalnos.
Tāpat esam novērojuši tūristu interesi par braucieniem uz tuvajām kaimiņvalstīm: Lietuvu, Igauniju un Zviedriju.
Ja salīdzinām šo gadu ar iepriekšējo, tad būtisku atšķirību Ziemassvētku un Jaunā gada sezonas laikā nenovērojam. Ceļojumu pieprasījums svētku laikā ir visai līdzīgs, jo ātrāk sākam plānot atpūtu, jo plašāka izvēle. Kaut arī svētki ir jau pavisam tuvu, vēl arvien mēs varam iepriecināt savus klientus ar kādu tuvāka vai tālāka ceļojuma variantu.

Ilona Daguste, ceļojumu operatora "Laimtūre" direktore

Ja tūrista mērķis ir izjust svētku atmosfēru svinīgi izrotātās pilsētās, apmeklēt svētku tirdziņus, doties ekskursijās un izbaudīt ziemas skaistumu, tad iesakām doties ceļojumā uz Eiropu - Vāciju, Čehiju, Austriju, Slovākiju, Ungārija. Krievija - it īpaši Sanktpēterburga - arī joprojām ir pieprasītāko galamērķu sarakstā. Jaunā gada sagaidīšana Ziemeļu Venēcijā, Jaungada bankets ar izklaidējošu programmu ir tas, kas interesē tūristus svētkos visvairāk. Ja tūrista mērķis ir svētku brīvdienās atpūsties pie jūras, tad, protams, iesakām doties atpūtā uz Ēģipti, Kanāriju salām, Apvienotie Arābu Emirāti un citi. Tūristiem, kas vēlas doties īsās ekskursijās, iesakām apmeklēt kaimiņvalstu galvaspilsētas: Tallinu un Viļņu, apmeklēt tirdziņus, apskatīt egles un iepirkties pirms svētkiem. Pieprasīts decembrī ir Ķīniešu laternu festivāls Pakrojas muižā. Šogad ir līdzīga tendence kā iepriekšējos gados - cilvēki vēlas svētkus izbaudīt, tos pavadot ar sniegu, tirdziņiem, karstvīnu un apmeklēt svētkiem rotātās pilsētas, kur var gūt svētku noskaņu. Pieprasītākie galamērķi ir Vācija, Čehija, Austrija, Ungārija, Krievija, Baltkrievija.

Kaspars Gēgeris, ceļojumu aģentūras "Ceļojumu Bode" vadītājs

Šogad Ziemassvētku periodā ir vairāk rezervāciju, nekā pagājušogad šajā laikā. Tāpat kā citus gadus, vispopulārākie ir ceļojumi uz Čehiju, Vāciju un Austriju ar Ziemassvētku tirdziņu apmeklējumiem. Vairāk ceļotāju šogad ir uz Lapzemi ciemos pie Ziemassvētku vecīša, kur šogad iespējams nokļūt ne tikai ar autobusu, bet arī ar speciāli organizētu čarterreisu. No silto zemju galamērķiem populārākie ir atpūta Ēģiptes un Tenerifes kūrortos. Cilvēki vēlas patverties saules siltumā un no ziemas nedaudz aizceļot uz siltākiem galamērķiem.

Jūlija Rimļina, Tūrisma aģentūras "Atlantic Travel" valdes priekšsēdētāja

Lielākā aktualitāte šobrīd ir siltuma meklēšana, tādēļ kā TOP galamērķus varu nosaukt Taizemi un jauno ceļojumu dārgakmeni Zanzibāru. Populāri ir arī Apvienotie Arābu Emirāti, pateicoties tam, ka daudzas lidsabiedrības piedāvā ērti nokļūt uz šo galamērķi. Protams, savu aktualitāti nezaudē arī Ēģipte un Tenerife. Liela interese Ziemassvētku laika ceļojumam radusies arī par Fuerteventuru. Ceļotāji alkst gūt jaunus iespaidus un ir ieinteresēti doties vēl nebijušos virzienos, tādēļ mums jācenšas radīt pievilcīgus piedāvājumus. Ja runājam par agro rezervāciju, tad pirmais ceļojumu rezervēšanas vilnis vienmēr novērojams oktobrī, bet otrs – februārī, kad norisinās Baltijā vadošā tūrisma izstāde "Balttour". Tad cilvēki aktīvi iegādājas ceļojumus, tādēļ par nākamās vasaras jaunajām tendencēm vēl pāragri spiest. Tomēr nezūdoša interese kā jau vienmēr ir par Turciju, Grieķiju, kā arī par Albāniju, kas sevi pieteikusi kā spēcīgu galamērķi.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45455194sec.