Konstantīns Paļgovs, «Tez Tour Latvija»: Tūroperatoriem liek noraut stopkrānu!

Tūroperatora «Tez Tour Latvija» vadītājs Konstantīns Paļgovs sarunā ar tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakciju norāda, ka šobrīd visi vasaras ceļojumu čarterreisi ir apturēti. 2020. gada 21. augustā Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) aktualizēja sarakstu ar valstu kumulatīvajiem rādītājiem. Sarkanajā sarakstā no 22.augusta ir nonākusi arī Grieķija - vienīgā valsts, kas 2020.gada vasarā bija pieejama Latvijas ceļotājiem ar tūroperatoru čarterreisu lidojumiem.

Kopš 12.marta tūrisma nozare Latvijā ir nonākusi dziļā krīzē. Pirmie čarterlidojumi tika atklāti 5.jūlijā, bet 22.augustā - atkal atcelti, jo šobrīd gandrīz visi tūroperatoru piedāvātie vasaras ceļojumu galamērķi atrodas sarkanajā sarakstā, izņemot Itāliju, taču arī šajā valstī ir augsts saslimstības līmenis.

Travelnews.lv redakcija apkopoja «Tez Tour Latvija» vadītāja Konstantīna Paļgova secinājumus un ieteikumus atsevišķās tēzes, kurām Latvijas valdībai dialogā ar tūrisma nozari jārod risinājums.

- Koordinējoša valsts iestāde tūrisma nozarei. Latvijas tūrisma nozarei ir nepieciešama valsts institūcija, kas koordinētu ienākošo, vietējo un izejošo tūrismu, un varētu būt starpnieks starp vairākām ministrijām un valsts iestādēm, kas apkalpo tūrisma nozares intereses. Šobrīd komunikācija, plānošana un koordinācija starp tūrisma biznesu, asociācijām un valsts iestādēm ir ļoti kritiskā stāvoklī, jo tūrisma uzņēmēju balsis tiek vienkārši ignorētas. Valsts atbalsta programmas tūrisma uzņēmējiem tiek sagatavotas ar lielu laika nobīdi un bieži vien arī neprofesionāli.

- Vienādi spēles noteikumi. Latvijas nacionālā lidsabiedrība «airBaltic» saņem 250 miljonu eiro lielu atbalstu no Valsts kases, taču vienlaicīgi Ministru kabinets iekļauj sarkanajā sarakstā gandrīz visas Eiropas valstis un pārtrauc aviosatiksmi. Pēdējos divus mēnešus var novērot, ka atsevišķas Eiropas Savienības valstis nenoslēdz gaisa satiksmi, bet meklē visas iespējas, lai nodrošinātu tūrisma uzņēmumiem ceļotāju plūsmu. Piemēram, Vācija ir vienojusies ar Turciju par tūrisma plūsmu, kas kopējā Eiropas tūrisma tirgū rada nevienlīdzīgu konkurenci. Dažādas līdzīgas situācijas ir vērojamas pie mūsu kaimiņiem - Lietuvā un Igaunijā, kur gaisa satiksmei ir lielāka rīcības brīvība nekā Latvijā. Ja mēs ar tik lielu naudu atbalstām «airBaltic», tad jāļauj lidsabiedrībai lidot, citādi tā ir nodokļu naudas izšķiešana.

- Atbalsts tūrisma nozarei. Ja tagad tiek noslēgta visa tūrisma plūsma ārpus Baltijas, Somijas un Vatikāna, tad kāds ir Latvijas valdības plāns tūrisma nozarei, lai tā spētu izdzīvot līdz nākošā gada pavasarim? Krīzes likuma 17. pants nosaka, ka līdz 2020. gada 1. septembrim kreditoriem aizliegts iesniegt juridiskās personas maksātnespējas procesa pieteikumu. Tagad ir jautājums, kas notiks pēc šī datuma? Tūroperators «Tez Tour Latvija» iespēju robežās un individuālos risinājumos atbalstīs ceļojumu aģentūras, kas visus šos gadus bijušas lojālas tūroperatoram. Taču valsts līmenī ir jāpadomā par koordinētu un tautsaimnieciski izdevīgu risinājumu, lai glābtu ceļojuma nozari. Bez tūristiem un valsts atbalsta Latvijas tūrisma nozare neizdzīvos ziemas periodu un tas nozīmē, ka būs milzīgs bankrotu vilnis,  liela bezdarbnieku armija vai arī darbaspēka emigrācija. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16705108sec.