Olga Slaugotne: Ceļojuma biroja stāsts...

Olga Slaugotne, tūrisma firmas «AAA VIA LATVIA» vadītāja:

Reiz Vecrīgas sirdī - Kaķu namā, 2004.gada 16.augustā dzima viens smukiņs ceļojumu birojs ar skanīgu nosaukumu AAA VIA LATVIA. Viņam bija mīloša, strādīga un gādīga mamma Olga.

Tā nu viņš auga un attīstījās līdz 2008 gada krīzei. Mamma bija gudra, ātri optimizēja izdevumus un krīze tika pārvarēta.

Par to biroju cienīja un mīlēja klienti. Vēlāk birojam piedzima brālītis - RigaHome, viens ašs un žiperīgs apartamentu biznesiņš. Mammai Olgai bija jāstrādā vēl cītīgāk un vairāk, lai abiem birojiem klātos labi. Līdz pārstrādājās un saslima.

Ar draugu, radu un klientu palīdzību mamma Olga atveseļojās un žiperīgajam RigaHome ļāva iet savu ceļu. Mājās palika VIA LATVIA.

To nu mamma Olga veda uz izstādēm, skoloja semināros un citādi pucēja. Visi ceļojumu operatori labi pazina VIA LATVIA, lutināja to ar infotūrēm un mīlēja. Līdz vienā gadā ar smuku cipariņu 2020 pasaulei uzbruka lielais un nezināmais Covids! Birojs bija jau 16 gadus stiprs un cīnījās cik nu vien varēja. Labi, ka mammai Olgai bija nelieli iekrājumi un pensija. Tā nu viņi maksāja par savu istabiņu un vēl citiem sīkumiem līdz novembrim.

Rudenī dzīve ar katru dienu palika arvien bezcerīgāka un mammai Olgai pietrūka naudiņas, jo visiem mīļajiem klientiem ceļojumi tika pārcelti uz 2021 gadu. Valsts vadītāji ieteica mammai Olgai kopā ar citiem viņas bēdu brāļiem un māsām iet ratos, vai pārkvalificēties - aizmirst par saviem augstskolu diplomiem un žigli jozt strādāt uz Lidl.

Bet, ko tad darīt ar klientiem un to rezervētājiem braucieniem. Kur viņiem skriet? Valsts vadītāji tik klusēja un smīnēja. Vai tad mazo uzņēmēju dzīve viņiem rūp?

Bieži saka - pieņem dzīves izaicinājumu un pāršķir lappusi. Tūrisms ir mana dzīve, sāku strādāt vasarā par bērnu gidu jau 16 gadu vecumā. Visu dzīvi darbojos dažādās tūrisma jomās un jutos iekš tā, kā zivs ūdenī. Pat ja pāršķiršu lappusi, ko tur atradīšu? Protams, tūrismu!

Ko tagad darīju, jūtot ka ceļojumu dīkstāve turpināsies vismaz līdz nākamā gada pavasarim?  Pāris nedēļas atpakaļ FB aicināju nākt manā birojā par kaimiņu. No result.

Pagājušajā nedēļā pati sāku meklēt nedārgu biroju, apzvanīju draugus, kolēģus un paziņas.

Nolēmu meklēt tur, kur arī neiet tagad viegli - viesnīcās. Dažas ir 100% ciet līdz martam un ziemā tiks minimāli kurinātas. Citas meklē pircēju un nevar garantēt man telpas vismaz uz pusgadu. Mans bijušais kolēģis Andris Malahovskis ieteica griezties pie lielajām viesnīcām.

Paldies Valdim Vanadziņam par fantastisko piedāvājumu! Tik un tā sanāca par dārgu.

Runāju ar Vladimiru Bessmertnovu no "Justus". Būtu ar prieku palīdzējis, bet viesnīca ir ciet līdz pavasarim, minimālo apkuri pieslēgs tikai novembrī. Apsolīja zvanīt kolēģiem. Pirmdien no rīta atskan zvans no Vladimira - labas ziņas, viena viesnīca ir ar mieru izīrēt biroja telpas! Saka, zvani Baibai Tomasei no viesnīcas "Bellevue"! Man aizrāvās elpa - šajā viesnīcā (bij. "Tūrists") nostrādāju 15 laimīgus jaunības gadus! Tāda sakritība!

Divās dienās bez liekām emocijām un asarām izdalīju biroja mēbeles, par lētām naudiņām  pārdevu pāris gleznas un nodevu makulatūrā pāri 200 kg. tūrisma katalogu un vecu grāmatvedības dokumentu. Otrdien atdevu biroja atslēgas.

Jautāsiet - kādēļ negribu strādāt savā dzīvoklī? Atbildēšu: dzīvoklī nav vietas 5 gadu grāmatvedības mapēm un citām darba lietām; esmu pieradusi iet uz darbu. Pirmā Covid viļņa laikā nosēdēju šokā mājās 2 mēnešus. Bezpalīdzīgi skatījos, kā mans lolotais bizness jūk un brūk. No stresa iedzīvojos otrā operācijā. Recidīvs. Labi, ka laicīgi noķēra!

Tādēļ nolēmu par savu pensijas naudu (citas vairs nav) īrēt mazu biroju un optimizēt sakaru izdevumus. Jo jūtu atbildību pret tiem simtiem klientu, kuri savu ceļojumus un naudu ir uzticējuši man.

Teiksiet, ka esmu traka. Piekrītu. Traki ilgojos pēc darba tūrismā, nevis IT vai Lidlā.

Viesstrādnieks mūsu zemē Krišjānis Kariņš uzskata, ka nākotnē Latvijā nebūs vajadzīgas ceļojumu konsultantu uzkrātās zināšanas, iegūtā izglītība un izkoptā pārdošanas māksla.

Daudzās Eiropas valstīs valdības domā savādāk. Jo tur nav premjerministru, kas Latviju uzskata tikai par dzīves posmu karjeras ceļā uz Eiropas Savienības siltu amatu.

Vai šim stāstam būs laimīgas beigas?  Ceru, ka jā. Vakar komentāros izlasīju - kaķis vienmēr veiksmīgi piezemējās uz visām četrām ķepām!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46931195sec.