Travelnews.lv redaktore: Kā pandēmijas laikā cīnās Turcijas tūrisma industrijas pārstāvji

Nē, tie nav sociālie pētījumi, pamatoti uz statistikas datiem, tās nav plašas aptaujas… Es tikai padalīšos ar novērojumiem. Pareizāk sakot, salīdzinājums ar iepriekšējiem gadiem

Pirms daudziem gadiem Turcijas kūrorts Alānija bija viens no maniem iecienītākajiem galamērķiem, kur pagarināt vasaru. Un, kā gan ne – silts laiks arī pat oktobrī, bet jūras ūdens – pasaka… Tādēļ arī pandēmijas paplacinātais naudas maciņš bija labs iegansts, lai dotos atpūsties gana lēti, bet labi.

Ja jūra un saule palikusi tāda pati, kā iepriekš, šis tas pēc pandēmijas gan ir mainījies. Apzināti izvēlējāmies viesnīcu pašā pilsētas centrā, kurā iepriekš būts ne reizi vien, un tā iepriekš nelika vilties. Bet šoreiz gan nelielas mieles. Ja iepriekš bijām stāvā sajūsmā par ēdināšanas kvalitāti un ēdiena daudzveidību, tad tagad šajā viesnīcā (apzināti nesaukšu vārdā), klāsts jau bija krietni knapāks, un arī pēc garšas tā vairs nebija iepriekš piedzīvotā gastronomiskā bauda. Visticamāk, pandēmijas dēļ viesnīcai bija jāšķiras no personāla, un jātaupa naudiņa, lai izdzīvotu, arī uz ēdiena rēķina.

Kādu dienu jau plkst. 12 bija beidzies baltvīns. Kā tad tā? Izrādās, viesnīca nebija sagatavojusies lielam viesu pieplūdumam. Viesnīca nebija gatava lielam piepildījumam arī no apkalpojošā personāla viedokļa – ēdnīcā puiši nespēja iztekalēt un novākt trauku kalnus. Acīmredzot, pandēmijas dēļ nācās savilkt jostu arī uz personāla rēķina.

Taupīta arī elektrība. Proti, ja iepriekš katram pienācās pa durvju kartei  atslēgai uz personu, tad tagad tikai viena kartiņa uz visiem. Maigi sakot, pamatīgas neērtības, ierobežota brīvība. Bet pamatojums – jātaupa arī uz elektrību.

Arī ārpus viesnīcas, aptaujājot krodziniekus, uzzināju, ka viena no lielākajām problēmām ir personāla trūkums. Sākoties pandēmijai, labie kadri aizbraukuši kur kurais. Bet, atsākoties sezonai, kura nebūt nav tik piepildīta, finansiālie apsvērumi liedz algot daudz un labus profesionālus. Jātaupa. Jo nevar jau zināt, kad atkal tūrismu plūsma tiks piegriezta.

Labā ziņa ceļotājiem, bet sliktā industrijai – liras kritums pret eiro un dolāru. Cenas palikušas gauži pievilcīgas tiem, kuri norēķinās ar ārvalstu naudiņām, proti, tūristiem. Bet vietējiem ienākumi nav auguši. Piemēram, tagad ar kuģīti ekskursijā ar visu ēdināšanu var aizbraukt pa 10 eiro – tāda cena bija pirms gadiem padsmit. Bet restorānā labi paēst un baudīt kādu dzērienu nu jau iespējams pat par 10-15 eiro. Tostarp nobaudīt arī kādu steiku.

Bet visi, ar kuriem aprunājos, ir vienisprātis – labāk tā, nevis tukšums un dzīve bez tūristiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
JuRita mini zoo aicina ciemos! TAKA
JuRita Mini Zoo ir lieliska atpūtas vieta ģimenēm, kur iespējams iepazīties ar dažādiem dzīvniekiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 21.03.2024 Eksotiska atpūta - pēdējās vietas! Estravel Latvia
Ieleciet vasarā jau tyagad! - pēdējie lidojumi uz eksotiskiem galamērķiem Āzijā - Bali, Taizeme, Maldīvu salas... Tagad un tūlīt! | Skatīt vairāk
no 1329 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69016886sec.