Marta Mackeviča: Brīvdienas no gatavošanas jeb restorāna «Hercogs» jaunā ''Brīvdienu kaste''

Marta Mackeviča, Travelnews.lv redakcijas uzdevumā: Īstas brīvdienas ir tad, kad nav jāgatavo ēst, bet vienlaikus var baudīt gardas maltītes. Domāju, ka daudzi, kuri brīvdienas paiet gatavojot brokastis, pusdienas un vakariņas, piekritīs. Viens no risinājums ir doties ēst ārpus mājās, bet, ja rudenīgajā laikā negribas nekur iet, tad ģimenes restorāna “Hercogs” Brīvdienu kaste būs ļoti piemērota. Divu veidu uzkodas, četru veidu salāti, divas dažādas zupas, četri pamatēdieni, četri veidi piedevu un divu veidu deserti. Saimniecei atliek vien uzsildīt to, kas sildāms, un saklāt galdu. Pēc tik gardas maltītes mājinieki paši pieteiksies nomazgāt traukus. (45 bildes)

Krāsainais rudens kastē
Jaunā Brīvdienu kastes versija ir izteikti rudenīga – garšu buķete ir tik dažāda un raiba kā rudens lapas Siguldā, bet ēdieni gana sātīgi, kā jau pieklājas gada aukstajā laikā. Kas tad īsti atrodams šajā maģiskajā kastē? Sātīga ķirbju krēmzupa, kura, uzdrošināšos teikt, garšos arī tiem, kuri ikdienā met ķirbjiem līkumu. Bet tiem, kuriem prasās kaut ko vēl jaudīgāku, patiks gulaša zupa ar krāsaino papriku un cūkgaļu. Runā, ka tā īpaši labi garšo pēc rudenīgas pastaigas.

Salāti katra gaumei
Salātu piedāvājums ir gana plašs, lai izdabātu gan gaļēdājiem, gan tiem, kas vēlas tikai viegli uzkost. Salāti ar plūkātu pīles konfitu un Korejas burkāniem, Chatpata lobia salāti ar pupiņām un tomātiem, Penne pastas salāti ar peperoni, kas turēs līdzi dažam labam pamatēdienam, un kārtainie “Hercoga” īpašie salāti ar vistas gaļu, kas pelnījuši īpašu uzmanību. Kā pārliecinājāmies, šie salāti, kuri sastāvā ir sēnes, lielisko garšo arī zvērinātiem sēņu pretiniekiem. Lūk, kur slēpjas Brīvdienu kastes maģiskums.

Sulīga pīle 10 minūtēs
Runājot par pamatēdieniem, ir grūti izcelt kaut ko vienu. Laša filejas, tīģergarneļu iesmiņš ar teriyaki glazūru, ir izcils savā vienkāršībā, cūkas kakla karbonādes cepetis piešķir brīvdienās svētku sajūtu, bet sinepju sēklās un medū marinētais vistas stilbs atgādina, ka arī tik šķietami vienkāršam ēdienam kā vista, var piešķirt jaunas garšu nokrāsas. Par Brīvdienu kastes zvaigzni noteikti var dēvēt sousvide gatavoto veselu pīli ar BBQ mērci. Ikviena saimniece, kura vismaz reizi ir gatavojusi vai mēģinājusi gatavot pīli, būs pārsteigta, jo putns sagatavots līdz tādai pakāpei, ka tam nepieciešamas vien 10 minūtes 180C. Lai brīvdienu galdā celtu sulīgu un gardu pīli, virtuvē nemaz nav jāpavada 3 stundas un nav nepieciešama augstākās kvalitātes krāsns. Brīvdienu kastes pīle ir pietiekami liela vidējai ģimenei, sulīga, labi izcepusies un patiešām garšīga. Un pīle, kā zināms, ir cimperlīgs putns.

Piedevas, kas cienīgas saukties arī par pamatēdienu
Ja reiz ir tik liela pamatēdienu izvēle, arī piedevas neatpaliek. Kartupeļu sacepums ar sviestu un timiānu bija mans absolūts favorīts, taču arī batātes un burkānu biezenis vai sakņu sautējums neatpalika. Gruboto ar sēnēm patiesībā grūti nosaukt par piedevu, jo ēdiens bija tik krēmīgs, maigs un sātīgs, ka to tikpat labi var baudīt arī kā pamatēdienu. Visu minēto papildināja arī fokačas plātsmaize un baklažānu, valriekstu un zaļumu zapte, kas bija gana pikanta.

Labāk par diviem desertiem ir tikai četri deserti
Ja pēc visu šo ēdienu baudīšanas, ir atlicis vēl nedaudz spēks un vieta vēderā, tad maltīti var noslēgt ar šokolādes – riekstu brauniju vai karamelizētām auzu pārslām ar ogu mērci un mascarpones sieru. Kā lielam desertu fanam ar stāžu man gribētos teikt, cienījamā restorāna “Hercogs” komanda, vai jums nešķiet, ka pie četru veidu pamatēdieniem, četru veidu salātiem un četru veidu piedevām lieliski iederētos arī četru veidu deserti?! Man šķiet, ka jā! Deserti piemeklēti izcili – viens no tiem vieglāks, bet otrs – jaudīgāks, izteikti saldās garšas cienītājiem, taču, salīdzinot ar pamatēdienu klāstu, bija viegla mazuma piegarša. Mēs visi taču zinām, ka deserts iet pa tiešo uz sirsniņu, nevis vēderā, tāpēc, jo vairāk deserta, jo priecīgāka sirsniņa.

Pavisam noteikti iesaku izbaudīt ģimenes restorāna “Hercogs” jauno Brīvdienu kasti, jo brīvdienas ir pārāk īsas, lai visu dienu stāvētu pie plīts. Iesim dabā, baudīsim rudeni un ar “Hercoga” palīdzību arī gardas un sātīgas maltītes!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.41222215sec.