Aivars Mackevičs: Par autosatiksmes drošību uz Latvijas ceļiem svētku laikā

Aivars Mackevičs, BalticTravelnews.com direktors: Gandrīz katru gadu man nākas atgādināt Latvijas Satiksmes ministrijai par satiksmes drošību uz Latvijas lielceļiem svētku vai pirmssvētku laikā.

Tā kā šogad Ziemassvētku laiks ir īss, tad svētdienā, 26.12.2021, ļoti daudzi autobraucēji pēc svinībām Latvijas reģionos atkal devās uz galvaspilsētu. Viss ir labi un normāli, taču kāpēc tieši šajā dienā pie tik intensīvas satiksmes uz Latvijas maģistrālajiem ceļiem ļaut pārvietoties kravas transportam un radīt nedrošu satiksmi?

Aiz kravas transporta veidojas gara (līdz 50 vieglajām automašīnām) rinda, kuru ik pa brīdim cenšas apdzīt ašākie autobraucēji. Arī rindā braucošajiem šoferiem visu laiku jāuzmanās un jābūt saspringtiem, jo pēkšņi kāds no rindas izdomā apstāties vai nogriezties pa kreisi. Šādās svētku reizēs uz Latvijas ceļiem lielākā daudzumā parādās "svētdienu" šoferīši, kuri brauc ievērojami lēnāk un nedrošāk, kā ir atļauts celu satiksmes noteikumos. Šādi "svētdienas" autobraucēji sakrājas aiz kravas transporta, bet citi mēģina tos apdzīt, iespraukties un kaitināt. Šādas garas satiksmes rindas kustība ir vairāk nekā nervoza un provocē uz satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Vācijā, kur autobāņi ar 2-3 braukšanas joslām vienā virzienā, šādās svētku un brīvdienu situācijās stingri ierobežo kravas transporta kustību. Tas ir domāts drošas celu satiksmes vārdā, bet Latvijā satiksmes organiztoriem ir vienalga. Vācijā var sodīt kravas transporta vadītāju, ja aiz viņa kravas automašīnas veidojas garāka rinda. Kravas automašīnas vadītājam ir jāseko līdzi situācijai un pie garākas rindas ir jānobrauc autostāvvietā vai degvielas uzpildes stacijā, palaižot garām visu automašīnu rindu.

Līdzīga situācija būs 2.01.2022.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14336514sec.