Ogres TIC vadītāja par tūrismu aizvadītajā 2021. gadā un gaidāmajiem jaunumiem

Travelnews.lv, sākoties jaunajam gadam, vaicā Latvijas pilsētu un novadu tūrisma informācijas centriem piecus jautājumus. Šoreiz atbildes uz tiem sniedz Ogres novada Tūrisma plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Elīna Baltiņa.

1. Kādus jaunus tūrisma pakalpojumus, objektus un produktus piedāvāsiet Latvijas un ārvalstu ceļotājiem 2022.gadā?

2022. gadā Ogrē tiks izveidoti vairāki nozīmīgi objekti, kas piesaistīs tūristu interesi. Neizmantotais  ūdenstornis, kur šogad tika uzstādīta Ziemassvētku dekorācija “Bētlemes zvaigzne”, tiks pārveidots par Latvijā lielāko profesionālo kāpšanas sienu Latvijā. Savukārt uz jaunā mola pie Ogres upes ietekas Daugavā jau šobrīd ir uzsākti jauna vides dizaina objekta būvniecības darbi ar mērķi attīstīt šo rekreācijas teritoriju, izveidojot torņveida dizaina objektu – bāku uz mola. Šobrīd norisinās arī Taurupes muižas klēts pārbūves darbi, kuru ietvaros plānots ierīkot Taurupes pagasta novadpētniecības muzeju, kurā nozīmīga vieta būs materiāliem par mākslinieka Vilhelma Purvīša dzīvi un daiļradi un viņa gleznu reprodukciju izstādei. Finansējumu saņēmusi arī biedrība, kas apsaimnieko Vilhelma Purvīša dzimtās mājas “Vecjauži”, kur šogad plānoti atjaunošanas darbi, lai krājums būtu pieejamāks apmeklētājiem.

Šogad plānots turpināt attīstīt dabas parka “Ogres ieleja” teritoriju, izveidojot tūrisma infrastruktūru atpūtai dabā. Paredzēts veikt arī Ikšķiles brīvdabas skatuves pārbūvi, Andreja Pumpura pieminekļa atjaunošanu u.c. ieceres.

Gada nogalē Ogre tradicionāli pārtaps par Ziemassvētku galvaspilsētu ar lampiņu tūkstošiem, interesantām un jaunām svētku dekorācijām, kā arī vairākiem tematiskajiem maršrutiem.

2. Kā vērtējat no tūrisma viedokļa aizvadīto 2021.gadu?

2021.gads tūrisma nozarei bijis sarežģīts. Jāmācās pielāgoties un strauji reaģēt uz mainīgo situāciju. Cilvēki pagājušajā gadā deva priekšroku atpūtai pie dabas kopā ar draugiem vai ģimeni, vairāk tika izmantotas digitālo tehnoloģiju sniegtās iespējas. Ogres pilsēta veiksmīgi spēja noturēt un pat palielināt apmeklētāju plūsmu, turpinot attīstīt Ogres kā Ziemassvētku galvaspilsētas statusu, šādā veidā sniedzot prieku ne tikai iedzīvotājiem un viesiem, bet arī nodrošinot apmeklētāju plūsmu vietējiem uzņēmumiem. Ziemassvētku laikā lielu interesi par Ogri sāka izrādīt arī ārvalstu viesi. Ogres novadā tika attīstītas un popularizētas dažādas aktivitātes dabā, piemēram, 163. velomaršruts dabas parka “Ogres ieleja” teritorijā, paplašinātas Ogres novada audiogida maršrutu sniegtās iespējas.

3. Vai novadu reforma 2021.gadā kaut kādā veidā ir ietekmējusi tūrisma dzīvi novadā un pilsētā?

Reforma nāca ar saviem izaicinājumiem, tomēr galvenokārt lika uz lietām paskatīties plašāk un nozarei sadarboties vēl ciešāk, nekā līdz šim. Lepojamies ar to, ka Ogres novadā spējam vienoties par turpmākajiem tūrisma attīstības plāniem, ņemot vērā teritoriālās īpatnības.    

4. Kādi galvenie uzdevumi vai darbi tiek plānoti 2022.gadā, lai uzlabotu tūrisma infrastruktūru un ceļotāju labsajūtu?

2022.gadā turpināsim strādāt pie tā, lai informācija jebkurā diennakts laikā būtu pieejama ikvienam interesentam. Turpināsies vairāki, iepriekšējos gados uzsākti projekti – bezmaksas audiogida stāstu krājuma papildināšana, āra digitālo stendu izveide, mājaslapas www.visitogre.lv uzlabošana, kā arī tūrisma informācijas stendu atjaunošana.

5. Kāds būtu jūsu vēlējums tūrisma zinu portālam Travelnews.lv un Latvijas ceļotājiem 2022.gadā?

Lai vienmēr ir drosme stāties pretī izaicinājumiem, izkāpt no savas komforta zonas un meklēt jaunus piedzīvojumus!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57819295sec.