Travelnews.lv redaktore: Kā tas ir – būt starp Šveices hokeja faniem

Pasaules čempionāts hokejā man vienmēr ir īpašs laiks – varētu teikt, ka tieši ar hokeja čempions ir kāda posma noslēgums un jauna posma sākums – gluži kā jaunais gads. Tas tāpēc, ka daudzu gadu garumā manas profesionālās gaitas tūrismā ir bijušas saistītas ar sportu un it īpaši ar hokeju.

Šis gads bija savādāks, nekā aizvadītie pirmspandēmijas gadi, bet hokeja elpu varēju ieelpot aizgūtnēm. Mazliet citādākā mērcē.

Šoreiz apstākļi deva jaunus izaicinājumus, un viens no tiem – nodzīvot trīs dienas viesnīcā Rīgas centrā, kuru pārpildīja hokeja līdzjutēji no Šveices.

Iepriekšējos gadus, ceļojot ar hokeja līdzjutējiem, zināju, ka dzīve starp faniem ir izaicinājumiem pilna. Pirmkārt, tas vienmēr ir festivāls, kas tiek pavadīts ar dziesmām un dejām. Un ko nu tur slēpt – ne bez alus, kas burziņus parasti padarīja vēl skaļākus. Labi, sauksim lietas īstajos vārdus – dzīvojot Latvijas hokeja līdzjutēju epicentrā par naktsmieru varēju vien sapņot – ja pāris stundas “sakasīju” dažu diennakšu laikā, varēju būt laimīga.

Tādēļ arī izaicinājumu palikt viesnīcā kopā ar Šveices faniem uzņēmu ar interesi, bet arīdzan ar piesardzību. Un te nu mana pasaule sagriezās kājām gaisā!

Kāda tad ir lielākā atšķirība starp Latvijas un Šveices hokeja līdzjutējiem? Numur viens. Viņi Rīgā, tas ir, hokeja čempionāta norises vietā, ierodas pilnīgi skaidrā. Ir klusi, mierīgi. Numur divi. Ja viņi arī ballējas, tad dara to klubos vai bāros, bet ne viesnīcā. Proti, man radās iespaids, ka dzīvoju glaunā, klusā viesnīcā, kur jau plkst. 22 ir izsludināts naktsmiers. Numur trīs. Viņi nav bravūrīgi un, ja arī ir iereibuši, tad nekļūst par pasaules valdniekiem un ar cieņu izturas pret apkārtējiem.

Nepārprotiet! Es patiešām mīlu Latvijas hokeja līdzjutējus! Bet tajā pat laikā zinu iemeslus, kādēļ daudzas ārvalstu naktsmītnes īsti negrib pie sevis hokeja fanus. Taču, dzīvojot vienā naktsmītnē ar šveiciešiem, pārliecinājos, ka viņi māk lustēties, bet ne mājās. Un tas nozīmē, ka līdzās šveiciešu hokeja līdzjutējiem bez mazākajām raizēm var izmitināt biznesa klientus, kas Latvijas hokeja līdzjutēju gadījumā ir neiespējamā misija.

Iespējams, šāda šveiciešu izturēšanās ir ļoti saistīta ar viņu ikdienas dzīvi – Šveicē valda gani bargi likumi par trokšņošanu nevietā un nelaikā, un tas viņos ir iesakņojies līdz pat kaulam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41911101sec.