Kas ir lietas, ko visvairāk nozog viesnīcās?

Cilvēki ir dažādi - vieni cenšas savu viesnīcas numuriņu atstāt labākā kārtībā nekā ieradās, savukārt citi zina par ko maksā - par iespēju neko nekārtot un visu samest uz zemes, tā sakot. Tāpat arī ir ar garnadžiem - kādam ko paņemt no viesnīcas būtu pēdējais, kas ienāk prātā, taču ir cilvēki, kam atvest kaut ko no viesnīcas mājās - ir teju vai tradīcija. Vai zini, kas ir tās lietas, ko viesnīcu viesi visbiežāk piesavinās?

Jāņem vērā, ka neminēsim tādus sīkumus - pie iemīļotākajiem viesnīcu suvenīriem pieder šampūni, ziepes un dušas želejas (38%), pildspalvas (21%), avīzes un žurnāli.

Savukārt no jau nopietnākām lietām, kas maina savus īpašniekus, jāmin: dvieļi (8% no zādzībām), čības (7%), vannas halāti, pelnu trauki un "Lūdzu netraucēt" zīmes. Lielāku un vērtīgāku lietu sarakstā ir arī televizori, tālvadības pultis, spoguļi un ūdens krāni. Tie, kas nesmādē arī nevērtīgākas lietas, paņem līdzi tualetes papīra ruļļus un ekonomiskās spuldzītes vai pat baterijas no tālvadības pultīm.

Ik pa laikam pasaulē parādās arī gana interesantas ziņas - kā piemēram, kāds zaglis Dubaijā centies iznest zeltīto podu...

Tomēr, lai cik smieklīgi tas neliktos, statistika pierāda, ka vairāk par pusi no viesnīcas viesiem vismaz reizi ir kaut ko paņēmuši uz mājām - vai tas būtu kāds suvenīrs (jau minētās ziepes, šampūni utt) vai arī lielākas lietas... Dažādi pētījumi norāda, ka 56% viesnīcu viesu kādreiz ir kaut ko paņēmuši no viesnīcas numura.

Lielākā daļa viesnīcnieku gan uz šādām mazām zādzībām piemiedz acis, īpaši tad, ja paņemtie suvenīri ir sīkumi - pildspalvas, skaistumkopšanas līdzekļi vai citi nieciņi, uz kuriem attēlots viesnīcas logo. Viesnīcu īpašnieki saprot, ka tā ir sava veida reklāma no viesu puses un neapzīmē to kā zagšanu. To drīzāk uztver kā viesu interesi par viesnīcu un vēlēšanos paturēt kādu piemiņas lietiņu. Tomēr gadījumos, kad suvenīrs ir kāds dārgāks priekšmets, piemēram, peldmētelis, viesnīcas mēdz diskrēti nosūtīt viesim uz mājām rēķinu vai arī pieprasa noskaitīt nepieciešamo summu no viesa kredītkartes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17651105sec.