Nosauktas pasaules laimīgakās valstis

Starptautiskajai laimes dienai par godu, ik gadu tiek publicēts ANO pētījums, kurā noskaidrotas pasaules laimīgākās valstis.

Laimīgāko valstu iedzīvotāji atzīst, ka laimes formula sastāv no veiksmīgas valdības, saliedētas sabiedrības, cieņas pret pilsoņiem, pietiekoši augsta dzīves līmeņa kvalitātes, brīvības pieņemt lēmumus par savu dzīvi un sociālā dzīve.

Vislaimīgākā pasaules valsts ir Somija un tai kā nākamās pirmaja pieciniekā seko Dānija, Norvēģija, Islande un Nīderlande. Latvija šajā laimīgo valstu sarakstā ir 57. vietā, kaimiņvalsts Lietuva ierindojas ierindojas 41. vietā, bet Igaunija - 51. vietā.

Desmit laimīgākās valstis pasaulē 2020. gadā:

1. Somija

Atbrīvojies no raizēm un negatīvā somu saunā, kā to dara vietējie iedzīvotāji. Neskatoties uz to, ka Somijā ir mazliet vairāk kā 5 miljoni iedzīvotāji, valstī ir vismaz 3 miljoni saunu. Sauna ir iebūvēta pat parlamenta ēkā!

2. Dānija

Dānijā iedzīvotājiem bez maksas tiek piešķirti dažādi sabiedriskie pakalpojumi, piemēram, veselības aprūpe un izglītība. Dāņiem raksturīga spēcīga sociālās piederības un identitātes sajūta, kā arī ir svarīga kopā būšana ar ģimeni un draugiem

3. Šveice

2015. gadā šī valsts bija laimīgākā valsts pasaulē, taču šogad ierindojusies 6. vietā. Šveices iedzīvotāji ir turīgi, piekopj veselīgu dzīvesveidu un fiziskās aktivitātes, un, protams, lielā godā tur gardo šokolādi. Šveice var būt lepna par iespaidīgajām kalnu ainavām un augsta līmeņa slēpošanas trasēm.

4. Islande

Islande ir veiksmīgi pārcietusi ekonomisko krīzi un atkopusies kopš 2008. gada, un nu ierindojusies 4. vietā starp laimīgākajām valstīm. Islandi raksturo saliedēta tauta, kultūra, nepieradināta daba, termālie ūdeņi, pludmales, vulkāni, nacionālie parki, savdabīga ēdienu kultūra.

5. Norvēģija

Šķiet, norvēģi savu varenību un pārliecību smeļas iespaidīgajos kalnos un ainavās, jo tā šeit ir brīnumaini skaista, taču tikpat skarba.

6. Nīderlande

Nīderlandieši prieku rod sportā un riteņbraukšanā. Amsterdama ir viena no pasaulē draudzīgākajām pilsētām velosipēdistiem.

7. Zviedrija

Vairākas no Skandināvijas valstīm ierindojas laimīgāko valstu topā, kas liecina, ka šī reģiona iedzīvotāji ir īpaši apmierināti ar dzīves līmeni. Zviedri ir vieni no lielākajiem kafijas patērētājiem pasaulē, un viņiem ir sava tradīcija fika jeb kafijas pauze, lai satiktos ar draugiem un kolēģiem, pārrunātu jaunumus un atpūstos.

8. Jaunzēlande

Jaunzēlandi var salīdzināt ar dabas paradīzi, jo šajā salā daba ir ļoti dažāda – sākot no Zilajiem kalniem, līdz pat savvaļas pingvīniem. Vietējie iedzīvotāji ciena, respektē un dara visu, lai saglabātu salas bioloģisko daudzveidību. Nepalaid garām iespēju apceļot salas vulkānu, Maori senvietas, Tongariro un Whanaguni Nacionālos parkus.

9. Austrija

Slēpošanas kūrorti, sniegotās Alpu kalnu virsotnes, kalnu majestāte un spēks, "Mūzikas skaņas", V.A.Mocarta, Štrausa un citu slavenu komponistu apgarota un Donavas spēka caurstrāvota Eiropas sirdī guļ brīnumainā zeme - Austrija. Mazo kalnu ezeriņu zilās acis, baltās kalnu kores un koši zaļās kalnu pļavas, mūzika un dzidrais gaiss, lielais skaits piļu un klosteru, sālsraktuves un ūdenskritumi vienaldzīgu neatstāj nevienu.

10. Luksemburga

Luksemburga ir sestā mazākā valsts un vienīgā lielhercogiste pasaulē. Luksemburga var lepoties ar augsto labklājības līmenis un zemo bezdarbu. Savos mazajos izmēros tā slēpj daudzus vēsturiskus un kultūras apskates objektus, kurus ir vērts redzēt jebkuram ceļotājam. Daudz gleznainu ainavu, neskaitāmas leģendas un anekdotes. Un 2020. gadā visā Luksmeburgā ar sabiedrisko transportu var pārvietoties par brīvu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14332604sec.