5 iemesli, kāpēc šovasar doties ceļojumā uz Somiju

Pasaulē laimīgākā valsts mīļi aicina ceļotājus pavadīt vasaras atvaļinājumu Somijas dabā.

Nav nekā relaksējošāka par saunas baudījumu vai peldi ezerā baltās nakts saules staros. "Jaunie normālie" apstākļi Somijā ir samērā ierasti, jo šeit nav cilvēku pūļu. Ja šajā pavasarī pārāk daudz laika pavadījāt telpās, zaudēto varat atgūt Somijā, palutinot savas plaušas ar pasaulē tīrāko gaisu.

Izbaudiet dabu! Ceļojums uz ziemeļiem – uz Ziemassvētku vecīša mītnes zemi un saunas un balto nakšu pasauli – noteikti ir kas tāds, kam ir jābūt jūsu dzīvē paveicamo darbu sarakstā, ja augstu vērtējat dabu, drošību, mieru un saules starus. Somi domā, ka viens no iemesliem, kādēļ viņu tauta ir laimīga, ir ikdienas saikne ar dabu, tādēļ arī ceļotāji tiek aicināti izbaudīt dabu pēc šā saspringtā pavasara, ko mēs visi piedzīvojām. Visit Finland norāda piecus iemeslus, kādēļ šovasar ir jāapmeklē Somija.

1. Iepazīstiet ziemeļu teritoriju, to apceļojot uz velosipēda

Arhipelāga apceļošana uz velosipēda. Pateicoties prāmju satiksmei un tiltiem, jūs varat iepazīt pasaulē lielāko arhipelāgu, neizmantojot laivu. Somijas arhipelāgs ir saulainākā Somijas teritorija. Turklāt te ir visvairāk salu pasaulē – gar piekrasti stiepjas vairāk nekā 180 000 saliņu, padarot šo teritoriju par salu apceļotāju sapni. Ja nu gadījumā meklējat jaunu saistošu riteņbraukšanas galamērķi, dodieties uz arhipelāga taku "Saariston rengastie", kas ir aptuveni 220 kilometrus garš maršruts, ko veido ceļu un prāmju maršrutu savienojumi, kas sākas no Turku. Šis maršruts šķērso visas galvenās Pargas, Nagu, Korpo, Houtskär un Iniö salas. Maršrutā ir tikai viens maksas prāmis. Visus pārējos prāmjus varat izmantot bez maksas. Turklāt tajā ir daudz lielisku restorānu maltītēm un vietu, kur pārnakšņot.  Plašaka informācija šeit.

2. Pa sauszemes ceļiem dodieties ceļojumā uz Lapzemi, lai baudītu baltās naktis kopā ar ziemeļbriežiem

Somijas ziemeļos ir garantēta dubulta saules deva, jo šajā gada laikā saule tur spīd visu nakti. No Helsinkiem Lapzemē varat nokļūt pa sauszemes ceļiem vai ar nakts vilcienu, dodoties uz Rovaniemi, kas atrodas uz Arktiskā loka. Tā kā dienas gaisma tur saglabājas 24 stundas, unikālo arktisko savvaļas dabu varat iepazīt visas diennakts garumā. Vai zinājāt, ka Lapzemē vieglāk ieraudzīt ziemeļbriedi, nevis cilvēku, jo tur ir ļoti maz iedzīvotāju? Maijā dzimst ziemeļbriežu mazuļi, tādēļ jums ir iespēja tikties arī ar ziemeļbriežu mazuļiem. Ja vēlaties elpot pasaulē tīrāko gaisu, dodieties uz Ylläs kalna virsotni, kas atrodas 718 metru augstumā. Viena no pasaules gaisa kvalitātes mērīšanas stacijām atrodas tur, Pallas-Yllästunturi nacionālajā parkā, kas ir Somijas populārākais nacionālais parks. Plašaka informācija šeit.

3. Pavadiet vasaras atvaļinājumu tā, kā to dara somi, un īrējiet vasarnīcu

Somi lieliski prot pavadīt atvaļinājumu savā otrajā mājā – tā dēvētajā mökki. Somijā šī ir sena tradīcija, un valstī ir gandrīz pusmiljons vasarnīcu. Lielākā daļa vasarnīcu atrodas pie kāda no 188 000 ezeriem. Un, pat ja somi mieru un klusumu meklē savās vasarnīcās, atpūtniekiem joprojām ir pietiekami daudz vietu, kur patverties vientulībā. Daudzu somu koka vasarnīcu noslēpums ir vienkāršība: nav interneta, nav kaimiņu, nav elektrības vai ūdensvada ūdens. Lielu vasarnīcu dzīves daļu aizņem ar malku kurināma sauna, kailpelde ezerā un brauciens ar kanoe vai laivu, lai dotos makšķerēt. Sava namiņa mökki apkārtnē jūs varat ogot un sēņot, ko atļauj Somijas katra cilvēka tiesības. Ja rezervēsiet vasarnīcu pie lielākā Somijas un Eiropas ceturtā lielākā ezera Saimaa, iespējams, jums palaimēsies redzēt vietējo Saimaa pogaino roni sildāmies saulītē uz piekrastes klintīm. Šie ļoti apdraudētie dzīvnieki ir vienīgie roņi, kas dzīvo ezerā. Plašaka informācija šeit.

4. Nakšņojiet lidojošā teltī nacionālajā parkā

Izbaudiet dabu! Vairāk nekā 75 % Somijas teritorijas sedz meži, tādēļ šī ir mežiem bagātākā valsts Eiropā. Ģeogrāfiski Somija ir gandrīz tikpat liela kā Vācija, bet iedzīvotāju skaits ir tikai 5,5 miljoni, tādēļ ievērot drošu attālumu Somijā ir viegli. Somijas mežā jūs varat savvaļā vientuļi klaiņot stundām, nesatiekot nevienu dzīvu dvēseli. Ceļotāji var izvēlēties doties pārgājienā pa kādu no 40 nacionālajiem parkiem, un lielākais un vistālāk ziemeļos esošais ir Lemmenjoki nacionālais parks. Leģendārā Lemmenjoki upe plūst uz Lapzemes iezemiešu – sāmu (Sámi) – dzimto zemi. Nakti nacionālajā parkā varat pavadīt laavu, kas ir bezmaksas koka naktsmītne ar ugunskura vietu. Aizraujoša būs arī nakšņošana "lidojošā teltī", kas ir pārsegts guļamtīkls. To varat izbaudīt, piemēram, Nuuksio nacionālajā parkā Espo, kas atrodas aptuveni 45 minūšu brauciena attālumā no Helsinkiem. Plašaka informācija šeit.

5. Iepazīsiet Helsinkus – laimīgāko galvaspilsētu pasaulē

Pilsētas baudījums, ievērojot sociālo distancēšanos, Somijas galvaspilsētā Helsinkos nerada problēmas. Šajā pilsētā pamanīsiet tikai dažus cilvēku pūļus. Helsinki ir ne tikai ilgtspējīgākā un pasaulē laimīgākā galvaspilsēta, bet arī visaktīvākā piekrastes pilsēta ar vairāk nekā 300 salām. Piemēram, vēsturiski saistošais jūras cietoksnis un UNESCO pasaules kultūras mantojums Suomenlinna atrodas tikai 20 minūšu brauciena ar prāmi attālumā no tirgus laukuma. Citās salās varat nokļūt ar ūdens taksometru, kajaku vai SUP dēli. Mazāk nekā divu stundu brauciena attālumā ir seši nacionālie parki un vairākas citas dabas teritorijas, kuras ir vērts apmeklēt. Ja dienas pavadāt pilsētas centrā, ieteicams iepazīt muzejus, piemēram, Armos Rex – jaunu mākslas un pilsētas kultūras satikšanās vietu ar pazemes izstāžu zāli –, vai doties uz kādu no publiskajām saunām – Allas jūras baseinu vai Löyly, kā arī, protams, iegriezties savdabīgajos somu restorānos, kas piedāvā skandināvu maltītes.  Plašaka informācija šeit.

Ar Tallink Silja Serenade šovasar no Rīgas varat ceļot tieši uz Helsinkiem.

Ieviestie veselības un drošības pasākumi

Vispārīgie ar koronavīrusu saistītie Somijā ieviestie veselības un drošības pasākumi ietver izvairīšanos no fiziskas saskares, droša attāluma no citiem cilvēkiem ievērošanu, kā arī roku un elpceļu higiēnas prasību izpildi. Sejas maskas ārpus telpām, publiskās iekštelpās vai sabiedriskajā transportā nav jālieto, taču Somijas lidostās stingri ieteicams lietot sejas maskas. Visos transportlīdzekļos pasažieriem ir jāatceras, ka jāizvairās no fiziskas saskares, jāsaglabā drošs attālums no citiem cilvēkiem un jāievēro roku un elpceļu higiēna.

Somijā plaši tiek izmantotas bezkontakta maksājumu iespējas. Restorānos, kafejnīcās un bāros Somijā visiem klientiem ir jānodrošina sēdvietas. Pakalpojumu sniedzējiem ir jānodrošina, ka klienti ierodoties var nomazgāt vai dezinficēt rokas. Turklāt mēbeles, trauki, galda piederumi un citas virsmas ir regulāri jātīra, lai neradītu slimības izplatīšanās bīstamību. Klienti tiek aicināti ievērot drošu attālumu no citiem cilvēkiem, kā arī roku un elpceļu higiēnu.

Ceļotājiem ieteicams pārbaudīt apskates un tūrisma objektu, naktsmītņu un citu pakalpojumu sniedzēju paredzētās tīmekļa vietnes, lai skatītu jaunāko informāciju par darba laikiem un noteiktiem drošības pasākumiem.

Lai iegūtu jaunāko informāciju par to, kā koronavīrusa situācija ietekmē ceļošanu Somijā, dodieties uz tīmekļa vietni www.visitfinland.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38011098sec.