Kuba daļēji atvērta tūristiem, bet ceļotāji atgriežas lēni

Teorētiski eksotiskā Karību jūras sala Kuba, kurā vēl joprojām valda komunisms, ir atvērta ceļotājiem jau kopš jūlija, taču tā pašus gaidītākos viesus no Kanādas sāka uzņemt vien septembrī, bet ASV ceļotājiem ir virkne problēmu, lai baudītu atpūtu baltajās pludmalēs pie tirkīzzilā okeāna.

Lai gan salā ir bargi koronavīrusa apkarošanas noteikumi, kanādieši jau brīvi var doties uz Kubu, tiesa gan, visa valsts nav atvērta ceļošanai, bet ziemeļu daļā esošie “viss iekļauts” kūrorti gan ir pieejami. Procedūra notiek sekojoši: lidmašīnas no Kanādas ierodas Kubā, Kajo Koko salā, kur ceļotājiem tiek veikti bezmaksas Covid-19 testi, un tad viņi ar autobusu brauc tieši uz izvēlēto kūrortu. Kontinentālā Kuba gan pagaidām tūristiem nav pieejama.

Viesnīcās ir medicīnas māsas, ārsti un epidemiologi, bet viesnīcas personāls – vietējie – strādā sejas maskās. Savukārt tūristiem maskas ir obligātas tikai lidmašīnā, transfēru autobusā un lidostā, taču pašā kūrortā izvēle ir viņu pašu rokām.

Teorētiski kubieši alā gaida arī amerikāņus, taču tikai teorētiski, jo ASV valdība pavisam nesen izdevusi jaunu rīkojumu, kas apgrūtina ceļošanu uz Kubu. Kuba nav palikusi atbildi parādā – amerikāņiem ir aizliegts uzturēties valsts viesnīcās (51% viesnīcu pieder tieši valstij).

Visdrīzāk, oktobrī tūristiem kļūs ieejama arī daļa kontinentālās Kubas, piemēram, arī Latvijas tūristu iecienītais galamērķis Varadero.

Vairāk informācijas par Kubu, atrodama šeit.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.788059sec.