Itālija plāno pārveidot bijušo cietumu nākotnes tūrisma galamērķī

Santo Stefano ir sala Itālijas rietumu krastā, kuru Itālija grib pārveidot par iecienītu tūrisma galamērķi, par piemēru ņemot Kalifornijas Alkatrazas salu. Kas šīs salas vieno ir tas, ka tajās kādreiz ir bijis cietums. Tā kā Kalifornijā Alkatrazas salas cietums ir populārs tūrisma galamērķis, Itālija cer izveidot kaut ko līdzīgu, lai vairāk piesaistītu tūristus.

Itālijas Santo Stefano atrodas aizsargājamā jūras teritorijā starp Romu un Neapoli. Mūsdienās mazajai vulkāniskajai salai var piekļūt tikai azartiski zemūdens nirēji un tie, kas strādā ar zvejas laivām, taču savulaik tas bija cietums, kurā kā sodu tika sūtīti cilvēki - arī tie, kurus 1930. un 1940. gados fašistu valdība uzskatīja par valsts ienaidniekiem.

Cietums tika slēgts 1965. gadā, un īpašums tika pamests, taču Itālijas valdība cer, ka 86 miljonu ASV dolāru ieguldījumā, tas tiks pārveidots par dinamisku tūristu galamērķi Alkatrazas stilā.

Santo Stefano pārveidošana ietver brīvdabas muzeja izveidi, kas stāstīs par tā kādreizējo cietumu un tajā izmitinātajiem cilvēkiem, tostarp Sandro Pertīni, kurš 1978. gadā kļuva par Itālijas prezidentu, un Altiero Spinelli, kuru uzskatīja par vienu no Eiropas Savienības dibinātājiem.

Tūrisma galamērķi ir plānots atvērt 2025. gadā un tajā ceļotāji varēs baudīt skaistos saulrietus terases dārzos un iemalkot pa kādam kokteilim, lūkojoties uz Vezuva vulkānu un Iskijas salu.

Vairāk informācijas:

www.visititaly.eu


SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47023892sec.