TOP 5 skaistākās Eiropas pilis, kuras ir vērts redzēt

Noišvānšteinas pils, Vācija

Par vienu no skaistākajām Vācijas pilīm tiek uzskatīta Noišvānšteinas pils. Teiksmaino pili, kas 1869. gadā uzcelta uz augstas klints, pamatoti uzskata par vienu no septiņiem pasaules brīnumiem.

Nosaukums "Neuschwanstein" tulkojumā no vācu valodas nozīmē "Jaunā gulbja klints". Pils uzcelta dienvidrietumu Bavārijā, netālu no Austrijas pierobežas mazpilsētas Fūsenas (Fussen).

Mūsdienās Noišvānšteina ir viena no populārākajām pilīm Eiropā, kurā gadā apmeklē aptuveni 1,4 miljoni apmeklētāju.

Bledas pils, Slovēnija

Tikai 15 kilometru attālumā no Slovēnijas un Austrijas robežas, Juliāna (Jūlija) Alpos, mežu ieskauts, atrodas gleznainais Bledas ezers. Tā krastā uz 130 metru augstas klints slejas viens no Slovēnijas simboliem – 1011. gadā romānikas stilā celtā Bledas pils, kas ir vecākā pils Slovēnijā. Pils apbur apmeklētājus ar savu krāšņumu, apbrīnojamo atrašanās vietu un elpu aizraujošajiem skatiem. No tās paveras brīnišķīgs skats uz smaragdzaļo ezeru un kalniem.

Viduslaiku dokumentos Bledas pils tiek apzīmēta ar vārdu – Veldes. Pateicoties gan skaistumam, gan stratēģiskajai ģeogrāfiskās atrašanās vietai, pilī bieži ciemojas dažādi valstsvīri un notiek oficiālas tikšanās.

Hlubokas pils, Čehija

Hlubokas pils ir viena no skaistākajām Čehijas pilīm, kas tika uzcelta 13. gadsimtā. To bieži sauc par "Čehijas Vindzoras pils kopiju". Tādēļ arī te uzņemtas daudzas filmas. Hlubokas pils atrodas Čehijas dienvidos. Tjūdoru neogotikas stilā celta pils, kas izskatās kā no pasaku grāmatas, aicina apmeklētājus visu gadu.

Pils interjeri sevī slēpj Švercenberga dinastijas vēstures un mākslas vērtības – gleznu, keramikas, ieroču kolekcijas un medību trofejas. Ekskursija pa pili sākas Hamiltona salonā, kur apskatāmas medību trofejas un unikālās Švarcenberga ģimenes fotogrāfijās.

Kašelas klints, Īrija

Salas dienvidu daļā apskatāma arī Kašelas klints (Rock of Cashel), kas patiesībā ir viena no Īrijas iespaidīgākajām cietokšņveidīgajām pilīm. Tā celta ap 12. gadsimtu un ir viens no ievērojamākajiem ķeltu un viduslaiku arhitektūras paraugiem Eiropā.

Ticējumos tiek minēts, ka Svētais Patriks, kas ir Īrijas patrons, ir padzinis sātanu no alas un dusmās nokodis gabaliņi no kalna. Akmens gabals tika izspļauts pašreizējā vietā, kas mūsdienās ir pazīstama kā Kašelas klints.

Belveras pils, Spānija

Belveras pils gotikas stila pils kalnā, 3 km uz rietumiem no Palmas centra Maljorkas salā, Baleāru salās, Spānijā. Tā tika uzcelta 14. gadsimtā Maljorkas karalim Džeimsam II, un tā ir viena no nedaudzajām apļveida pilīm Eiropā. Sākotnēji kalpoja par Maljorkas karaļu rezidenci un pēc tam ilgi tika izmantots kā militārais cietums no 18. līdz 20. gadsimta vidum. Pils ir viens no galvenajiem salas tūrisma objektiem, kā arī vieta, kur atrodas pilsētas Vēstures muzejs.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1879251sec.