Polijas dārgumi – maršruts braucējiem ar auto

Izbraucieni ar auto kļūst mūsdienās aizvien populārāki. Travelnews.lv sadarbībā ar Polijas tūrisma operatoru “Jan-Pol” piedāvā idejas, ko apskatīt tepat netālajā Polijā, dodoties izbraucienā ar auto. Labas idejas īsam ceļojumam.

Šī Polijas daļa pārsteigs ar savu dabisko skaistumu un bagātīgajām arhitektūras pērlēm. Ļaujiet sevi apburt ar brīnumskaistām ainavām, mežiem un kristāldzidriem ezeriem. Iemīlaties burvīgajās ziemeļu pilsētās un elpu aizraujošajā dabā. Atklājiet pasaulslavenas un vēsturiskas apskates vietas, un iegremdējieties vietējā kultūrā.

Pirmā pietura – Varšava. Brauciet pa skaisto Karalisko maršrutu (Royal Route), kas piesātināts ar ievērojamiem vēstures pieminekļiem un mājām. Apstājieties Pils laukumā, lai izstaigātu vecpilsētu. Apmeklējiet Varšavas sacelšanās muzeju (dārgums Nr. 1) un izjūtat to, it kā atrastos 1944. gada notikušo notikumu centrā.

Janovs Podlaskis ir starptautiski slavens ar vecāko un lielāko saimniecību Polijā, kas audzē arābu zirgus. Nacionālā arābu zirgu izstāde (dārgums Nr. 2) un pasaules slavenā ikgadējā arābu zirgu izsole izceļ daudzus lieliskus vārdus no starptautiskās jātnieku skatuves.

Belovežas (Bialowieza) mežs - plašs mežu komplekss, kas atrodas gandrīz pie Vislas un Nemanas upes ūdens šķirtnes. Starptautiskie eksperti atzīst tā unikālo vērtību, un Belovežas nacionālais parks ir iekļauts UNESCO pasaules mantojuma sarakstā, kā arī UNESCO Pasaules biosfēras rezervātu sarakstā. Belovežas meža simbols ir Eiropas bizons (dārgums Nr. 3), kas tika izglābts no izmiršanas.

Smaiļošana Polijā. Ja esat dabas mīļotājs, izmēģiniet smaiļošanu pa Bībras (Biebrza) upi (dārgums Nr. 4), aplūkojot plašās ielejas. Pa ceļam iespējams redzēsiet, kādu savvaļas dzīvnieku vai putnu.

Augustova. Īpaša vieta tiem, kas ir uz aktīvu laiku pavadīšanu uz “tu”. Iemīļots tūristu maršruts ir Augustovas kanāls (dārgums Nr. 5), kas ir 101,2 km garš un savieno Vislu ar Niemena (Nemunas) upi (Lietuva), un tika izveidots 19. gadsimta pirmajā pusē. Šodien tas kopā ar apkārtējiem ezeriem veido pievilcīgu ūdens kanālu. Īpaši populārs ir “Pāvesta maršruts”, kas ved pa taku pa vietām, kuras apmeklējis un iemīļojis pāvests Jānis Pāvils II.

Lielie Mazūrijas ezeri (dārgums Nr. 6) . Maršruts sākas pie Nickija (Nidzkie) ezera un ved uz Vegorževo (Węgorzewo) pie Mamrī (Mamry) ezera un ir aptuveni 80 km garš, bet ar daudziem līkumotajiem atzariem - tas var sasniegt 200 km. Mazūrijas rajonā ir iespējam noīrēt un doties izbraucienā ar jahtu. Bet tas nav pats labākais. Dodoties šādā braucienā, nedrīkst aizmirst par vietējiem krodziņiem, kas pārsteigs ar to, ka tie ir tumši, piepildīti ar gariem galdiem un fonā skanot skaļām dziesmām.

Izcilas vietas Mazūrijā - labi paslēpts mežā netālu no Ktrincinas, atrodas Vilku midzenis (dārgums Nr. 7) Gierložā. Nosaukumu devis pats Hitlers, kurš šeit ierīkoja štābu. Lai gan tuvu Otrā pasaules kara beigām vācieši uzspridzināja milzīgo 80 ēku un bunkuru kompleksu, tūristi joprojām var atrast dažus, kas saglabājušies un ielūkoties tajos. Tāpat ir redzamas kazarmu paliekas (pati ēka nav saglabājusies), kas bija neveiksmīga Hitlera dzīvesvieta.

Malborkā ir iespējams apmeklēt UNESCO sarakstā iekļauto Malborkas pili (dārgums Nr. 8), kas ir lielākais cietoksnis, ko uzcēla Teitoņu bruņinieki. Leģendām bagātā atjaunotā cietokšņa monumentālā ķieģeļu konstrukcija patiešām izraisa iztēli. Īpaši naktī to ir vērts apmeklēt!

TriCity - sagatavojieties pārsteidzošai pieredzei, apmeklējot Gdaņsku, Sopotu un Gdiņu. Izjūtiet jūras atmosfēru, ejot gar krastu līdz ostai. Noteikti izmēģiniet vietējos jūras velšu ēdienus un šķidro zeltu – goldwasser, kas ir liķieris, kuram piejaukti klāt zelta gabaliņi. Apmeklējiet daudzas vēsturiskas vietas, tostarp Kuģu būvētavu (dārgums Nr. 9), kas bija vieta, kur Lehs Valensa veica vēsturisko lēcienu pāri sienai.

Tie, kam patīk sauļoties un atpūsties, izbaudīs slaveno piestātni Sopotā, labi izklaidēsies promenādē “Monciak” un ikgadējā festivālā “Top of the Top”. Sopotas piestātne piedāvā brīnišķīgu skatu uz jūru gan dienā, gan naktī, un tā ir garākā koka piestātne Eiropā.

Toruņa - iepazīstiet pilsētu, kas ir slavena divu iemeslu dēļ: tā ir Nikolaja Kopernika (dārgums Nr. 10) dzimtene, kas bija poļu astronoms un kurš pierādīja, ka Zeme riņķo ap sauli; kā arī pilsēta ir piparkūku izcelsmes vieta. Piparkūkas būs ne tikai  iespēja nogaršot, bet arī varēs piedalīties to ražošanas procesā.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.1552sec.