Francija atteiksies no sejas maskām vietās, kur tiks izmantots Covid-19 sertifikāts

Sejas maskas nēsāšana vairs nebūs vajadzīga sabiedriskās vietās Francijā, kur nepieciešama veselības pase jeb Covid-19 sertifikāts - ja vien vietējie noteikumi nenosaka citādi.

Francijas veselības ministrs sacīja, ka vietās, kur cilvēki uzrādīs veselības pasi jeb tā saucamo Covid-19 sertifikātu, viņi varēs noņemt un nelietot sejas maskas, jo tas nozīmē, ka cilvēki ir vakcinēti vai ieguvuši negatīvu Covid-19 testa rezultātu.

Šis jaunais noteikums stājas spēkā neskatoties uz to, ka Francijā ir novērojams Covid-19 inficējušos skaita pieaugums.

Veselības pase izmantošana tiek pagarināta vairākos posmos - no 21. jūlija tā ir obligāta tādās kultūras telpās kā kinoteātri, savukārt no 1. augusta tā būs obligāta dažādās vietās, tostarp kafejnīcās, tirdzniecības centros un tālsatiksmes vilcienos. Darbinieki, kas strādā vietās, kur ir obligāta veselības pases uzrādīšana, un bērni vecumā no 12 līdz 17 gadiem tiks atbrīvoti no prasības šo veselības pasi uzrādīt, bet tikai līdz 30. augustam.

Jaunais noteikums nosaka, ka maskas nēsāšana sabiedriskās vietās, uz kurām attiecas veselības pases ierobežojumi, nebūs nepieciešama, ja vien vietējās pašvaldības vai iestādes īpašnieki nav pieņēmuši īpašu un pamatotu lēmumu.
Tikmēr personālam, kurš strādā sabiedriskās vietās, uz kuriem attiecas jaunie veselības pases ierobežojumi, joprojām būs jāvalkā maskas, līdz stāsies spēkā prasība arī viņus pilnībā vakcinēt.

Valsts noteikums par sejas masku nēsāšanu uz ielas ir atcelts, taču vairāki reģioni Francijā to ir atjaunojuši.


SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43719196sec.