UNESCO paziņo par 9 jauniem papildinājumiem pasaules mantojuma objektu sarakstā

UNESCO Pasaules mantojuma komiteja paziņoja par jaunākajiem papildinājumiem pasaules mantojuma vietu sarakstā, tostarp iekļaujot Madrides Retiro parku un Trans-Irānas dzelzceļu.

Deviņi jaunie papildinājumi ir gan no Eiropas, gan no Āzijas, un tās ir vietas, kas nozīmīgi veicina cilvēka kultūras attīstību.

Papildus Retiro parkam šajā sarakstā iekļuva vēl viens Madrides piemineklis. Paseo del Prado, koku ieskauts bulvāris netālu no parka, bija viena no pirmajām vietām lielākajā Eiropas pilsētā, kur visi pilsoņi, nešķirojot klases, varēja baudīt brīvo laiku un pastaigāties.

Turklāt komiteja nobalsoja arī par Ķīnas pasaules emporija iekļaušanu, vieta, kas datēta ar mūsu ēras 10. gadsimtu. Šajā vietā atrodas reliģiskas ēkas un piestātņu, tiltu un transporta tīklu arheoloģiskās atliekas, kas atgādina par "pilsētas dzīvīgumu kā jūras emporiju Dziesmu un Juana periodos".

11 spa pilsētas septiņās Eiropas valstīs - ieskaitot Austriju, Beļģiju, Čehiju, Franciju, Vāciju, Itāliju un Lielbritāniju - tika pievienotas kā starptautiskās Eiropas spa kultūras pilsētas, kas izveidojās 18. gadsimta sākumā.

Un Saūda Arābijas Ḥimā kultūras apgabals kalnainajā valsts daļā tika pievienots tā "ievērojamās akmens mākslas attēlu kolekcijas" dēļ, kas satur vairāk nekā 7000 gadu vēsturi.

Vēl šī gada papildinājumu sarakstā tika iekļauts - 16. gadsimta Korduānas bāka Francijā, Darmštates mākslinieku kolonija Mathildenhohes pilsētā Vācijā; 14. gadsimta freskas Padujā, Itālijā; Indijas 12. gadsimta Kakatiya Rudreshwara templis; un Trans-Irānas dzelzceļš.


SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16712999sec.