Jaunākie pētījumi: Itālijā ir vislielākais to cilvēku skaits ES, kuri nevar atļauties atvaļinājumu

Vairāk nekā puse Eiropā strādājošo ar zemiem ienākumiem nevar atļauties nedēļas atpūtu pavadīt prom no mājām, liecina Eiropas Arodbiedrību konfederācijas (ETUC) pētījumi.

ETUC savā jaunākajā paziņojumā norādīja, ka, lai gan brīvdienu pieejamība visā Eiropā ir palielinājusies pēdējās desmitgades laikā, aptuveni 28% Eiropas pilsoņu nevar atļauties vienas nedēļas atvaļinājumu pavadīt ārpus mājas.

Daudzi no cilvēkiem, kurus uzskata, ka viņi ir pakļauti nabadzības riskam, ir bezdarbnieki vai pensionāri, bet šim riskam ir pakļauti arī miljoniem zemu apmaksātu darba ņēmēju, jo īpaši tie, kuri saņem likumā noteikto minimālo algu. Šajā kategorijā ir aptuveni 7 miljoni itāļu - tas ir lielākais skaits Eiropā. Tai seko Spānija (4,7 miljoni), Vācija (4,3 miljoni), Francija (3,6 miljoni) un Polija (3,1 miljons).

Tomēr Grieķijā ir vislielākais nabadzības riskam pakļauto cilvēku īpatsvars, kuri nevar atļauties atvaļinājumu (88,9%). Tālāk seko Rumānija (86,8%), Horvātija (84,7%), Kipra (79,2%) un Slovākija (76,1%).

Eiropas Arodbiedrību konfederācija patlaban sadarbojas ar Eiropas Parlamenta deputātiem, lai tiesību aktos ieviestu “pieklājības slieksni”, kas nodrošinātu, ka likumā noteiktās minimālās algas nekad nevarētu maksāt mazāk par 60% no vidējās algas un 50% no vidējās algas no jebkuras dalībvalsts, palielinot algu vairāk nekā 24 miljoniem cilvēku.

Vidējā bruto stundas izpeļņa Eiropas Savienībā 2018. gadā bija 13,2 eiro, bet dažās dalībvalstīs tā bija ļoti atšķirīga - Dānijā tā sasniedza 27,2 eiro, bet Slovākijā - tikai 5,6 eiro.


SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.77308202sec.