Brits par spīti savai valdībai evakuē 100 suņus un 70 kaķus no Afganistānas (video)

Sociālajos tīklos un arī daudzos britu medijos joprojām tiek aktīvi diskutēts par brita Pola Fārtinga (Paul Farthing jeb PEN) rīcību, glābjot 100 suņus un 70 kaķus no Afganistānas, lai gan tajā pašā brīdī Kabulā palika ļoti daudzi afgāņi, kuri palīdzēja NATO spēkiem un tagad šiem cilvēkiem draud nāves briesmas. Pola Fārtinga akciju atbalstīja ļoti daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki un sociālo tīklu auditorija, taču tagad šai akcijai ir arī ļoti daudz pretinieku.

Pols Fārtings ir bijušais jūras kājnieks, kurš pirms 15 gadiem NATO spēku sastāvā dienēja Afganistānā un tur nodibināja suņu un kaķu patversmi ''Nowzad''.

Lielbritānijas aizsardzības ministrs Bens Voliss sabiedrības spiediena rezultāta deva speciālu rīkojumu, lai ļautu šiem dzīvniekiem ar Royal Air Force militāro lidmašīnu izlidot no Kabulas. Visi dzīvnieki 29.08.2021 atlidoja uz Londonas-Hītrovas lidostu.

Daudzi Lielbritānijas politiķi, militāristi un sociālo tīklu komentētāji nav mierā ar šo akciju, ka dzīvnieku dzīvība tiek augstāk vērtēta nekā cilvēku. Afganistānā palika daudzi tūkstoši cilvēku, kuriem tagad reāli draud spīdzināšana vai nāves sods par sadarbošanos ar NATO spēkiem. Afganistānā palika 24 afgāņi, kuri kopa šos dzīvniekus, jo viņiem nebija atļaujas lidot prom no Kabulas. Medijos izskan informācija, ka patversmes dzīvniekiem nav bijušas nāves briesmas, jo talibiem neinteresē dzīvnieku liktenis. 

Lai gan no Kabulas tika evakuēti vairāk nekā 15 000 Lielbritānijas pilsoņu, taču vairāk nekā 1100 afgāņu ar izlidošanas atļaujām palika talibu rokās.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.95118499sec.