Novatours: Iemesli doties ceļojumā, nomainot rudeni uz vasaru

Latvija ļauj piedzīvot četrus atšķirīgus, brīnišķīgus gadalaikus. Katram piemīt savs skaistums, savs raksturs un noskaņa, kā arī savas ēnas puses, ar kurām jāprot sadzīvot. Rudens atnes ražas laiku, neticamas dabas krāsu izrādes un spēlējas melanholiju par aizejošo, nākotnes gaidām. Tie, kuri nevēlas piedalīties šajā melanholiskajā spēlē, nereti izvēlas doties ceļojumā uz saulainiem galamērķiem, kuros ir iespējams vēl nedaudz pagarināt vasaru. Tūrisma operators “Novatours” dalās ieteikumos, kāpēc ir vērts plānot ceļojumu rudenī un kurp vislabāk tad doties.

Vitamīns D
D vitamīns ir būtiski nepieciešams psihoemocionālai veselībai un imūnsistēmas darbībai. Viens no veidiem, kā to varam uzņemt, ir atrodoties saulē, jo cilvēks pats to spēj ražot saules gaismas iedarbībā. Jo vairāk ķermeņa ir atklāts saulei, jo vairāk D vitamīna tiek saņems. Tomēr laika posmā no oktobra līdz martam saules stari Latvijā nav pietiekami intensīvi, lai stimulētu D vitamīna ražošanu. Tāpēc šajā laikā ir īpaši jārūpējas par tā uzņemšanu. Un kāpēc gan nedoties tam pakaļ uz kādu saulainu ārvalstu ceļojumu galamērķi, piemēram, Portugāli vai Spāniju, tādējādi vēl nedaudz pagarinot vasaras bezrūpību?

Būšana ārpus telpām
Rudens Latvijā atnāk kopā ar vēsumu un drēgnumu, kad priekšroka tiek dota mājīgai kopā būšanai telpās. Mierpilni vakari dīvānā, skatot filmas, kopīga ēst gatavošana un virkne dažādu hobiju mūs priecē garajos vakaros, tomēr arī šajā laikā ir būtiski atrast laiku būšanai ārpus telpām. Vides maiņa iedvesmo un ir nepieciešama veselībai. Taču, ja šajā laikā kārojas būt pludmalē, baudīt maltīti ārpus telpām, doties pastaigais, nedomājot par vairāku kārtu apģērbiem un īpašiem apaviem, jālūkojas, kur plašajā pasaulē šis viss iespējams, kur dzīvo vasara, kur durvis plaši atvērts un gaida ciemos.

Saules enerģijas bagāts ēdiens
Laikā, kad Latvijā valda rudens, daudzviet pasaulē tiek vākta vasaras augļu un dārzeņu raža. Dabas bagātība, kas Latvijas iedzīvotājiem pieejama tikai veikalu plauktos, jo neaug mūsu zemē, citviet dāsni baudāma, tikko nobriedusi un saules enerģijas bagāta. Sākot no melonēm līdz persikiem Grieķijā un beidzot ar granātiāboliem un vīģēm Turcijā, netrūkst sulīgu augļu, ko baudīt, esot saules lutinātos ceļojumu galamērķos. Kā vasarīgas konfektes tie nebeidz pārsteigt ar savu piesātināto garšu.

Saulainākie galamērķi
ĒĢIPTE ir viens no brīnišķīgākajiem ceļojumu galamērķiem, kad Latvijā valda drūmums, jo tās laika apstākļi ir piemēroti gan lai sauļotos, gan izbaudītu peldēšanās priekus viscaur gadu. Vispiemērotākais laiks Ēģiptes apmeklēšanai ir no oktobra līdz aprīlim, kad laiks ir silts un saulains. Šajā laikā Ēģiptē ir ziema, taču gaisa temperatūra ir aptuveni 20-25°C. Laikā no maija līdz septembrim temperatūra kūrortos sasniedz aptuveni 35°C un vairāk, savukārt Ēģiptes galvaspilsētā Kairā līdz pat 40°C. Tādēļ ceļojumus uz Kairu un tuksnesi labāk plānot Ēģiptes ziemas periodā, lai izvairītos no pārlieku liela karstuma.

KANĀRIJU SALAS ir mūžīgā pavasara salas, kurās laiks nemēdz būt tveicīgi karsts vai dzeloši salts. Īpaši šarmanta ir Tenerifes sala, kuras centrā atrods Teides vulkāns, kas salu sadala divās klimatiskajās zonās – ziemeļos ir mitra, augiem bagāta daļa, bet dienvidos - saulaini sausāka daļa. Salas dienvidu daļā ir ievērojami siltāks, tādēļ šeit izvietoti lieli kūrorti, kas tūristiem piedāvā visus izklaižu veidus, kādus vien iespējams iztēloties. Tie ir gan dažādi sporta veidi, gan rosīgā kūrortu atmosfēra un neparastās melnās vulkānisko smilšu pludmales.

APVIENOTIE ARĀBU EMIRĀTI tiek dēvēti par greznības un tuksneša valstību, bet tur esošā Dubaija par mūsdienīgāko un bagātāko pilsētu. Dubaija pārsteidz, izbrīna un apbur - mirdzoši debesskrāpji līdzās tradicionālai arābu apkaimei, greznība un izsmalcināts arābu tirgus – šeit jebkurš atradīs savu arābu stāstu. Dubaijā ļoti reti līst, pat ziemā gaisa temperatūra nenoslīd zem 25 grādiem pēc Celsija, bet vasarā parasti paceļas vismaz līdz 40 grādiem. Dubaija ir ļoti droša, un saziņas kultūra ir īpaši augsta, taču ir svarīgi cienīt vietējās paražas un likumus.

Ceļošanas jaunā realitāte
Ceļošanai šobrīd ir labvēlīgi apstākļi un pasaule ir atvērta ceļotājiem, tomēr, mainoties notikumiem, mainās arī ieradumi. Šobrīd, lai dotos ceļojumā, ir jau pašsaprotami, ka papildu personu apliecinošam dokumentam un ceļojuma biļetei ir jābūt vakcinācijas vai izslimošanas sertifikātam vai negatīva Covid-19 testa apliecinājumam. Vieglāk ceļot ir tiem ceļotājiem, kas ir vakcinēti - nav nepieciešami testi, neveidojas papildu izmaksas. Tāpat ir svarīgi ikvienam ievērot drošību un respektēt valstu atbildīgo iestāžu norādījumus, ieteikumus.

Par „Novatours”
„Novatours” ir vadošais tūroperators Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kas nodrošina šodien iegādāto pakalpojumu stabilitāti arī nākotnē. Tūroperators organizē brīvdienu un ekskursiju braucienus ar čarterlidojumiem. „Novatours” garantē kvalitatīvus, uzticamus un drošus ceļojumu risinājumus pat uz vistālākajiem galamērķiem.
www.novatours.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43592095sec.