Plāno nojaukt vilinošās un aizliegtās «kāpnes uz debesīm» Havaju salās

Oahu, vienā no 137 salām, kas atrodas Havajās – ceļotājus jau vairākus gadu desmitus vilina kāds kārdinošs galamērķis – Haiku taka, jeb, kā to iecienījuši dēvēt tūristi – kāpnes uz debesīm.
Lai arī pārgājienu taka vilina ar elpu aizraujošām dabas ainavām un vijas cauri kalnu grēdas Koolau mugurkaulam, tās izveides mērķis nebūt nebija saistīts ar tūristu piesaisti. Kāpnes ar vairāk nekā trīs tūkstošiem pakāpienu Otrā pasaules kara laikā uzbūvēja ASV Jūras kara flote, lai nodrošinātu piekļuvi slepenai radiosakaru bāzei kalna virsotnē.

Pēcāk interese par šo objektu radās arī tūristiem, tomēr jau 1987. gadā interesentiem tika liegta iespēja doties pārgājienā šajā takā un tās sākumposms kalnu pakājē tika pastāvīgi apsargāts, tomēr cilvēki regulāri atrada veidus, kā savas vēlmes īstenot, par spīti lielajiem naudas sodiem, ko piemēroja gadījumos, ja pārkāpēji tikta pieķerti.

Šā gada septembrī Honolulu pilsētas dome balsojumā vienojās par Haiku takas kāpņu nojaukšanu, pamatojot šo ieceri ar bažām par sabiedrības drošību, kā arī apkārtnē esošo infrastruktūras trūkumu. Pilsētas mērs Riks Blangiardi paziņojumā medijiem norādīja - pateicoties sociālajos tīklos atspoguļotajai informācija par šo objektu, kāpnes ceļotājos ir radījušas milzīgu interesi, tomēr par spīti tai nedrīkst ignorēt jautājumus, kas skar cilvēku veselību un pat dzīvību. Tāpat pilsētas mērs norādīja, ka šajā reģionā nav piemērota infrastruktūra tik liela tūristu apjoma uzņemšanai un izmitināšanai.

Līdz šim vairākas vietējās organizācijas ir mēģinājušas izveidot plānus, kā pārvaldīt piekļuvi šim objektam, bet tas nekad nav izdevies sekmīgi.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.98539901sec.