Piecas idejas, kā pavadīt perfektu dienu Dublinā un neiztērēt ne eiro

Īrijas galvaspilsēta Dublina, iespējams, nav tas lētākais galamērķis Eiropā, tomēr arī šajā pilsētā ir iespējams izbaudīt vairākas aktivitātes un apmeklēt interesantus objektus, to apskatei neiztērējot ne eiro centu. Piedāvājam piecas idejas, kuras iespējams īstenot, apmeklējot Dublinu.

1.Pastaiga ap prestižo Trinitijas koledžu
Prestižo Trinitijas koledžu 1592. gadā dibināja karaliene Elizabete I. Trinitija un tā ir viena no vecākajām universitātes Īrijā. Trinitija atrodas Dublinas centrā, netālu no Īrijas parlamenta ēkas, kas patlaban pazīstama kā Īrijas Banka. Koledžas teritorija aizņem 190 000 kvadrātmetrus un tajā atrodas daudz vecu un jaunu ēku. Interesenti šo plašo teritoriju drīkst apmeklēt bez maksas un savām acīm apskatīt elegantos koledžas pagalmus, neoklasicisma arhitektūru, kā arī kriketa laukumus.

2. Īrijas Nacionāla galerija Merionas skvērā
Nacionālajā galerijā apskatāmā kolekcija aptver izcilus mākslas darbus, kas tapuši Rietumeiropā laika posmā no viduslaikiem līdz pat mūsdienāms. Galerija apmeklētājiem tika atvērta 1864. gadā. Lai arī pamatā ieeja galerijā apmeklētājiem ir par maksu, izņēmums ir bezmaksas ekskursijas ceturtdienās, sestdienās un svētdienās plkst. 12. 30.

3.Valsts botānisko dārzu apmeklējums
Dublinā - uz ziemeļiem no pilsētas centra - iespējams apskatīt nacionālos botāniskos dārzus un priecāties par to daudzveidību jebkurā gadalaikā. Šī ir brīnišķīga pilsētas daļa, ko paspilgtina vēsturiskas siltumnīcas un mierīgu atmosfēru šajā plašajā teritorijā spēs notvert ikviens.

4.Apskati briežus Eiropā lielākajā pilsētas parkā
Dublinā atrodas Eiropā lielākais pilsētas parks - Fēniksa parks. Vairāk nekā 350 gadus senais parks atrodas vien pāris kilometru attālumā no pilsētas centra un ir ideāla vieta, kur atpūsties pēc pilsētas apmeklējuma. Parka teritorijā atrodas Dublinas zooloģiskais dārzs, kurā iegādājoties biļeti var aplūkot daudz un dažādu sugu dzīvniekus, tomēr palaimēties sastapt briežus ragaiņus iespējams arī tiem, kas neapmeklē zooģisko dārzu. Kā izrādās - sākotnēji Fēniksa parks tika izveidots kā briežu rezervāts, un dažus no tiem joprojām iespējams vērot brīvi pastaigājoties parkā.

5.Ceļo pilsētā ar velosipēdu
Uzņēmums Dublinbike nodrošina velosipēdu īri vairāk nekā 100 punktos visā pilsētā. Interesenti drīkst izmantot šos pārvietošanās līdzekļus bez maksas, vien ievērojot būtisku nosacījumu – tie jānogādā atpakaļ sākumpunktā 30 minūšu laikā. Ja braukšanai nepieciešams ilgāks laiks, drīkst ņemt citu velosipēdu un turpināt ceļu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17839098sec.