«Euronews» apkopo jaunākos ierobežojumus Eiropā

Covid-19 izplatība un jaunais Dienvidāfrikas variants omikrons ir likušas daudzām valstīm ieviest jaunus ierobežojumus. “Euronews” ir apkopojis ierobežojumus dažādās valstīs.

Beļģija kļuva par pirmo Eiropas valsti, kur atklāts omikrona gadījums. Cenšoties ierobežot saslimšanu, valstī tiks slēgti naktsklubi un cilvēkiem pēc iespējas būs jāstrādā no mājām. Bāru un restorānu slēgšana paredzēta plkst. 23. Pasākumos iekštelpās jābūt sēdvietām, un privātas tikšanās, izņemot kāzas un bēres, ir aizliegtas.

Nīderlandē nolemts, ka nebūtisku preču veikali, arī bāri un restorāni jāslēdz plkst. 17.00. Sabiedriskās ēdināšanas iestādēm un kultūras pasākumu norises vietām jānodrošina, lai cilvēki sēdētu 1,5 metru attālumā vienam no otra. Amatieru sporta pasākumi nedrīkst notikt laika posmā no 17.00 līdz 5.00, savukārt profesionāla sporta pasākumi ir atļauti, bet bez skatītājiem. Izskanējis aicinājums pēc iespējas strādāt no mājām. Nīderlandē ir pilnībā vakcinēti 84% iedzīvotāju, bet saslimšanas skaits strauji pieaugot 4-12 gadus vecu bērnu vidū, no kuriem lielākā daļa nav vakcinēti.

Čehijā 26. novembrī spēkā stājās ārkārtas stāvoklis.. Valstī ir aizliegti Ziemassvētku tirdziņi un cilvēkiem aizliegts lietot alkoholu sabiedriskās vietās. Bāri, restorāni, naktsklubi un kazino jāslēdz plkst. 22. Kultūras pasākumus var apmeklēt līdz 1000 vakcinētiem vai Covid-19 pārslimojušiem skatītājiem. Čehijā pilnībā vakcinēti vairāk nekā 58% iedzīvotāju.

Portugālē no 1. decembra atkal jānēsā sejas maska. Lai apmeklētu restorānus, kinoteātrus, viesnīcas obligāti jāuzrāda kovidsertifikāts. Lai apmeklētu slimnīcas, vecļaužu pansionātus, sporta pasākumus, bārus un diskotēkas par vakcinētajiem un pārslimojušajiem jāuzrāda negatīvs Covid-19 testa rezultāts. Tāpat jebkuram ieceļotājam Portugālē jāuzrāda negatīvs Covid-19 testa rezultāts.

Slovākijā izsludināts 90 dienu ārkārtas stāvoklis un divu nedēļu karantīna. Šajā valstī pret Covid-19 potēti tikai 45,3% iedzīvotāju.

Francijā no 15. janvāra visiem pieaugušajiem būs jāveic revakcinācija vismaz septiņus mēnešus pēc pilna vakcinācijas kursa pabeigšanas, lai turpinātu darboties kovidsertifikāts. Francijā pilnībā vakcinēti 76,8% iedzīvotāju.

Itālijā ar 6. decembri iekštelpu restorānos, kinoteātros vai sporta pasākumos drīkst būt tikai personas, kuras var pierādīt, ka ir pilnībā vakcinētas vai atveseļojušās no Covid-19. Negatīvs testa rezultāts vairs nederēs. Divdesmit pilsētās Itālijas Dienvidtiroles provincē no 24. novembra ieviesti bargāki COVID-19 ierobežojumi ar komandanta stundu no plkst. 20.00 augstās infekcijas un zemās vakcinācijas aptveres dēļ. Sabiedriskajā transportā visiem pasažieriem jānēsā FFP2 vai līdzvērtīga maska.

Zviedrijā no 1. decembra jāuzrāda vakcinācijas, pārslimošanas pierādījums vai negatīvs Covid-19 testa rezultāts, lai apmeklētu jebkuru pasākumu, kurā ir vairāk nekā 100 cilvēku.

Dānijā, lai apmeklētu naktsklubus, restorānus vai kafejnīcas, ar decembri būs jāuzrāda derīgs kovidsertifikāts.  

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12646008sec.