Maroka aizliedz ienākošos avioreisus

Sakarā ar jaunā Covid-19 vīrusa Omicron paveida strauju izplatīšanos, Marokas valdība ir lēmusi par ienākošo pasažieru avioreisu aizliegšanu. Aizliegums stājas spēkā no 2021. gada 29.novembra plkst.23:59 pēc vietējā laika un būs spēkā divas nedēļas. Avioreisu aizliegums tiks regulāri izvērtēts un vajadzības gadījumā atcelts vai pagarināts, vēsta Ārlietu ministrijas konsulārais departaments.

Marokas gaisa, sauszemes un jūras robežas starptautiskajam tūrismam ir slēgtas. Tāpat pastāv virkne citu ierobežojumu atkarībā no vīrusa izplatības konkrētajā valsts reģionā – valsts iedalīta 2 zonās pēc ierobežojumu apmēra, kā arī tikai vakcinētas personas un personas ar īpašu varasiestāžu atļauju drīkst apmeklēt Kasablankas, Agadīras un Marākešas pilsētas.

Kad aviosatiksme tiks atjaunota, spēkā būs zemāk esošie noteikumi ar iespējamām korekcijām, kuras tiks papildinātas, ja nepieciešams:

Ārvalstu viesi tiek iedalīti grupā A vai B atkarībā no vīrusa izplatības izcelsmes valstī. Viesiem no A grupas jāuzrāda vakcinācijas sertifikāts vai negatīvs PCR tests, kas veikts ne agrāk kā 72h pirms ieceļošanas. Viesiem no valstu grupas B nepieciešama īpaša atļauja ieceļot, kā arī vakcinācijas sertifikāts vai  negatīvs PCR tests, kas veikts ne agrāk kā 48h pirms ieceļošanas. Nevakcinētajiem B grupas viesiem būs jāpavada 10 dienas pašizolācijā. Plašāka informācija par valstu iedalījumu grupās pieejama Marokas Ārlietu ministrijas mājaslapā. Prāmju satiksme tiek nodrošināta no Sētas ostas Francijas dienvidos, un no Dženovas ostas Itālijā. Pakāpeniski atsākas lidojumi no citām valstīm. Jūras satiksme ar Spāniju joprojām apturēta.

Negatīvais Covid-19 testa rezultāts, kas nedrīkst būt vecāks par 72h vai 48h kopš analīžu parauga nodošanas, būs jāuzrāda pārvadātājam pirms ceļojuma uzsākšanas. Testa rezultātam jābūt tulkotam angļu vai franču valodā. Pasažieriem tiešsaistē (www.onda.ma/form.php) obligāti ir jāizpilda pasažieru veselības veidlapa, tā jāizdrukā un jāparaksta, lai to uzrādītu, šķērsojot robežu. Plānojot izbraukšanu no Marokas, iesakām pārliecināties par Covid-19 testa negatīva rezultāta nepieciešamību konkrētajam pasažieru pārvadātājam.

Visā valstī ir spēkā komandantstunda no 21:00 līdz 05:00 un ārā atrasties ļauts tikai ar rakstisku varasiestāžu atļauju. Publiskās vietās aizliegta pulcēšanās un sejas aizsargmasku lietošana ir obligāta. Par šī noteikuma neievērošanu draud cietumsods no 1 līdz 3 mēnešiem un soda nauda līdz 1300 dirhamu (~120 EUR) apmērā. No 6. augusta sejas aizsargmasku drīkst nelietot, pārvietojoties ar personīgo automašīnu bez pasažieriem.

Kopš 15. septembra ir spēkā ES-Marokas savstarpējā vakcinācijas sertifikātu atzīšana, atvieglojot ceļošanu vakcinētajām personām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65783906sec.