Tunisija: ko darīt, ko ēst un ko apskatīt

Tunisija ir kā maģiskas krustceles, kurās mijas arābu un franču kultūras, svelmains tuksnesis un atsvaidzinoša jūra, apburoši lēns dzīves temps un vietējo iedzīvotāju karstasinīgums ar neizsmeļamu spēju priecāties par dzīvi. Tūroperators “Novatours” dalās ieteikumos, kāpēc ir vērts ceļot uz Tunisiju.

Minaretu skaņas un imāmu aicinājumi uz lūgšanām, ūdenspīpes pīpējošie un domino spēlējošie sirmgalvji, vēsturiskas vietas, kas vēl atceras Romas gladiatorus un bagātos feniķiešu tirgotājus, Vidusjūras piekraste fantastiski gardais un daudzveidīgais ēdiens – tā ir Tunisija, kas gaida ciemos un pārsteidz ar savu bagāto kultūru un aktivitāšu iespējām.

Tunisijas virtuve
Viena no labākajām pieredzēm, apmeklējot jaunu valsti, ir vietējo ēdienu un dzērienu pasaules izzināšana, un tas jo īpaši attiecas uz Tunisiju. Gadsimtiem ilgas dažādu kulinārijas ietekmju rezultātā, sākot no romiešu un turku līdz franču un itāļu virtuvei, Tunisijas nacionālais ēdiens ir aizraujošs ēdiena garšu karuselis, ko vēl neaizmirstamāku dara krāšņie, vietējo amatnieku darinātie trauki, uz kā tas tiek pasniegts.

Kuskuss. Tradicionāli kuskuss Tunisijā tiek gatavots māla konusa formas traukā (tajine) kopā ar dārzeņiem un gaļu.

Brik. Osmaņu impērijas mantojums, briks ir nesaldināta kūka, kas ietīta plānā mīklā un cepta eļļā.

Lablabi. Aunazirņu zupa, kas bagātināta ar ķiplokiem un ķimenēm, pasniegta kopā ar maizi.

Masfouf. Saldā kuskusa versija - ar cukuru, granātābolu sēklām, datelēm.

Muloukhia. Tiek uzskatīts par vienu no populārākajiem Tunisijas ēdieniem. Muloukhia ir augs, kura lapas tiek izmantas biezas mērces pagatavošanai, ko pasniedz kopā ar liellopu gaļu un ēd ar maizi.

Bambalouni. Bambalouni jeb yoyos ir saldie virtuļi, viens no populārākajiem Tunisijas desertiem, ko bieži pārdod uz ielas.

Aktivitāšu daudzveidība
Viens no lielākajiem Tunisijas dārgumiem ir caurspīdīgā, tīrā, zivju un lielisku pludmaļu pilnā Vidusjūras piekraste, kā arī varenais saules gaismas daudzums. Vasaras karstākajos mēnešos Tunisijā atpūsties ir salīdzinoši grūtāk, bet citos gadalaikos tā ir lieliska vieta, kur peldēties, baudīt saules siltumu, ūdens sporta aktivitātes un iepazīt valsti.

Kaitsērfings. Daudzi uzskata Tunisiju par kaitsērfinga paradīzi. Un šī sporta veida galvaspilsēta ir Džerba, kur sastopas gan rūdīti viļņu iekarotāji, gan tādi, kas vēl tikai vēlas pamēģināt šo ūdens prieku.

Jāšana. Populārs Tunisijas izziņas veids ir došanās izjādē ar zirgu. Lai iegūtu patiesi unikālu pieredzi, ieteicams ir plānot agru rīta braucienu, lai noķertu saullēktu pludmalē vai kalnos.

Velo izbrauciens. Riteņbraukšana ir lielisks veids, kā žigli iepazīt vairākas izcilas apskates vietas. Maršruti vijas gan cauri pilsētām, gan dabā, tāpēc atliek vien izvēlēties savām spējām atbilstošāko. .

Kalnu pārgājiens. Tunisija nav tikai jūra un smiltis. Šī valsts lepojas arī ar iespaidīgiem kalniem, tad kāpēc gan nepamēģināt iekarot vismaz vienu virsotni?

Alu izpēte. Tiem, kas vēlas iepazīt valsti no iekšpuses - vārda vistiešākajā nozīmē, noteikti vajadzētu ieplānot alu ekspedīciju.

Lēciens aizā. Ekstrēmu sajūtu cienītājiem vērts ir ieplānot lēciens ar virvi. Ikviens, kurš to izmēģinājis, piekrīt, ka tas kļūst par viņu atvaļinājuma neaizmirstamāko brīdi gan adrenalīna, gan iespaidīgo skatu dēļ.

Apskates vietas
Šī Ziemeļāfrikas valsts ir vienmēr tikusi ierauta vēsturisko notikumu virpulī, piemēram, piedalījās lielākajos pūniešu un romiešu karos pirms 2000 gadu, kā arī tai neizdevās izvairīties no karadarbības arī 2. Pasaules kara laikā. Tāpēc arī Tunisijas arhitektūras un vēsturiskais mantojums variē starp Romas amfiteātri, pasaulē senākajiem arābu minaretiem un koloniālās ēras ēkām pilsētās.

El Džemas amfiteātris. Šis amfiteātris ir patiesi labi saglabājies Romas impērijas mantojums. Celtni ir iespējams apskatīt ne tikai no ārpuses, bet arī pa gaiteņiem aiziet līdz pašai arēnai, kā to darīja gladiatori. Amfiteātris ir iekļauts UNESCO Pasaules mantojumu sarakstā.

Kartāgas vecpilsēta. Tieši blakus galvaspilsētai Tunisai atrodamas Kartāgas vecpilsētas drupas, kas ir kādreizējā Kartāgas pilsētas drupas, kas savulaik bija ne tikai spēcīgākā Romas konkurente, bet arī viena no lielākajām un varenākajām pilsētām pasaulē.

Tunisijas tirgus. Katrai Tunisijas pilsētai ir savs tirgus, taču, iespējams, visievērojamākais ir tieši galvaspilsētā esošais. Šeit vienmēr sagaidīs rosība, daudz pārdevēju, visdažādākās preces (no garšvielām līdz keramikai un paklājiem) un neatņemama kaulēšanās.

Sidi Bou Said. Ideāla vieta, kur pavadīt laisku pēcpusdienu. Pilsētiņa piesaista ceļotājus ar burvīgajām ieliņām un ārkārtīgi skaistu arhitektūru. Vidusjūra fonā, protams, piešķir vēl lielāku šarmu.

Bardo Nacionālais muzejs. Šis muzejs atrodas Le Bardo priekšpilsētā. Pat ja muzeju apmeklējums ierasti nav ceļojumu rutīnā, šo muzeju nevajadzētu palaist garām. Šeit izstādītas iespaidīgākās Romas un Bizantijas impērijas mozaīkas, un, lai tās apbrīnotu, nav jābūt vēstures profesoram.

Par „Novatours”
„Novatours” ir vadošais tūroperators Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kas nodrošina šodien iegādāto pakalpojumu stabilitāti arī nākotnē. Tūroperators organizē brīvdienu un ekskursiju braucienus ar čarterlidojumiem. „Novatours” garantē kvalitatīvus, uzticamus un drošus ceļojumu risinājumus pat uz vistālākajiem galamērķiem.
www.novatours.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.93461394sec.