Ārlietu ministrs Rinkēvičs: Eiropas Savienība pilnībā apturēja ES un Krievijas vīzu līgumu

“Eiropas Savienība pilnībā apturēja ES un Krievijas vīzu līgumu, ievērojami sašaurinot ES vīzu izsniegšanu Krievijas pilsoņiem. Latvija un citas Krievijas kaimiņvalstis, ir tiesīgas ieviest papildus pasākumus savas drošības garantēšanai, ierobežojot robežšķērsošanu,” tā savā mikroblogošanas vietnes “Twitter” kontā 31. augustā raksta Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ārlietu ministri vienojušies apturēt 2007. gada līguma darbību par atvieglotās vīzu izsniegšanas kārtību Krievijas pilsoņiem, tādējādi reaģējot uz Maskavas agresiju pret Ukrainu, raksta LSM.lv, atsaucoties uz ES ārlietu dienesta vadītāju Žuzepu Borelu.

Ministri, kas pulcējās Prāgā, bijuši vienisprātis, ka attiecības ar Maskavu nevar turpināt kā ierasts un, ka minētais līgums ir "pilnībā apturams". Līguma darbības apturēšana nozīmē, ka Krievijas pilsoņu vīzu pieteikumi tiks izskatīti ilgāk un ka viņiem vīzas saņemšana maksās dārgāk, piebildis ES augstākais pārstāvis ārlietās.

Savukārt Edgars Rinkēvičs paudis, ka Eiropas līmenī ir panākta izpratne par Krievijas kaimiņvalstu specifiku vīzu jautājumā, norādot, ka neformālajā sanāksmē notika plaša diskusija par vīzu politiku attiecībā uz Krieviju, kas veicināja arī kopīgu izpratni, ka nepieciešams apturēt ES un Krievijas vīzu režīma atvieglošanu, kas nozīmē daudz komplicētāku iespēju iegūt ilgtermiņa vīzas.

"Tas norāda uz ES vīzu politikas izmaiņām un tas vērtējams kā solis uz priekšu. Mēs vienojāmies, ka valstis, kas robežojas ar Krieviju un kurām ir šis lielais Krievijas pilsoņu pieplūdums, ņemot vērā drošības aspektus, varētu noteikt ieceļošanas, robežšķērsošanas liegumus, balstoties uz Šengenas kodeksu," sacījis Rinkēvičs.

Latvijas ārlietu ministrs norādījis, ka Latvija kopā ar Baltijas kolēģiem un citām valstīm, kurām ir robeža ar Krieviju, sinhronizēs lēmumus, to spēkā stāšanos laiku, tomēr tas nenotikšot vienas dienas laikā.

Darbs turpināsies pie tā, lai izlemtu, ko darīt ar 12 miljoniem spēkā esošo vīzu – vīzas nevarot anulēt ar vienu lēmumu.

Pirms šīs sanāksmes Prāgā četru valstu - Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Polijas - ministri paziņoja, ka apsver aizliegt Krievijas pilsoņiem ieceļot, ja par to nespēs vienoties ES.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38065004sec.