Eiropa iebraukšanas maksu sāks iekasēt jau pavasarī

Sākot ar 2023. gada pavasari, trešo valstu pilsoņiem, kuri ieceļo Eiropas Savienībā, šķērsot robežu būs daudz sarežģītāk.

Tas tāpēc, ka tiks ieviesta iebraukšanas atļauja jeb EES (angļu val. - Entry Exit System, tulk. - Iebraukšanas-izbraukšanas sistēma). Ieceļotājiem no trešajām valstīm pirms iebraukšanas Eiropas Savienībā obligāti būs jānoformē šī atļauja - līdzīgi, kā tas irm ierodoties ASV (ESTA) vai Kanādā (ETA). Tas arī attiecas uz Lielbritānijas pilsoņiem, ņemot vērā "Brexit".

Šādu soli kompetentās Eiropas Savienības iestādes spērušas, lai būtu vieglāk kontrolēt migrantu plūsmu Eiropas Savienības teritorijā, kā arī regulēt tūrismu.

Iebraukšanas atļauju daļēji ieviesīs 2023. gada maijā, bet pilnībā 2023. gada novembrī. Maksa par to būs 7 EUR. Ieceļotāji Eiropas Savienībā drīkstēs uzturēties līdz 90 dienām, taču atļauja būs derīga kopā trīs gadus, kuru laikā no jauna formēt to nevajadzēs.

Trešo valstu pilsoņi, kuri pastāvīgi dzīvo kādā Eiropas Savienības valsti, drīkstēs neformēt atļauju, ja viņiem ir ES valsts izdota nacionālā identifikācijas karte jeb personas apliecība.

Norma par atļauju arī neattieksies uz personām, kas pa sauszemi pārvietojas, šķērsojot Ziemeļīrijas un Īrijas robežu - tur pārbaužu nebūs vispār.

Jāvērš uzmanība, ka šāda prasība var radīt lielākas rindas robežkontroles punktos, sevišķi šķērsojot sauszemes robežu. Tā kā, plānojot ceļojumus, ierēķinām kādu lieku laika sprīdi, ko teorētiski varētu "apēst" jaunās sistēmas ieviešana.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15404987sec.