Alerģijas dēļ izsēdina no lidmašīnas

Juvelierizstrādājumu dizainere Hanna Olsena no Lielbritānijas tika izsēdināta no lidmašīnas pēc tam, kad pastāstīja salona apkalpei, ka viņai ir alerģija uz riekstiem.

Hanna Olsena lidoja ar “Turkish Airlines” no Mančestras uz Keiptaunu ar pārsēšanos Stambulā. Sasniedzot Stambulu un iekāpjot lidmašīnā, kura devās uz Keiptaunu, viņa jautāja apkalpei par ēdienu, ko pasniegs lidojuma laikā, proti, palūdza sastāvdaļu sarakstu ēdienam. Sievietei ir alerģija uz riekstiem – tā esot salīdzinoši viegla, nav dzīvībai bīstama, bet tomēr rada diskomfortu – sieviete var stundām ilgi slikti justies un izjust niezi. Tādēļ viņa lūgusi lidojuma laikā nepasniegt ēdienu.

Taču pēc šāda lūguma, pēc Hannas Olsenas vārdiem, apkalpe kritusi panikā. Viņai iedota tukša A4 formāta lapa, sakot, lai viņa tur parakstās. Tas esot nepieciešams, kā pierādījums, ka viņa uzņemas atbildību, ja kaut kas notiek. “Tā bija tukša papīra lapa, nevis veidlapa,” žurnālistiem uzsvērusi Hanna Olsena.

Pasažiere uzsvērusi, ka viņa lidojuma laikā var iztikt bez ēšanas, ja tas sagādā problēmas. Viņa piekritusi parakstīt lapu, taču pēc desmit minūtēm apkalpe pie viņas pienākusi un paziņoja, ka kapteinis atsakās viņu vest, un sievietei atteica lidojumu un lika pamest lidmašīnu.

Sieviete sākusi raudāt, citi pasažieri kļuva nikni, jo situācijas dēļ aizkavējās lidmašīna, taču tas nelīdzēja. 24 stundas sievietei nācās pavadīt Stambulā, pašai bijis jāmaksā par naktsmītni, turklāt vēl jāmaksā 700 britu mārciņas par lidojuma maiņu. Pēc tam gan lidsabiedrības darbinieki paziņojuši, ka nebūs papildus maksas, bet atkal bija jāparaksta papīrs, ka viņa uzņemas atbildību par savu veselību.

Sieviete sasniedza savu galamērķi, lidojuma laikā bailēs ēdusi vien vienu maizīti. Un pēc šī incidenta viņa nolēmusi nekad vairs nestāstīt ekipāžai par savu alerģiju.

Izrādās, šis nav vienīgais incidents “Turkish Airlines” saistībā ar alerģiju uz riekstiem. Jūnijā kāda britu ģimene apsūdzēja Turcijas lidsabiedrību par līdzīgu attieksmi, kad viņi paziņoja par savas sešgadīgās meitas alerģiju uz zemesriekstiem. Bet 2019. gada septembrī kāda Toronto iedzīvotāja pastāstīja par savu pieredzi ar “Turkish Airlines”, kas alerģijas dēļ viņai tika atteikta iekāpšana lidmašīnā un par jauna lidojuma rezervāciju bija jāmaksā ap 1500 britu mārciņām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15274sec.