Kā Eiropas pilsētās cīnās pret čurātājiem

Kad Rīga vēl bija populāra kā vecpuišu ballīšu un tusētāju galamērķis, arī Latvijas galvaspilsēta nopietni cieta no burziņu mīlētājiem, kuri savas dabiskās vajadzības mēdza nokārtot bez kautrēšanās pat publiskās vietās. Šobrīd karu čurātājiem pieteikusi Londona, bet “Euronews” ir apkopojis cīņas elementus pret čurātājiem arī citās Eiropas pilsētās.

Londonas centrā Soho rajonā Vestminsteras municipalitāte ir atbalstījusi jaunu cīņas veidu pret čurātājiem – proti, populārākās vietas, kas cieš no šī netikuma, tiks iekrāsotas ar īpašu krāsu, kas saskaroties ar urīnu, to burtiski atsviedīs atpakaļ uz pašu čurātāju. Tas nozīmē, ka nelāgā smaka nepaliks uz māju fasādēm un stūriem, bet nāks no paša urinētāja drēbēm.

Soho ir populārs tusētāju rajons, un tieši naktsdzīves dēļ tas visvairāk cieš no publiskajiem urinētājiem.

Taču asprātīgas cīņas metodes pielieto ne tikai Londona. Piemēram, Parīzē, kas arī cieš no publiskajiem dabisko vajadzību kārtotākiem, ieviesti “Urotrottoirs” – pisuāri, kas izvietoti puķu kastēs. Un tā terminam “augu laistīšana” Francijas galvaspilsētā nu ir pavisam cita nozīme, jo ar urīnu nu tiek mēsloti arī puķu kastēs esošie augi.

Līdzīgs risinājums rasts arī Amsterdamā, kur uzņēmums “GreenPee” publiskajās vietās uzstādījis vairākus ar kaņepēm pildītus pisuārus. Tos iztukšojot, urīna un kaņepju maisījums ir kā organiskais mēslojums ziediem parkos.

 Bet Čehijā, Mikulovā par publisko čurāšanu var kļūt par Youtube zvaigzni. Tur pat ir uzstādīta īpaša zīme, kas brīdina, kas var notikt, ja dabiskās vajadzības tiks kārtotas nepiemērotā vietā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 26.04.2024 Rallistu ielas stāsti Talsu novada TIC
25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57273698sec.