Iepazīsties ar Misisipi upes ievērojamākiem objektiem [1]

Nav pārsteidzoši, ka Misisipi upe savu nosaukumu ieguva, pateicoties vietējo indiāņu valodai, kurā vārds Misisipi nozīmē “ūdeņu tēvs”. Misisipi drenāžas zona sedz gandrīz 40% no ASV teritorijas. Upe bijusi ļoti nozīmīga vairāku pilsētu, tai skaitā Sentluisas, izveidē, kuru 1764. gadā dibināja franču kažokādu tirgotāji. Arī pašlaik upe ir ļoti nozīmīga ASV ekonomikā un ekoloģijā. Daži fakti, lai to apstiprinātu:

- Misisipi upes baseinā rodas 92% no valsts eksportētajām lauksaimniecības precēm un 78% no lopbarības graudu un sojas pupiņu eksporta. 60% no visu eksportēto graudu apjoma un puse no eksportētajiem mājlopiem tiek transportēti pa šo upi.

- Ekoloģiski viena ceturtā daļa no visām Ziemeļamerikas zivju sugām dzīvo šajā upē. 60% no visiem Ziemeļamerikas putniem izmanto Misisipi baseinu migrācijai.

Misisipi arī piedāvā apmeklētājiem virkni nozīmīgu apskates objektu:

Misisipi vitalitāte Nacionālajā Lielo upju muzejā (National Great Rivers Museum). Šis muzejs lieliski parāda Misisipi upes nozīmi. Blakus muzejama atrodas arī Melvina dambis un slūžas (Melvin Price Locks and Dam), vienas no daudzajām slūžām, kas neļauj upei kļūt pārāk seklai.

Izbaudīt leģendāro Luisa un Klārka ekspedīciju. Leģendārā ekspedīcija pa Misisipi upi, kuru vadīja Merivets Lūiss (Meriwether Lewis) un Viljams Klārks (William Clark) ilga no 1803. gada 12. decembra līdz 1804. gada 14. maijam. Ekspedīcijas laikā tika izveidota ziemas nometne (Camp River Dubois), kas atradās netālu no vietas, kur saplūst Misisipi un Misūri. Pati apmetne ir tikusi pārbūvēta atbilstoši Viljama Klārka skicēm, ietverot dažādus tā laika elementus, kā arī vairākus amerikāņu karogus, jo tos ekspedīcijas dalībnieki dalīja indiāņu cilšu pārstāvjiem. Īpašā muzejā atrodas sešas galerijas, kas godina šo ekspedīciju, piemēram, galerija ar nosaukumu “Dodoties uz Rietumiem”, kas satur vienu pusi no 55 pēdas garās laivas, ar kuru ekspedīcijas dalībnieki devas ceļojumā. Laivā apmeklētāji var apskatīt arī visu nepieciešamo pārtiku un citu aprīkojumu, kas bija nepieciešams ceļotājiem. Netālu atrodas arī interaktīva izstāde ar mazāku laivas imitāciju. Galerijā ar nosaukumu “Pāri kontinentam” ir izstādīts liels globuss, kurā atzīmēti Lūisa un Klārka ceļojumu maršruti.

Sentluisas osta. Upju laivas vienmēr ir bijušas Sentlusias vēstures svarīga sastāvdaļa.Viena trešā daļa no pilsētas tika sadragāta, kad 1849. gadā eksplodēja upes laiva, saukta par Balto mākoni/White cloud.

Upes ieleja. Upes ielejas dabas parks (Columbia Bottom Conservation Area) ir 4300 akrus liels. Tas atrodas ārpus Sentluisas. Ielejā atrodas arī 110 akru liela sala un 6,5 jūdzes liels zemes gabals gar upi, kur iespējams sastapt ērgļus, zivju gārņus un citus upju putnus. Izplatītākie augi šeit ir sikamoras un kokvilna. Šeit atrodas interaktīvs muzejs, tiek piedāvātas tādas aktivitātes kā briežu un dūju medības; ūdensputnu un tītaru medības; pārgājieni; izjādes ar zirgiem; zvejošana un izbraucieni laivās. Viens no galvenajiem parka elementiem ir mežs ar ļoti dažādām koku sugām, piemēram, pekanriekstkokiem un ozoliem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 d 09/12/2011 19:46 tur nav to ko man vajadzeja

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 27.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49054599sec.