Iebraukšana Kuršu kāpās kļūs dārgāka

Kuršu kāpas ir lielākais kāpu veidojums Baltijas valstīs. Ceļotāji to dēvē par vienu no skaistākajām vietām ne vien Baltijas reģionā, bet visā Eiropā. To apliecina arī fakts, ka Kuršu kāpas ir iekļautas UNESCO Pasaules dabas mantojuma sarakstā.

Kuršu kāpas reiz nodēvēta par jūras, vēja un smilšu radītu brīnumu. Un brīnums tā ir joprojām: pirmatnējas, apbrīnojami gleznainas dabas ainavas, fascinējoša multikulturālas identitātes atklāsme, kā arī bezgala daudz atpūtas, izklaides, prieka un spilgtu iespaidu gūšanas iespēju ceļotājiem.

Kuršu kāpu Lietuvas daļā var nokļūt ar prāmi no Klaipēdas, šķērsojot Kuršu līci. No vecās piestātnes, kas atrodas Klaipēdas vecpilsētā, uz kāpu kursē mazais, galvenokārt kājāmgājējiem un velotūristiem piemērotais, no jaunās piestātnes - lielākais, autotransportam piemērotais prāmis.

Tapis zināms, ka 2020. gada vasarā Kuršu kāpās palielināsies iebraukšanas maksa. Sākot no 20. jūnija līdz pat 20. augustam iebraucot teritorijā par automobili būs jāmaksā 30,- eiro liela summa līdzšinējo 20,- eiro vietā.

Autobusam ar 30 pasažieriem būs jāmaksā 20 eiro liela iebraukšanas maksa, bet lielajiem autobusiem – 70 eiro liela summa.

Atsevišķās svētku dienās (Visu svēto dienā, Mirušo piemiņas dienā, Starptautiskajā tūrisma dienā, Salakas svētkos un Vimbas dienā) teritorijā varēs iebraukt bez maksas. Tas attiecināms arī uz skolas autobusiem, kas dažos noteiktos periodos Kuršu kāpu teritorijā varēs iebraukt bez maksas.

Kuršu kāpas dabu mēdz salīdzināt ar tuksneša ainavām. Par to var pārliecināties, aplūkojot Pelēko kāpu, kas atrodas uz dienvidiem no Juodkrantes, starp autoceļu un Kuršu līci. Tur paveras gleznaina, fascinējoša un patiesi neaizmirstama smilšu panorāma. Augšup pa smilšu kāpu ved labiekārtota taka. Stāvot kāpas galā, iespējams pārliecināties, ka šaurā zemes strēle, kas ļauj ieraudzīt - smiltis var būt neskaitāmos krāsu toņos, smiltis var radīt estētisko baudījumu arī bez cilvēku līdzdalības, - nudien ir jūras, smilšu un vēja radīts brīnums. Dabas pirmatnība vienkārši paņem sava valdzinājuma varā, ļaujot piemirst par visām ikdienas rūpēm un ieraudzīt kā smilšu, tā ūdens krāsu un formas visaptverošo daudzveidību.

Vairāk par Kuršu kāpām vari uzzināt visitneringa.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61877298sec.