Fiksā ceļojuma ideja - Klaipēda

Vasara ir atvaļinājumu laiks un, lai arī joprojām pandēmijas izraisītie izaicinājumi nav zuduši, atpūtu neviens nav atcēlis. Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, pēdējo gadu laikā Latvijas iedzīvotāju populārākie ārvalstu vairāku dienu braucienu galamērķi bija kaimiņvalstis Igaunija (20,8%) un Lietuva (12,5%), kā arī populāra ir Vācija (11,1%) Tieši Lietuvā pagājušo nedēļu valdība lēma atļaut kafejnīcām, bāriem, restorāniem, naktsklubiem, kā arī kazino, spēļu zālēm, bingo saloniem un citām izklaižu vietām strādāt neierobežotu darba laiku.  

Taču kaimiņi piedāvā lieliskas atpūtas iespējas ne tikai iekštelpās, bet arī dabā un tikai 45 min braucienā no Latvijas robežas - Klaipēdā.

Ieceļošana Lietuvā

Latvijas iedzīvotājiem, tāpat kā vairums ES valstu, ieceļotājiem, ir jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests (PCR vai antigēnu), kas veikts ne agrāk, kā pirms 72h, kā arī ir jāaizpilda Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra anketa, kurā jānorāda vārds, uzvārds, apmeklētās valstis un kontaktinformācija. Pašlaik Latvija atrodas “dzeltenajā” sarakstā, kas nozīmē, ka pašizolācija nav jāievēro pēc ieceļošanas Lietuvā. Svarīgi atzīmēt, ka šī informācija var mainīties ātri, atkarībā no epidemioloģiskās situācijas valstī, tāpēc katru piektdienu Lietuvas veselības ministrija publicē Covid-19 infekcijas skarto valstu/ reģionu sarakstu, atbilstoši ES Padomes rekomendācijā noteiktajiem kritērijiem un norādā ieceļošanas kārtību.

Dabas un Indiāņu cienītājiem

Kad ir veiksmīgi izpildīti visi nepieciešamie kritēriji ieceļošanai, aizraujošā Lietuvas atklāšana var sākties. "Vinetu indiāņu ciemats" ir autentiska Ziemeļamerikas Indiāņu kempings, kas atrodas gleznainā Akmenes – Danes upes ielejā, 20 km no Klaipēdas centra. Šis ir kempings, kur var ne tikai atvilkt elpu un pārnakšņot, bet arī iegūt vispārējās un praktiskas zināšanas par indiāņu kultūru. Pirts cienītāji varēs izbaudīt Inipi pirti ar slavenajiem dziednieciskiem rituāliem.

Savukārt uz ziemeļiem no Klaipēdas, mežu un jūras ieskauts, atrodas Piejūras reģionālais parks. Tajā var apskatīt varenās smilšu kāpas, etnogrāfiskas kapsētas un pat vecu kuģa vraku. Parka teritorijā atrodas arī pāris restorāni un kafejnīcas. Parku visērtāk gan būs apskatīt ar personīgo automašīnu, jo teritorija ir liela.  

Kultūras cienītājiem

Kā ostas pilsētai Klaipēdai izsenis bijusi svarīga tirdzniecība, līdz ar to pilsēta ir bijusi svarīgs preču un sūtījumu apmaiņas punkts. Neogotikas stila Centrālā pasta ēka ir viena no slavenākajām un skaistākajām Klaipēdas arhitektūras pērlēm. Vareno sarkano ķieģeļu būvi, ar zaļi glazētām keramikas detaļām, kas rotāja pamatnes karnīzes, frontonu un žoga stabu virsotnes. Iekšpusi veido grezns dekors, bet ēkas tornī atrodas Klaipēdas kariljons ar 48 zvaniem.

Skulptūru dažādība Klaipēdas vecpilsētā sniedz iespēju vēl labāk sajust Klaipēdas pilsētas unikālo piejūras atmosfēru. Lieliska pieminekļu apskates vieta, kur var izsekot Klaipēdas vēsturei no 19. gadsimta līdz 20. gadsimta pirmajai pusei, ir Skulptūru parks. Tā ir brīvdabas lietuviešu modernās tēlniecības galerija, kas dibināta 1977. gadā. Šodien parks aizņem 12 hektāru platību, tajā ir izstādītas 116 skulptūras, kuras radījuši 67 Lietuvas mākslinieki.

Piedzīvojumu meklētājiem

Ja tomēr ar Lietuvas kultūras un dabas pērlēm ir par maz, Klaipēdas osta piedāvā ērtu veidu kā nokļūt ar DFDS prāmi Zviedrijas dienvidu pilsētā Karlšemā vai Vācijas ziemeļu pērlē - Ķīlē. Rezervāciju var veikt arī ceļošanas dienā (ne vēlāk kā 7 stundas pirms izbraukšanas), tātad - gara un ilga plānošana nav pat nepieciešama. “Lai atvieglotu pasažieru ceļošanu, DFDS, sadarbībā ar Synlab laboratoriju, Klaipēdas ostā ir izvietojis ātros testēšanas punktus. Līdz ar to pasažieriem ir pieejams Covid-19 testa rezultāts stundas laikā. Testa cena ir 40 eiro un rezultātus ikviens var saņemt uz norādīto e-pastu,” stāsta DFDS komunikācijas vadītājs Baltijas valstīs Vaidas Klumbis.

Pandēmija ir devusi vairākas mācības, arī atvaļinājumu plānošanai un dažkārt nav nepieciešamas pavadīt 12 stundas lidmašīnā un nomainīt 5 laika zonas, lai spētu izrauties no ikdienas rutīnas un iedvesmoties jaunām idejām un darbiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.95678401sec.