Lietuvas valdība nolemj ierobežot nevakcinētās personas

Par spīti protesta akcijām, kas 10. augustā mutuļoja Viļņā, Lietuvas valdība 11. augustā pieņēmusi lēmumu no 13. septembra ieviest ierobežojumus pret Covid-19 nevakcinētām personām.

Tiesa gan, ierobežojumi nav tik dramatiski, kā sākumā bija plānots – arī personas, kurām nebūs tā dēvētās “iespēju pases”, kas apliecina vakcinācijas vai pārslimošanas faktu, varēs turpināt lietot sabiedrisko transportu un saņemt medicīnisko palīdzību.

No 13. septembra personas bez “iespēju pases” vai negatīva Covid-19 testa rezultāta būs liegta iepirkšanās lielveikalos, skaistumkopšanas salonu apmeklējumi, sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumi, ka arī izklaides vietas un pasākumi. Nevakcinētām un nepārslimojošām personām, kas vecākas par 16 gadiem, lai apmeklētu kādu no iepriekšminētajām iestādēm, būs jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests, kad veikts ne vēlāk, kā 48 stundas pirms apmeklējuma. Tiesa gan, būs iespēja apmeklēt pasākumus brīvā dabā, ja dalībnieku skaits ir mazāks par 500.

Cilvēki bez “iespēju pases” un negatīva testa rezultāta varēs apmeklēt tikai pārtikas veikalus, aptiekas, veterinārās aptiekas, optikas veikalus, un arī tikai tad, ja būs atsevišķa ieeja no ielas, un kopējā platība ne mazāka par 1500 kvadrātmetriem.

Būtiska atšķirība būs masku nēsāšanā – “iespēju pases” turētājiem tai būs rekomendējošs raksturs, bet pārējiem – obligāts pienākums.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51869798sec.