Lietuvas pasākumu Top 5 mākslas entuziastiem

Jaunākā Lietuvas tūrisma kampaņa veicina iespēju ilgāk palikt Lietuvā, apmaksājot apmeklētāju uzturēšanos valstī trešajā ceļojuma naktī. Kā vienu no aktivitātēm ceļojuma laikā valsts saviem apmeklētājiem piedāvā iespēju doties uz vietējām mākslas izstādēm un festivāliem.

2021. gada 20. septembris. Lietuva plāno kļūt par ātro izbraucienu galamērķi: tagad valsts saviem apmeklētājiem piedāvā papildu nakšņošanu bez maksas. Papildus tam, ka Lietuvas lielākās pilsētas ir pazīstamas ar savu bagāto un daudzveidīgo dabu, tās izceļas ar neparastām un īpatnējām galerijām, muzejiem, elpu aizraujošu ielu mākslu un izciliem filmu festivāliem.

Valsts tūrisma attīstības aģentūra Lithuania Travel ir izveidojusi sarakstu ar kultūras pasākumu Top 5  gan Viļņā, gan citās lielākajās Lietuvas pilsētās.

1. MO muzejs. MO muzejs ir Viļņas jaunākā arhitektūras pērle, ko radījis tā dēvētais arhitektūras brīnumdaris Denjels Libeskinds. Godalgotā celtne izceļas ar unikālu interjera un eksterjera dizainu. Piemēram, muzeja centrālās kāpnes – īpaši populāra pašbilžu uzņemšanas vieta Instagram influenceru vidū – ir modelētas pēc DNS spirāles formas struktūras.

Lielu uzmanību pievēršot laikmetīgajai mākslai, šoruden muzejā tiek rīkota fotoizstāde ar nosaukumu “Celebrate for Change”, kas sniegs dziļāku ieskatu svētku jēdzienā un kā svētki atbrīvo svinētājus no ierastajām uzvedības normām un sociālajām lomām. Māksliniecisko fotogrāfiju papildinās dokumentāls materiāls par dažādām subkultūrām: no hipijiem līdz mūsdienu jauniešu kustībām.

2. Open Gallery. “Open Gallery” ir sadarbības projekts, ko uzsāka LOFTAS – viena no pilsētas aktīvākajām radošajām telpām. Projekta misija ir stimulēt sabiedrības izpratni par mākslu, izvietojot gleznas, skulptūras un instalācijas dažādās pieticīgās sabiedriskās vietās. Apvienojot talantīgus lietuviešu un ārvalstu māksliniekus, projekta ideja ir pārtapusi plaši atzītā starptautiskā ielu mākslas, skulptūru un instalāciju brīvdabas galerijā. Ar mākslas darbiem, kas izkaisīti pa visu pilsētu, tā sniedz daudz iespēju uzņemt attēlus sociālajiem medijiem.

3. Starptautiskais deju festivāls AURA. Kauņai tika piešķirts Eiropas kultūras galvaspilsētas tituls 2022. gadam, un, lai gan visa pilsēta rosās, gatavojoties nākamā gada pasākumiem, šeit ir daudz ko redzēt. Piemēram, Starptautiskais deju festivāls, kas norisināsies no 30. septembra līdz 3. oktobrim, ir ikgadēja tradīcija, kas bagātina Lietuvas kultūras dzīvi rudens laikā. Koncentrējoties uz laikmetīgo deju, tas veicina jaunus izteiksmes formātus un veidus caur horeogrāfiju, ko izpilda dejotāji no Lietuvas un visas pasaules. Šogad skatītāji ir aicināti uz iespaidīgu festivāla atklāšanu leģendārā starpkaru perioda kinoteātrī, dažādām nakts izrādēm un pulsējošu deju šovu “L-E-V”, ko radījusi slavenā Izraēlas horeogrāfijas zvaigzne Šarona Eila un multimediju pasākumu dizainere Gai Behara.

4. Kinofestivāli. Cilvēktiesību filmu festivāls “Inconvenient Films”, kas norisināses 13.–31. oktobrī, ir ikgadējs dokumentālo filmu festivāls, kas notiek vairākās Lietuvas pilsētās. Festivāla mērķis ir izpētīt dažādas perspektīvas cilvēktiesību jautājumos visā pasaulē ar dokumentālo filmu palīdzību, ko papildina debates ar filmu veidotājiem, ekspertiem, aktīvistiem un auditoriju. Tiem, kuri novembrī viesosies Lietuvā, Eiropas valstu filmu forums “Scanorama” piedāvā plašu kritiķu atzinību guvušu Eiropas filmu, kino klasikas un citu kontinentu labāko filmu klāstu.

5. Starptautiskais mākslas festivāls “PLArTFORMA”. Ikgadējais mākslas festivāls “PLArTFORMA”, kas notiek no 17. septembra līdz 1. oktobrim Klaipēdā, sniedz unikālu iespēju iepazīt ostas pilsētu caur mākslu. Kā starpdisciplinārs festivāls tas piedāvā performances mākslu, fizisko teātri, jauno operu, vizuālo mākslu un pat mūsdienu cirku. Šī gada festivāla tēma – “pārlāde” – pēta pašreizējo pasaules stāvokli starp pandēmiju un pēcpandēmijas realitāti.

Plašāka informācija par galamērķiem un aktivitātēm Lietuvā pieejama www.Lithuania.travel .

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54170012sec.