9 līdz šim nedzirdēti fakti par Lietuvas lielākajām pilsētām

Jaunākā Lietuvas tūrisma kampaņa sniedz iespēju ilgāk palikt valstī, sedzot apmeklētāju nakšņošanas izdevumus trešajā naktī. Lai parādītu šī galamērķa piedāvāto apskates vietu un pieredzes daudzveidību, valsts tūrisma attīstības aģentūra ir izveidojusi sarakstu ar mazāk zināmiem faktiem par Lietuvu.

2021. gada 30. septembris. Plānojot kļūt par populāru galamērķi, kur izrauties no ikdienas rutīnas, Lietuva sniedz iespēju ilgāk palikt valstī un kompensē apmeklētāju uzturēšanos trešajā naktī. Papildus tam, ka Lietuva ir pazīstama ar savām satriecošajām dabas ainavām un neparastajām tūrisma kampaņām, ar Lietuvas lielākajām pilsētām saistās daudz dīvainu un nedzirdētu lietu, kas valsti padara par unikālu ceļojumu galamērķi.

Lithuania Travel – Lietuvas nacionālā tūrisma attīstības aģentūra – ir izveidojusi sarakstu ar Top 9 līdz šim nedzirdētiem faktiem par Lietuvas pilsētām Viļņu, Kauņu un Klaipēdu.

1. Viļņas apskate prasa mazāk nekā 2000 soļus. Par cik valsts ir diezgan maza, tādas ir arī pilsētas. Piemēram, valsts galvaspilsētas Viļņas galvenos objektus var apskatīt tikai 1969 soļos. Šis skaitlis varētu šķist mazs, taču Viļņas vecpilsēta ir iekļauta UNESCO vecpilsētu sarakstā, un tā ir viena no visvieglāk apskatāmajām vecpilsētām Eiropā, pastaigājoties. Tāpēc pat īsākā pēcpusdienas pastaiga Viļņā ir bagāta ar krāšņu vēsturi, pārsteidzošu baroka arhitektūru, zaļiem parkiem un mākslinieciskām telpām.

2. Daļa galvaspilsētas atrodas pazemē. Zem Viļņas vecpilsētas ielām slēpjas īsta pazemes valstība. Viļņas katedrāles pagrabs ir slavenu Lietuvas Lielhercogistes valdnieku un muižnieku, kā arī bijušo katedrāles bīskapu apbedījumu vieta. Mūsdienās modernā izstāde apmeklētājiem sniedz iespēju iepazīt senās lietuviešu apbedīšanas tradīcijas, apskatīt arheoloģisko pētījumu laikā atrastos izrakumus un uzzināt par pašas ēkas vēsturi.

3. Viļņā filmēja Netflix seriālu “Stranger Things”. Lukišķu cietumu – vienu no vispazīstamākajiem objektiem Viļņas centrā – 2019. gadā slēdza kā cietumu un pārveidoja par kultūras telpu. Gadsimtu vecais cietums pasaulē ir kļuvis pazīstams kā Netflix seriāla “Stranger Things” uzņemšanas vieta. Tagad tas vismaz divus gadus ir paredzēts kultūras pasākumu, koncertu, festivālu un ekskluzīvu izglītojošu ekskursiju rīkošanai. Šodien jaunais izklaides centrs ar nosaukumu “Lukišķu cietums 2.0” ir sniedzis aptuveni 250 vietējiem māksliniekiem iespēju atsākt radošo darbību un priecēt Viļņas vietējos iedzīvotājus ar dažādām kultūras aktivitātēm.

4. Kauņā ir kodolbunkurs, kurā izvietota HBO seriālā “Černobiļa” redzamā kara relikviju kolekcija. Kodolbunkura kolekcija sniedz Kauņas apmeklētājiem iespēju iepazīt iespaidīgos Aukstā kara artefaktus, ieročus, unikālu VDK aprīkojumu un oriģināli aprīkotas nopratināšanas telpas, ko papildina stāsti par nomācošo padomju sistēmu Lietuvā. Privāto muzeja kolekciju atzīst ne tikai starptautiski eksperti, bet tā parādās arī slavenajā HBO seriālā “Černobiļa”.

5. Kauņa ir mājas Velnu muzejam. Kauņas Velnu muzejā, kas iekļauts pasaules unikālo muzeju sarakstā, ir aptuveni 3000 ragu eksponātu no visas pasaules: vizuālās mākslas un amatniecības priekšmeti, suvenīri, maskas un citi. Šī izstāde dod pilsētas apmeklētājiem iespēju tuvāk apskatīt noslēpumaino mitoloģisko radību un tās attēlojumu veselās 70 pasaules valstīs.

6. Kauņa piedāvā ieturēt maltīti funkcionējošā klosterī. Pažaisles klosteri – 17. gadsimta baroka pērli – uzcēla turīgā, ietekmīgā un ticīgā Pacas ģimene. Unikālais ēdināšanas un nakšņošanas komplekss “Monte Pacis”, kas atrodas klosterī, aicina apmeklētājus izbaudīt vēsturiskus ēdienus mūsdienu interpretācijā. Ēdieni ir gatavoti no vietēji audzētiem produktiem, un tos papildina mūku kulinārijas noslēpumi un radošās idejas. Mūsdienās komplekss ir pazīstams kā viens no visvairāk apmeklētajiem tūrisma objektiem Kauņā.

7. Klaipēdai ir unikālas vēsturiskas saites ar Vācijas impēriju. Lai gan Klaipēda ir pazīstama ar tradicionālās lietuviešu kultūras saglabāšanu, tai ir izteiktas Vācijas iezīmes. Lietuvas trešā lielākā pilsēta – vēsturiski pazīstama kā Mēmele – bija daļa no Prūsijas karalistes (vienā brīdī arī tās galvaspilsēta), līdz reģions atjaunoja savu autonomiju 1923. gadā. Ēkas nelielajā vecpilsētā, piemēram, viesnīca “Old Mill Hotel”, ir būvētas vācu fachwerk stilā. Tas ir, ar izteiktām koka fasādēm.

8. Klaipēdas apmeklētāji var iepazīt vecpilsētu caur kvestam līdzīgu spēli. “Zudusī Klaipēda” ir interaktīva viedtālruņa spēle, kurā aicināti piedalīties pilsētas apmeklētāji. Šis virtuālais ceļvedis vada dalībniekus pa pilsētu, atklājot tās noslēpumus un iepazīstinot ar pilsētas vēsturi visa 2,5 km garā maršruta laikā Klaipēdas vecpilsētā.

9. Klaipēda ir pazīstama ar tās īpašajām ceptajām siera nūjiņām. Senamiesčio piršteliai (“Vecpilsētas pirkstiņi”) ir uzkoda, kas noteikti jānobauda Klaipēdā. Lai gan nosaukums, iespējams, neapraksta to unikalitāti, konkurenti nav spējuši radīt neko līdzīgu. Kraukšķīgās, staipīgās un gardās nūjiņas ir ieguvušas tik lielu popularitāti, ka jau 20 gadus vairāk nekā puse apmeklētāju, kas ierodas Vecpilsētas bārā (kur šī uzkoda radās), tās vienmēr pasūta.

Vairāk informācijas par Lietuvas lielākajām pilsētām: www.Lithuania.travel.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars  Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63389397sec.