Dzīvniekiem draudzīgas vietas Lietuvas kūrortos un kūrortu teritorijās

Bieži vien, dodoties atpūtas braucienos, savu četrkājaino draugu paņemt līdzi nav iespējams – daudzās viesnīcās, kafejnīcās, restorānos un citās atpūtas vietās dzīvnieki netiek ielaisti. Taču Lietuvas kūrorti un kūrortu teritorijas un vairāki tajos esošie uzņēmumi ir gatavi sevi saukt par dzīvniekiem draudzīgām atpūtas vietām.

Atpūtu ir pelnījuši ne tikai cilvēki, bet arī mūsu mājas mīluļi. It īpaši tad, ja tiek plānota aktīva atpūta pie dabas ar garām pastaigām un nakšņošanu ārpus pilsētas, jo daudziem, mājdzīvnieki ir ģimenes locekļi. Lai mīluļu saimniekiem nebūtu jāpiedzīvo situācija, ka, ierodoties kādā viesnīcā, pludmalē vai kafejnīcā, četrkājainajam draugam durvis paliek aizvērtas, piedāvājam iepazīties ar dzīvniekiem draudzīgām atpūtas vietām Lietuvas kūrortos un kūrortu teritorijās.

Suņiem draudzīgas pludmales
Neringa aicina mājdzīvnieku saimniekus aizvest savus četrkājainos mīluļus atvaļinājumā uz dzīvniekiem draudzīgajām Neringas pludmalēm. Apmešanās vietas atrodas jūras krastā, tāpat netālu atrodas restorāns, kurā mājdzīvnieki ir laipni gaidīti un pat tiks pacienāti ar svaigu dzeramo ūdeni.
Arī Palangas apkaimē ir pludmales zona, kurā atļauts uzturēties kopā ar savu mīluli. Šī 300 metru garā pludmales zona atrodas Nemirsetā (apmēram 8 km attālumā no Palangas centra).

Palanga piedāvā atpūsties un strādāt kopā ar mājdzīvniekiem
Ja atvaļinājums jau ir ieplānots, bet gadās neparedzēti darbi, dodieties uz kādu no Palangā esošajām koprades telpām, kurās tiek gaidīti arī mājdzīvnieki. “Best Baltic Hotel Palanga” piedāvā konferenču zāles, kurās, ja nepieciešams, var ņemt līdzi arī mājdzīvniekus. Arī kempings “Compensa” piedāvā darba zonas restorāna zālē un terasē. Savukārt “Out of office” telpas ir lielisks veids, kā apvienot ģimenes atvaļinājumu un darbu, neatstājot ģimenes mīluli mājās.

Palangas Dzintara muzejs un Ilūziju nams “Eureka” uzņem arī viesus ar mīluļiem, ja tie ir maza izmēra un saimnieki, visas ekskursijas laikā, ir gatavi tos nest rokās.

Birštonas kūrorts radījis īpašu ceļvedi dzīvnieku mīļotājiem
Birštona gaida ne tikai viesus, bet arī viņu četrkājainos draugus. Visu ērtībai ir atrodami jauni un gleznaini maršruti, kurus izbaudīs gan saimnieks, gan mīlulis. Birštonas kūrorts ir radījis arī īpašu ceļvedi dzīvnieku mīļotājiem. Šajā ceļvedī būs iespējams atrast gan dzīvniekiem draudzīgas naktsmītnes, gan kafejnīcas.
Birštonā var atrast daudz apmešanās vietu, kuras labprāt uzņems viesus kopā ar viņu mājdzīvniekiem. Ikviens var justies drošs par savu un mīluļa labklājību, dodoties uz Birštonu ģimenes atvaļinājumā vai darba braucienā. Pilsētā ir daudz mājdzīvniekiem draudzīgu vietu, kā arī liela dzīvnieku mīļotāju kopiena.

Druskininki – suņu izstādēm draudzīgs kūrorts

Par to, vai Druskininki ir dzīvniekiem draudzīgs kūrorts, ir pārliecinājušies pilsētas viesi, kuri ierodas no visas pasaules uz ikgadējām suņu izstādēm. Pilsētas apmeklētāju ērtībai mājaslapā www.druskininkai.lt ir apkopota informācija par dzīvniekiem draudzīgajām naktsmītnēm, ēdināšanas vietām un citiem pakalpojumiem, piemēram, kūrorta veterināro spa. Šajā sadaļā ikviens varēs atrast informāciju par dzīvniekiem draudzīgajām vietām, kā arī karti, kurā ir atzīmētas vietas, kurās ir atrodami maisiņi mājdzīvnieku atstāto blakusproduktu savākšanai.

Alus mīļotāji ne tikai paši varēs baudīt gardu alu, bet to varēs darīt arī viņu mīluļi – Druskininkos ir pieejams īpašs alus suņiem.

Traķi piedāvā specializētas viesnīcas arī mājdzīvniekiem
Traķu reģiona viesi ir laipni aicināti atpūsties kopā ar saviem četrkājainajiem draugiem. Ikviens viegli varēs atrast, kur apmesties ar suni vai citiem mājdzīvniekiem – vai tās būtu viesnīcas, apartamenti vai kotedžas.
Dzīvniekiem draudzīgās naktsmītnes Traķos: viesnīca “Tony Resort”, viesnīca “Margis”, viesnīca “Salos”, eko tūrisma lauku māja “Saulėtas bebras”, apartamenti “Prie Galvės”, apartamenti “Viva Trakai”, lauku māja “Skaistis”, lauku māja “Gedvilo sodyba”, lauku atpūtas mājas “Aerodream”, lauku māja “Sodyba Trakai”, lauku māja “Bražuolėje pas Juozą”, kempings “Slėnis”. Savukārt Aukštadvarī dzīvniekiem draudzīgas lauku mājas ir “Nijolės ir Henriko Zubrickų sodyba”, “Valley House”, “Šamo valdos” un “Petro Šeškaus sodyba”.
Šajā rajonā pieejamas arī dzīvnieku viesnīcas “Four paws” un “Vilnoja LT”, kurās mājas mīluļi tiks aprūpēti kā vairāku zvaigžņu viesnīcās.

Gardas maltītes būs iespējams ieturēt kafejnīcā “Markizas” un “Pilialaukis”. Šajās kafejnīcās ne tikai saimniekiem būs iespējams iemalkot kādu dzērienu, bet arī mājas mīluļiem tiks piedāvāts svaigs dzeramais ūdens.

Ignalina aicina dzīvnieku saimniekus doties brīvdienās kopā ar saviem mīluļiem
Ja vēlaties izbaudīt Lietuvas kūrortu dabas valdzinājumu, tad kempings “Asalnai” Ingalinā būs tieši tas, kas nepieciešams. Kempings atrodas starp Ginučiai un Palūšė ciemiem, skaistajā Linkmenai mežā, Asalnai ezera krastā. Ierodoties kempingā, viesi var doties makšķerēt, sportot, atpūsties kublā, braukt ar laivu, sasildīties pie ugunskura, organizēt pikniku, kā arī gida pavadībā izzināt vietējo apkārtni. Šajā kempingā ikviens atradīs vietu ne tikai atpūtai, bet arī brīvdabas izklaidēm. taču pats svarīgākais – šeit tiek laipni gaidīti arī jūsu četrkājainie draugi.

Savukārt lauku mājas “Saulėtekis”, kas atrodas netālu no Lietuvas Ziemas sporta centra, viesi tiek gaidīti visu gadu un ir aicināti izbaudīt mierīgu atpūtu privātajā lauku māju teritorijā. Šajā lauku sētā ietilpst divas atsevišķas atpūtas mājas ar saunu un kublu. Teritorijā atrodas arī kafejnīca “Seklyčia”, tenisa korti, basketbola un volejbola laukumi, bērnu rotaļlaukumi (šūpoles, virve, tramplīns, rāpšanās tīkls, slidotava u.c.) un atpūtas vietas ar dārza mēbelēm. Māju saimnieki rūpējas arī par mājdzīvniekiem un nelieliem mājlopiņiem, tāpēc ar prieku uzņem viesus un viņu mīluļus.

Arī polinēziešu iedvesmotais viesu nams “Tiki Inn Palūšė” aicina viesus ne tikai izbaudīt aktīvu atpūtu, bet arī radīt pozitīvu darba pieredzi. Viesu nams piedāvā iespēju apvienot darbu un atpūtu dabā ar saviem mājas mīluļiem.

***
Lietuvas kūrortu asociācija (LKA) ir bezpeļņas organizācija, kura pašlaik apvieno Birštonas, Druskininku, Neringas un Palangas kūrortus un Anīkšču, Ignalinas, Traķu, Zarasu un Kauņas kūrortu rajonus.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.25276208sec.