Viļņā atklās Andra Vītoliņa personālizstādi «We need a chance to be reborn»

2022. gada 3. februārī apmeklētājiem durvis vērs mākslinieka Andra Vītoliņa personālizstāde “We need a chance to be reborn”. Izstādi varēs apskatīt Viļņas rātsnamā un mākslas galerijā “Meno niša” līdz 26. februārim.

Izstāde “We need a chance to be reborn” (latviešu valodā “Mums vajadzīga iespēja pārdzimt”) vēsta par indivīda spēju krīzes situācijās saskatīt nākotnes vīziju. Tādējādi mākslinieka Andra Vītoliņa darbi apvieno pārliecību par ideju, domu un “pārdzimšanu” fiziskajā telpā. Proti, priekšmetos un objektos pārtapušajām idejām gleznās tiek sniegta iespēja atdzimt un atjaunoties.

“Savos darbos es cenšos notvert vibranto pasaules plūdumu. No vienas puses, gleznas apdzīvo cilvēka radītas, relatīvi stabilas struktūras, bet, no otras puses, te sajūtama arī iracionālā pasaule, kas plešas daudz tālāk par piezemēto, acīmredzamo vidi. Esmu novērojis, ka ar daudzām lietām un parādībām saskaramies kā ar uzplaiksnījumiem – vispirms doma vai process ir aktīvs, bet pēc mirkļa – noplok un izplēn. Tajā brīdī būtisks ir mūsu fiziskais novietojums – vai mēs atrodamies procesu centrā vai perifērijā,” tā par izstādes māksliniecisko vēstījumu stāsta izstādes “We need a chance to be reborn” autors Andris Vītoliņš.

Izstāde apmeklētājiem būs pieejama Viļņas rātnsamā, kas atrodas Viļņas vecpilsētā un ir viena no nozīmīgākajām vietējās politiskās, ekonomiskās un kultūras dzīves notikumu vietām. Tāpat izstāde būs apskatāma arī laikmetīgās mākslas galerija  – “Meno Niša”, kas  jau kopš 2009. gada organizē starptautiskus laikmetīgās mākslas projektus sadarbībā ar ārvalstu galerijām, kultūras institūcijām un ar atsevišķiem māksliniekiem.

“Pirmo reizi Andris Vītoliņš pie mums viesojās 2019. gadā, un mēs esam ļoti priecīgi turpināt šo starptautisko sadarbību ar talantīgo un cienīto latviešu mākslinieku, jo īpaši tādēļ, ka tieši šogad svinam 20 gadu jubileju un mums ir prieks, ka Andris ir kļuvis par daļu no mūsu svinībām,” sacīja “Meno Niša” vadītāja Diāna Stomiene.

Izstādes atbalstītājs ir “Signet Bank”, kas jau ilgstoši atbalsta gan ārzemju, gan vietējās mākslas telpu, radot bankas privāto mākslas kolekciju, kuru šobrīd veido vairāk nekā 40  darbi dažādās tehnikās – glezniecība, tēlniecība, grafika, fotomāksla u.c. “Signet Bank” ir vairākkārt piedalījusies vietējās kultūras dzīves stiprināšanā, tādēļ likumsakarīgi bija atbalstīt pašmāju mākslinieka Andra Vītoliņa personālizstādi, turklāt “Signet Bank” privātajā kolekcijā ir arī mākslinieka glezna “The Flying Dutchman”.

“Mūsu laikmetīgās mākslas kolekcija atspoguļo bankas vērtības, atmetot konservatīvismu un priekšplānā izceļot drosmi. Varētu teikt, ka mēs mākslas darbus “kolekcionējam ar sirdi” – tādus, kas pārsteidz, neatstāj vienaldzīgu un liek paraudzīties uz dzīvi un tās norisēm no citas perspektīvas. Tādēļ mēs ar patiesu gandarījumu atbalstām talantīgā mākslinieka Andra Vītoliņa personālizstādi, kas ļaus vēl plašākam mākslas cienītāju lokam iepazīt radošās pasaules apvāršņus, jo īpaši tad, ja tie sniedzas ārpus Latvijas robežām, kas cieši saistās ar mūsu bankas filosofiju – būt globāliem un atvērtiem pasaulei,” stāsta “Signet Bank” vecākā viceprezidente Ineta Done.

Izstādes atklāšana Viļņas rātsnamā notiek zaļajā režīmā, tādēļ apmeklētājiem nepieciešams uzrādīt derīgu digitālo Covid-19 sertifikātu, kurš apliecina vakcināciju pret Covid-19 vai tā pārslimošanu. Kopā ar sertifikātu jāuzrāda arī personu apliecinošs dokuments – pase vai ID karte. Izstādes norises vietā jāievēro divu metru distance, kā arī jālieto FFP2 respirators. Apmeklējot izstādi  pēc atklāšanas dienas,  apmeklētājiem  nav nepieciešams Covid-19 sertifikāts, taču telpās jālieto maska. Tāpat arī mākslas galerijas “Meno Niša” apmeklējumam nav nepieciešams Covid-19 sertifikāts, taču telpās apmeklētājiem jālieto FFP2 respiratori. Pirms izstādes apmeklējuma, lūgums iepazīties ar aktuālo informāciju norises vietu mājaslapās: www.vilniausrotuse.lt un www.menonisa.lt.

Par Andri Vītoliņu

Andris Vītoliņš ir latviešu gleznotājs un Latvijas Mākslas akadēmijas prorektors un pedagogs. Kopš 1996. gada makslinieks aktīvi piedalās izstādēs Latvijā un citās Eiropas valstīs – Dānijā, Zviedrijā, Vācijā, Austrijā. Mākslinieku jau ilgāku laiku mākslā interesē industriālā tēma: mašīnas, dažādi braucamrīki, mehānismi, rūpnīcas un to detaļas – caurules, skrūves, krāni, savienojumi. Andris Vītoliņš ir ieguvis maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļā, bakalaura grādu vizuālās komunikācijas nodaļā, mākslinieks 3 gadus studējis dizaina nodaļā. Andris Vītoliņš 2004. gadā saņēmis žurnāla „Latvijas Arhitektūra” gada balvu par labāko debiju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.97708988sec.