Tuvojoties Viļņas 700.gadu jubilejai, Viļņas mūzikas festivālā uzstāsies Lūiss Kapaldi

Lietuvas galvaspilsēta Viļņa turpina gatavoties savai 700 gadu jubilejai 2023. gadā, rīkojot festivālu "Jauns kā Viļņa". Bezmaksas pasākumā notiks negaidīti vietējo mūzikas zvaigžņu dueti, kā arī uzstāsies pasaulslavenais dziedātājs Lūiss Kapaldi (Lewis Capaldi).

25. jūlijā Lietuvas galvaspilsētā Viļņā notiks festivāls "Jauns kā Viļņa". Pasākums ir daļa no plašākiem svētkiem, kas paredzēti līdz pilsētas 700. dzimšanas dienai 2023. gadā. Pasākumā, kas norisināsies mežiem apaugušajā Vingis parkā, pirmo reizi Baltijas valstīs dzīvajā izpildījumā uzstāsies skotu dziedātājs Lūiss Kapaldi (Lewis Capaldi), kā arī norisināsies negaidīti muzikāli dueti. Ieeja pasākumā ir bez maksas - festivāls ir pilsētas dāvana tās iedzīvotājiem un viesiem.

"Jauns kā Viļņa" aicina gan vietējos iedzīvotājus, gan ārzemju viesus atcerēties Viļņas pagātni, godināt pilsētas sasniegumus un padomāt par tās nākotni. Pilsēta ar prieku gaida kaimiņus latviešus, lai veicinātu starptautisku svētku garu, sagaidot Rīgas 821. dzimšanas dienas svinības, kas ik gadu notiek augusta trešajā nedēļas nogalē.

Svētki dažādām gaumēm

"Jauns kā Viļņa" vadīs skotu dziedātājs un dziesmu autors Lūiss Kapaldi. Lai gan dziedātājam ir tikai 25 gadi, viņa vārds mūzikas faniem visā pasaulē ir pazīstams jau vairākus gadus. Miljoniem fanu viņa populārāko dziesmu "Bruises", "Before you go" un "Hold me while you wait" vārdus zina no galvas.

Viņš guva pasaules mēroga atzinību pēc tam, kad viņa hits "Someone You Loved" kļuva par visilgāk Apvienotās Karalistes singlu topā ieņemto dziesmu. Tas noveda mākslinieka debijas albumu "Divinely Uninspired to a Hellish Extent" uz 10 nedēļām pēc kārtas Apvienotās Karalistes albumu topa augšgalā, padarot to par visvairāk pārdoto albumu tajā gadā. Daudziem festivāls ir pirmā iespēja redzēt dziedātāja dzīvo uzstāšanos.

Vēl viens ļoti gaidīts notikums ir Lietuvas klasiskās mūzikas izpildītājus vienojošs priekšnesums. Lietuvas Nacionālā operas un baleta teātra simfoniskais orķestris un pazīstami solisti radīs negaidītus skaņdarbus, kas uzrunās pat tos, kuri parasti klasisko mūziku neklausās.

Turklāt pasākumā uzstāsies vairāki pazīstami mākslinieki no Lietuvas. Viņi dziedās negaidītos duetos, kas radīti īpaši šim pasākumam un ko veidos dažādu paaudžu un mūzikas žanru mākslinieki. Festivālā liela uzmanība tiks pievērsta arī ilgtspējai, tostarp, tiks rīkotas lekcijas un diskusijas par globāliem jautājumiem, kā arī tiks meklēti praktiski veidi, kā padarīt festivālu ilgtspējīgāku.

"Es nešaubos, ka šis festivāls kļūs par apmaiņu starp pilsētu un tās iedzīvotājiem: mēs apmainīsimies ar enerģiju, radošumu, oriģinalitāti un idejām par vides jautājumiem. Galu galā tas ir tas, ko mēs visi varam aizvest no Viļņas - un tas ir tas, kas padara šo pilsētu izcilu," komentēja Viļņas mērs Remigijus Šimašius.

Starptautiskais autobusu pārvadājumu operators Lux Express pat ir uzsācis īpašu atlaižu akciju braucieniem uz Viļņu festivāla norises laikā, lai motivētu vairāk cilvēku apmeklēt Viļņu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47431898sec.