Pakrojas muižā ar vērienu uzplaukst IV ziedu festivāls «Sapnis vasaras naktī. Haoss.»

Pakrojas muižā, Lietuvā jūlijā norisināsies jau ceturtais  vasaras ziedu festivāls “Sapnis vasaras naktī. Haoss”. Šie ir lielākie ziedēšanas un vasaras svinēšanas svētki Baltijā, kas tiek atzīmēti līdz pat vasaras izskaņai -  augusta beigās.

Šogad vasaras ziedu festivāla “Sapnis vasaras naktī” tēma ir haoss, un tāpēc muižas dārznieki īpaši drosmīgi un azartiski ir veidojuši vasaras ziedu festivālu, kombinējot ziedu krāsas un augu sugas. Apmeklējot Pakrojas muižas iespaidīgos puķu dārzus, atklāsiet, ka ne tikai ziediem, bet arī dārzeņiem – tomātiem, kāpostiem, artišokiem, ķirbjiem, bietēm un citiem piemīt maģisks ziedēšanas spēks un daile. Festivāls, kā ierasts, centīsies pārspēt pats sevi salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, īpašu uzmanību pievēršot, vēsturiskās arhitektūras dekorācijām, kur ziedu instalācijas paceltas desmitiem metru augstumā un plaukst visdažādākajās krāsās un perspektīvās.

Festivāla sauklis šogad ir “Omnia vincit amor!”, kas tulkojumā no latīņu valodas nozīmē “Mīlestība uzvar visu!”. Šie spēcīgie vārdi būs sastopami Pakrojas muižas teritorijā kā iespaidīga 40 metrus gara un 6 metrus augsta ziedu skulptūra, jo tieši mīlestība šajā festivālā rada harmoniju valdošajā haosā, savienojot nesavienojamo.

Šis būs jau ceturtais festivāls "Sapnis Vasaras naktī”, kas tapis iedvesmojoties no Viljama Šekspīra lugas un tajā būs iespējams piedzīvot Šekspīra lugām raksturīgo - uzdzīvi, mīlestību, intrigas, teātrālu spēles prieku, mūziku, smieklu – un to visu ziedu ielenkumā.

Pakrojas muiža ir ne vien Lietuvā lielākā muižas saimniecība, bet arī viena no 18 pievilcīgākajām kultūras tūrisma vietām Eiropā, kas ir ieguvusi „Gada tūrisma objekts 2019“ un „Gada tūrisma objekts 2021“ nominācijas.

Festivāla ziedēšanas laikā turpinās darboties arī Pakrojas muižas ansabļis, kurā vairāk nekā 30 vēsturisku ēku, ’dzīvais muzejs’, kur būs iespēja iejusties 19.gs. noskaņās, darbojoties amatnieku darbnīcās, fotografējoties senajā foto studijā, izbraucot senā auto vai zirga kamanās, mērot baronu un baronešu cienīgus tērpus, apskatot greznu dzīvo putnu kolekciju. Pieejams arī bērnu karuselis un mazākos apmeklētājus priecēs iespēja satikt kamieli Buču un citus eksotiskus dzīvniekus un putnus.

Muižas teritorijā darbojas arī restorāns un bārs – traktieris, kur autentiskā noskaņā iespējams baudīt tradicionālus un mūsdienīgus Lietuvas ēdienus, kā arī muižā darinātus uzlējumus – liķierus un brandavīnus.

Īsts, krāšņs un grandiozs sapnis vasaras naktī ir tepat, Pakrojas muižā, tikai 130 km attālumā no Rīgas !

DARBA LAIKS

NO SVĒTDIENAS LĪDZ CETURTDIENAI:

    • No plkst. 12 līdz 20.

    • Biļešu kases ir atvērtas katru dienu no 12:00 līdz 19:00.

    • Muižas teritorija būs slēgta no pulksten 20.

    • No plkst. 12 līdz 17.00 darbojas amatnieku darbnīcas

PIEKTDIENĀS UN SESTDIENĀS:

    • No plkst. 12 līdz 21.

    • Biļešu kases ir atvērtas no 12:00 līdz 20:00.

    • No plkst. 12 līdz 17.00 darbojas amatnieku darbnīcas

NEDĒĻAS NOGALĒS:

Pieaugušajiem — 16 EUR/pers.

Pēc plkst. 18:00 – 10 EUR

Skolniekiem, studentiem, senjoriem, personām ar invaliditāti — 12 EUR/pers.

Pēc plkst. 18:00 – 8 EUR

Bērniem līdz 5 gadiem (ieskaitot) — bez maksas.

Pasākuma vietā biļetes par 2 EUR dārgākas.

Mājaslapa latviešu valodā: https://events.pakruojo-dvaras.lt/inp-lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.9014442sec.