Lietuva latviešu acīm - vienāda no pirmā acu uzmetiena, atšķirīga klātienē

Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti apmeklēt un no jauna atklāt Lietuvu kampaņas "Tāda pati, bet citāda" ietvaros, kuras mērķis ir pievērst uzmanību tam, ka Lietuva joprojām var piedāvāt negaidītus vai pārsteidzošus piedzīvojumus, kas ir līdzīgi Latvijā sastopamajiem.

Lietuvu un Latviju bieži salīdzina, jo abas valstis vieno kopīga robeža, kopīgs vēsturiskais mantojums un pat valodas, kas netrenētai ausij var skanēt vienādi. Lietuvas nacionālā tūrisma attīstības aģentūra "Lithuania Travel", kas ir Lietuvas tūrisma attīstības aģentūra, pašreiz notiekošās kampaņas "Līdzīgi, bet dažādi” ietvaros izceļ abu "brāļu tautu" salīdzināšanas iespējas. Tajā latvieši tiek aicināti apmeklēt Lietuvu un atklāt savdabīgus, aizraujošus un neparastus piedzīvojumus, pat tādus, kas atgādina mājas vidi. Sākot ar ekstrēmiem piedzīvojumiem, pastaigājoties 170 m augstumā galvaspilsētas Televīzijas tornī, un beidzot ar relaksējošu atmosfēru, relaksējoties vietējā dubļu vannā kādā no valsts kūrortpilsētām, - latviešiem vēl ir daudz ko atklāt.

"Kampaņas mērķis ir atgādināt latviešiem, ka kaimiņvalsts Lietuva rudenī var izraisīt tikpat lielu ziņkāri un interesi kā vasarā. Vienkārši izvēlieties, ko vēlaties redzēt, izvēlieties brīvdienu tēmu un atklājiet ko jaunu - un tas viss bez sajūtas, ka esat pametis mājas," sacīja Tūrisma mārketinga un komunikācijas departamenta vadītāja Dovilė Seliukė.

Viļņa - nebeidzams izgudrojumu vilnis

Latvijas galvaspilsēta ir lielāka par Lietuvas galvaspilsētu Viļņu. Lai gan abās ir satriecošas vecpilsētas, tās ir arī atšķirīgas. UNESCO aizsargājamā galvaspilsētas Viļņas vecpilsēta izceļas ar unikālu arhitektūras stilu apvienojumu un rosīgu gastro dzīvi. Uz nākotni vērstajā Paupio tirgū atrodas neliela, bet dinamiska kulinārijas amatnieku, topošo pavāru un mākslinieku kopiena. Tirgus ir ne tikai vieta, kur paēst, bet arī pārdomāti veidoti pilsētvides džungļi, kas pilni ar gastronomiskiem piedzīvojumiem.

Savdabīga paralēle Latvijas Okupācijas muzejam ir atjaunotais Lukišķu cietums 2.0, kas celts 1905. gadā un tagad ir publiska tikšanās telpa kultūrai, mākslinieciskām izpausmēm un kopienai. Ekskursijas notiek nepārtraukti visas dienas garumā, iepazīstinot apmeklētājus ar to, kāda bija šeit ieslodzīto cilvēku dzīve. Mūsdienās tajā ir mājvieta aptuveni 250 māksliniekiem, vēstures un mākslas izstādēm, dažādiem bāriem un alternatīvai uzstāšanās vietai, kas piesaista dažādus starptautiski pazīstamus māksliniekus, tostarp Apvienotās Karalistes indie grupu King Krule un vācu tehno grupu Moderat.

Lai gūtu labu pārskatu par visu, ko pilsēta piedāvā, atliek vien uzkāpt uz valsts augstākās ēkas - 326,5 m augstā Televīzijas torņa. Televīzijas torņa apaļajā daļā 170 m augstumā atrodas rotējoša skatu platforma, kas nesen tika atklāta kā sezonāla atrakcija, lai to iepazītu kājām. Pēc īsas instruktāžas un piesprādzēšanās apmeklētāji var brīvi staigāt pa platformu, radot iespaidu, ka Viļņa ir kā uz delnas tiem, kas ir pietiekami drosmīgi, lai uzkāptu augšā.

Spa pilsētas - kvalitatīva atpūta un dabas procedūru pārpilnība

Lietuva ir neierasta vieta, kur ir daudz dabas ārstniecisko resursu - dzintars, priedes, minerālūdeņi un daudzi citi -, kas vilina tūristus iegremdēties dziedinošā un atjaunojošā pieredzē. Iestājoties aukstajam gadalaikam visā Baltijā, gan vietējie iedzīvotāji, gan ceļotāji dodas uz mājīgiem vietējiem kūrortiem, lai atjaunotu veselību.

Piemēram, Druskininku un Birštonas pilsētās, kas abas ir kūrortu galvaspilsētas, ir daudz dabīgo minerālūdeņu avotu, kuru dziednieciskās īpašības ir zināmas jau gadsimtiem ilgi. Birštonā atrodas Eglės Sanatorija - slavens medicīnas kūrorts, kas piedāvā vairākas procedūras ar vietējās izcelsmes ūdeni, kas bagāts ar sulfātiem, kalciju un magniju. Tiek piedāvātas dažādas vannas ar dažādām piedevām - no nomierinošas lavandas līdz uzmundrinošām priedēm -, lai maksimāli uzlabotu atpūtas sajūtu. Vēl viens veids, kā atpūsties, ir iegremdēties siltā balto vai muguras kūdras dūņu vannā, kas labvēlīgi iedarbojas uz ādu, muskuļiem un locītavām, pasaules klases spa kompleksā Vilnius Druskininkai.

Taču Lietuvā ir daudz labsajūtas oāžu, no kurām izvēlēties, piemēram, Esperanza Resort - eleganta, grezna viesnīca, kas atrodas brīnišķīgi skaistā dabā Traķu rajona Aukštadvaris reģionālajā parkā. Tā atrodas blakus Ungura ezeram, ko ieskauj smaržīga meža klusums. Rezidencē ir trīs restorāni, kuros tiek piedāvāti gardēžu ēdieni, un šajā patvērumā apmetušos gaida unikālas garšu kombinācijas un burvīgi aromāti.

Pūkainie viesi klaiņo pa Lietuvas mierīgajām birzīm

Lai gan Lietuvas ainavas var nešķist tik ļoti atšķirīgas no Latvijas plašajām pļavām un biezajiem mežiem, šeit ir daudz apslēptu dārgumu, kas vēl ir jāatklāj. Unikāli eklektisko Lietuvas dabu var iepazīt, dodoties uz Safari parku, kur vairāk nekā 200 dzīvnieku klīst 50 hektāru platībā, kas aizņem pakalnu, mežu un purvu. Zebras, dambrieži, ēzeļi un daudzi citi pūkaini radījumi ar nepacietību raugās pa transportlīdzekļu logiem, lai nobaudītu apmeklētāju atvestos gardumus.

Alternatīvi, dodoties pārgājienā pa lauku maršrutu, var iepazīt Lietuvas dabas nepārspējamo klusumu. Mūšas tīreļa izziņas taka Žagares reģionālajā parkā, kas ir garākā dēļu taka Lietuvā, ir patiesi īpaša. Apkārt valda miers un klusums, ko pārtrauc tikai tur mītošie kurmji, pelēkās dzērves un zosis. Valsts dabas daudzveidība atklājas, dodoties pārgājienā pa 13,8 km garo Zackagīras izziņas taku, jo tā iet pa smilšainiem upju krastiem ar bebru mītnēm, kāpām un lauku mitrzemēm.

Lai ātri saprastu, kas padara Lietuvas nepieradināto dabu unikālu, noderēs skats no augšas. Labanoras reģionālā parka skatu tornis ir otrais augstākais Lietuvā, tā augstums ir 36 metri. Kad būsiet uzkāpuši pa spirālveida kāpnēm, jūs pārsteigs skats uz mežiem, balto un melno Lakaju ezeriem un to daudzajām salām un pussalām. Savukārt no Merkines skatu torņa paveras panorāmas skats uz Dzūkijas nacionālā parka mežu masīviem un Nemuna upes ieleju - lielāko upi Lietuvā. Apkārtni var aplūkot no dažādiem skatu punktiem, pateicoties atšķirīgās arhitektūras torņa vairākām skatu terasēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.28175116sec.