Lietuvieši ARTscape programmas ietvaros iepazīstas ar igauņu mākslu

2009.gada 24. februārī, svinot Igaunijas neatkarības dienu, “ARTscape” aicināja iepazīt Baltu kaimiņu mūsdienu mākslu – džezu un kino. Jāpiebilst, ka Tallina par Eiropas kultūras galvaspilsētu kļūs 2011. gadā.

Projektu organizē galerija “Vartai”, festivāli “Kino pavasaris” un “Vilnius Jazz”. Projekts “ARTscape” ir nacionālās programmas “Viļņa – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2009” daļa.

“Kino pavasaris” direktore Vida Ramaškiene atzīst, ka, neraugoties uz sarežģītajiem projekta noteikumiem gan Lietuvā, gan Igaunijā, viņa priecājas par iespēju atvest un parādīt lieliskus māksliniekus un viņu darbus. Iepazīt kaimiņvalstis ir īpaši svarīgi. Vēl jo vairāk, ja tie ir tik tuvu ne tikai ģeogrāfiskā, bet arī mākslinieciskā ziņā.

Igaunijas filmu programmas režisori analizē sāpīgas vēstures liecības, izvēloties reportāžas dokumentālai un noveles stilistikai. Marko Soosaaro filma “Pirmais Igaunijas iedzīvotājs” iepazīstinās ar diviem igauņu politiķiem.

Īsmetrāžas filmas sniegs jaunākās paaudzes skatījumu uz dzīvi un sociālo situāciju. Programmas nobeigumā būs drāma “Taarka”, kas stāsta par leģendāro tautasdziesmu izpildītāju. Filmu varēs skatīties bezmaksas kino centrā “Skalvija”.

Parāde būs atvērta no 24. februāra līdz 18. martam.

Improvizētu Igaunijas mūziku demonstrēs grupa „Free Tallinn Trio“ – jauktā kora diriģente un vokāliste Anne-Liis Poll, pianists Anto Pett, kā arī izcils Igaunijas džeza ģitārists Jaak Sooäär. Šie trīs spilgtie izpildītāji savu mūziku brīvi izsaka drosmīgā un intriģējošā dzīvas mūzikas izteiksmē. Viņi savu akadēmisko un džeza improvizācijas pasauli ataino jaunā džeza, roka, operas un mūsdienīgas kamermūzikas atspulgā.

Koncertā varēs noklausīties arī jaunu talantīgu Lietuvas džeza izpildītāju duetu: taustiņmūzikas virtuozu Dmitriju Golovanovu un daudzu stilu mākslinieku ar neparastajām saksafona spēles spējām – Janu Maksimoviču.

Koncerts notiks 3.martā Sv. Katrīnas baznīcā. Biļetes var iegādāties www.Bilietai.lt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.29785991sec.