Šauļos tiks atvērts kino centrs "Forum Cinemas"

2009.gada 6. martā Šauļu Akropolē durvis vērs kino centrs “Forum Cinemas”. Ar pirmo atvēršanas dienu – 7. martu – varēs skatīties daudz kino pirmizrāžu.

SIA “Forum Cinemas” ģenerāldirektors Arūns Baltrušaitis atzīst, ka “Forum Cinemas” kļūs par kultūras centru Viļņā, Kauņā un Paņevežā. 2007. gadā apmeklējums sasniedza 2,1 milj. skatītāju, 2008. gadā šis skaitlis sniedzās jau pāri 2,3 milj. Viņš ir pārliecnāts, ka jaunais kino centrs bagātinās un atdzīvinās ne tikai Šauļu, bet arī apkārtējo rajonu kultūras dzīvi. Tagad valstī darbosies pieci kino centri “Forum Cinemas”.

Pēc telpu izmēriem, šis būs lielākais kino centrs Lietuvas lielākajās pilsētās. Jaunajā kino centrā vienlaicīgi filmas varēs vērot 1000 skatītāju. Darbosies 5 kino zāles, kurās ir ierīkotas no 128 līdz 370 sēdvietām. Kino centrā darbosies moderns kino bārs, uzkodu veikals. Biļetes uz filmu repertuāru un uz plānotām pasaules pirmizrādēm būs iespējams rezervēt iepriekš, kā arī iegādāties internetā.

Atveroties jaunajam kino centram Šauļos, tiks izrādītas 7 dažādu žanru pirmizrādes. 3 no tām tiks izrādītas uz jaunā kino centra ekrāniem – komēdija “Marlis un es” (Marley & Me), krimināldrāma “Gran Torino” un jaunās, interesantās dokumentālfilmas par flamingo “Purpura spārns” (“Crimsos Wing”). Vienlaikus ar citu lielpilsētu “Forum Cinemas”, arī Šauļu kino mīļi varēs skatīties šausmu trilleri “Lāsts” (“The Unborn”), trilleri-drāmu “International”, ģimenes fantastikas filmu “Tintes sirds” (“Inkheart”) kā arī animācijas komēdiju “Bolts” (“Bolt”).

Atvēršanas laikā startēs arī īsmetrāžas filmu festivāls “Vienas minūtes pravda” (“Pravda 1 minutė”). Līdz šim tika rādīta saīsināta šī festivāla programma, tagad ikgadējais “Forum Cinemas” kino centrā veidotais festivāls arī šajā pilsētā tiks izrādīts pēc pilnas programmas. Skatītāji redzēs iespaidīgu 60 minūšu filmu, kuru izvēlējusies autoritāra komisija. Tāpat festivālā tiks rādītas filmas, kas uzņemtas ar mobilo telefonu palīdzību. Pirmo reizi festivālā “Pravda 1 minutė” tiks rādītas profesionālu un populāru lietuviešu veidotas filmas, kas nepiedalīsies nekādās žūrijas komisijās un konkursos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47273707sec.